Ga terug
+ stuks
aardbeien cheescake koekjes
Opslaan Recept afdrukken
5 van 8 stemmen

Aardbeien cheesecake koekjes

Een combinatie van chocolate chip koeken (maar dan zonder chocola) en cheesecake met aardbeien. Deze aardbeien cheesecake koekjes zijn zálig!
Porties: 20 stuks

Ingrediënten

Cheesecake vulling

  • 150 gram roomkaas
  • 75 gram poedersuiker

Koekjes

  • 120 gram ongezouten roomboter
  • 140 gram lichtbruine basterdsuiker
  • 40 gram fijne kristalsuiker
  • 1 ei
  • 1 tl vanille-extract
  • 250 gram bloem
  • Snuf zout
  • 1 tl baking soda
  • 80-100 gram stukjes aardbei

Instructies

  • Spatel roomkaas en poedersuiker voor de vulling door elkaar. Op een bakplaat of bord dat in je vriezer past, leg je een stuk bakpapier. Schep hier 20 hoopjes van het cheesecakemengsel op. Zet het bord in de vriezer.
  • Doe boter en beide soorten suiker in een kom en mix tot een romig geheel. Voeg ei en vanille-extract toe en mix tot een glad mengsel.
  • Voeg bloem, zout en baking soda toe en mix tot de droge ingrediënten zijn opgenomen. Verpak het deeg in folie en laat minimaal een uur rusten in de koelkast.
  • Verdeel het deeg in 20 balletjes. Neem een balletje deeg, haal hier ongeveer een derde deeg vanaf. Maak van het grote deel van dit stukje deeg een balletje, druk ietsjes platter en duw er een kuiltje in. In dit kuiltje leg je een stukje cheesecake vulling uit de vriezer. Verdeel er ook wat stukjes aardbei over.
  • Van het kleine stukje deeg maak je een platter stukje, leg dit over de cheesecake vulling. Duw de randjes een beetje aan. Een scheurtje in het deeg waardoor je de vulling ziet is niet erg. Herhaal deze stappen voor alle deegballetjes. Als je wilt kun je er ook nog stukjes aardbei in drukken.
  • Leg de koekjes op een met bakpapier beklede bakplaat met voldoende tussenruimte. Deze koekjes lopen best wel uit.
  • Bak de cheesecake koekjes in 10-12 minuten op 180 °C (boven- en onderwarmte) tot ze gaar en goudbruin zijn. Laat de koekjes volledig afkoelen op de bakplaat. De koeken zullen door de vulling wat zachter blijven.
Tips
Zorg dat de cheesecakevulling goed bevroren is en blijft. Je kunt de hoopjes ook in delen uit de vriezer halen.
Bewaren
In een koektrommel 1 week houdbaar. Tot 3 maanden in de vriezer.