Ga terug
+ servings

Mini koekhuisjes

Misschien ken je ze wel, die mini koekhuisjes die je op de rand van je kopje thee of koffie kunt zetten. Met de recept maak je je eigen schattige koekhuisjes.
Porties: 30 koekhuisjes

Ingrediënten

Instructies

 • Voor één koekhuisje heb je de volgende onderdelen nodig:
  2 zijmuren met raampje,
  2 zijmuren met deurtje,
  2 dak stukjes.
 • Volg het recept voor het maken van de koekjes. Alleen de baktijd kun je wat verkorten, omdat de koekjes zo klein zijn heb ik ze in 8 minuten gebakken.
 • Het in elkaar zetten van de huisjes is niet moeilijk, maar je hebt er wel een klein beetje geduld voor nodig. Begin met het bevestigen van de muren met raampje op een muur met deurtje. De muren met het raampje bevestigde ik in de lengte, met het raampje aan de onderkant. Zo zie je straks geen kier tussen het dak en de muren.
 • Het bevestigen doe je met de stevige icing. Als je wilt, zou je deze met cacaopoeder donkerder kunnen maken zodat de icing minder opvalt. Als de twee muurtjes redelijk stevig vast zitten, breng je op de andere uiteinden een beetje icing aan waar je het andere muurtje op vast maakt.
 • Zet het huisje overeind en laat de icing een beetje drogen. Bevestig dan het dak op dezelfde manier, beide delen kun je tegelijk vastplakken. Misschien dat je de daken kort even moet vasthouden zodat ze er niet vanaf glijden.

Decoren

 • Je kunt de koekjes zo laten natuurlijk, maar ik vond het zelf wel erg leuk om ze te voorzien van een laagje ‘sneeuw’. Één van de daken maakte ik zelfs extra vrolijk met kleine stukjes candy cane.
 • Het is heel simpel; je brengt steeds wat laagjes icing over elkaar aan om het effect te krijgen van een dik pak sneeuw. Omdat de icing dik is, hoef je niet bang te zijn dat het van het dak afloopt. Je kunt ook het hele dak bedekken met een dun laagje icing en hier wat stukjes candy cane over strooien. Ik heb daarvoor een heel stokje fijngestampt.
 • Je kunt de huisjes zo decoreren als je zelf wilt. Je zou ook sprinkles kunnen gebruiken, de zijkanten voorzien van icing details en nog veel meer.
 • Zo worden de kopjes thee en koffie (of chocolademelk!) wel heel erg gezellig die je tijdens de feestdagen serveert! Hoe zou jij de huisjes versieren?
Tips

De icing hoef je niet te verdunnen, het is makkelijker om de huisjes in elkaar te zetten met stevige icing. Deze is ook prima voor het maken van de besneeuwde daken.

De uitstekerset voor deze koekhuisjes kocht ik bij Dille & Kamille.

De huisjes worden iets zachter door het gebruik van de icing, vooral het dakje. Je kunt ze weer knapperig maken in de oven, maar omdat ze ook weer zacht worden van de warme thee, koffie of chocolademelk heb ik ze gewoon lekker zo gelaten.

Bewaren

In een afgesloten trommel tot een week te bewaren. Ze worden wel wat zachter.