Ga terug
+ servings

Boterkoek

Een goed recept voor boterkoek mag in geen één huishouden ontbreken. Nog geen recept voor boterkoek in je receptenboek? Voeg dan snel deze toe.
Porties: 12 tot 14 personen

Ingrediënten

  • 250 gram bloem
  • 200 gram suiker
  • 200 gram ongezouten roomboter
  • 8 gram vanillesuiker
  • 1 ei (+ extra ei om in te smeren)
  • snuf zout
  • boterkoekvorm of springvorm van 24 of 26 centimeter

Instructies

  • Mix de boter en beide soorten suiker in een kom tot een luchtig mengsel. Voeg het ei en het snufje zout toe. Als laatst voeg je de bloem toe, meng dit goed door het deeg heen.
  • Vet de bakvorm in en verdeel het deeg over de bodem. Met de bolle kant van een lepel kun je het deeg mooi glad maken in de vorm. Bestrijk het deeg met een geklopt ei  en maak een motief in de koek met een vork.
  • Bak de boterkoek in 25-30 minuten goudbruin op 180 °C (boven- en onderwarmte).
  • Laat de koek afkoelen en snij in punten.
Bewaren

Afgedekt met folie buiten de koelkast 3-4 dagen te bewaren.