Ga terug
+ servings

Kerstbel koekjes

Duidelijke how to voor het maken van kerstbel koekjes, leuk om te maken met de kinderen.
Porties: 30 kerstbel koekjes

Ingrediënten

Deze kleuren icing heb je nodig

  • Rood = Americolor tulip red + Americolor maroon
  • Geel = Wilton golden yellow
  • Groen = Sugarflair holly green

Instructies

  • Bak de koekjes, het is handig om dit al een dag van te voren te doen.
  • De icing moet wat dunner gemaakt worden zodat je de 20-seconden icing krijgt, met het recept maak je namelijk stevige icing. In dit artikel lees je alles over de verschillende soorten icing. Als de icing de juiste dikte heeft verdeel je deze over schaaltjes om ze in de juiste kleuren te maken. Vul de spuitzakken met de gekleurde icing.
  • Voorzie de koekjes van een gele basislaag en laat drogen. Zet dan op de plek van de klepel een flinke stip gele icing, strooi hier gelijk de gouden glitters overheen. Met de rode icing breng je een patroon naar wens aan.
  • De strik bouw je in verschillende stappen op. Begin met de lussen en laat drogen. Maak dan de stip in het midden en laat ook deze weer drogen. Als laatst maak je de lintjes aan de strik.
Tips

Je koekjes worden door de icing een beetje zacht. Dat vind ik zelf wel lekker in combinatie met het knapperige laagje icing, maar je kunt je koekjes weer heel eenvoudig knapperig maken. Hoe? Dat lees je hier!

Bewaren

Alles over het bewaren van de koekjes lees je hier!