Ga terug
+ stuks
marsepein rotsjes
Opslaan Recept afdrukken
4 van 1 stem

Marsepein rotsjes

Dol op marsepein met chocolade? Dan weet ik zeker dat je deze marsepein rotsjes fantastisch vindt. Ik ben er gék op!
Porties: 15 stuks

Ingrediënten

  • 300 gram melkchocolade⁠
  • 200 gram marsepein ik gebruikte marsepeinen aardappeltjes, maar een andere vorm kan ook⁠

Instructies

  • Maak kleine balletjes van de marsepein, ik verdeelde ieder aardappeltje in 6 kleinere stukjes.⁠ Heb je een groot stuk marsepein dat je kleiner maakt? Houd dan ongeveer aan dat je stukjes marsepein ter grootte van een pinda maakt.
  • Smelt twee derde van de chocolade au bain marie, als dit volledig is gesmolten haal je de kom van de pan en voeg je de rest van de chocolade toe. Blijf roeren tot alles is gesmolten.⁠
  • Voeg de stukjes marsepein toe aan de gesmolten chocolade en spatel erdoor.⁠
  • Schep met een lepel de rotsjes op een vel bakpapier en laat de chocolade uitharden.⁠
Tips
Ik vind melkchocolade voor deze rotsjes het lekkerst, maar je kunt ook prima een andere smaak chocolade gebruiken of verschillende soorten combineren.
Bewaren
In een afgesloten trommel minimaal 3 weken houdbaar.