Deze kleine mozzarella knoflook croissants zijn hartstikke leuk en lekker om te serveren bij borrels en verjaardagen. Ze zijn nog snel klaar ook!
Porties: 18stuks
Ingrediënten
blik deeg voor 6 croissants (die je weer in stukken snijdt)
1bolmozzarella
2flinke eetlepels knoflook kruidenboter
optioneel: extra knoflook(poeder)
Instructies
Rol het deeg uit en snij over de stippellijnen. Snij elke driehoek deeg dan zoals op bovenstaande foto. Zo heb je uiteindelijk 18 mini croissants.
Smelt de kruidenboter in de magnetron, met een kwastje smeer je het deeg in met een dun laagje boter. Bevat de kruidenboter naar jouw smaak niet genoeg knoflook? Voeg dan nog een beetje extra knoflook(poeder) toe.
Snij de bol mozzarella in blokjes en plaats op elk stukje deeg een blokje. Vouw de zijkanten een beetje over de mozzarella heen en vouw dan dubbel. Zorg dat je het blokje kaas goed inpakt zodat de mozzarella er straks in de oven niet zomaar uit kan lopen. Rol het croissantje helemaal op en controleer of de zijkanten dicht zitten, knijp indien nodig goed dicht.
Leg de mini croissants op een met bakpapier beklede bakplaat en smeer ze in met een laagje kruidenboter.
Bak de mozzarella knoflook croissants in 15 minuten op 200 °C (boven- en onderwarmte) goudbruin.
Tips
Warm zijn deze croissants het lekkerst, maar ook koud zijn ze hartstikke lekker. Omdat ze klein zijn, zijn ze ook heel leuk om als hapjes te serveren bij de borrel!