Ga terug
+ flinke pot vol
Granola recept
Opslaan Recept afdrukken
4.54 van 147 stemmen

Zelf granola maken

Wist je dat zelf granola maken helemaal niet zo moeilijk is? Het leuke ervan is dat je er alles in kunt doen wat jij lekker vindt. Onderstaand recept is mijn favoriet.
Porties: 1 flinke pot vol

Ingrediënten

  • 150 gram havervlokken
  • 100 gram gemengde ongezouten noten
  • 25 gram pompoenpitten
  • 25 gram zonnebloempitten
  • 1 tl kaneel
  • 4 el honing
  • 3 el zonnebloemolie

Instructies

  • Doe alles in een kom en roer dit door elkaar. Stort het mengsel op een met bakpapier beklede bakplaat.
  • Bak de granola 15-20 minuten op 180 °C (boven- en onderwarmte), schep de granola halverwege even om.
  • Laat de granola afkoelen voordat je het in een pot doet.
Tips
Ik maakte zelf een basis granola. Je kunt na het afkoelen nog gedroogd fruit, kokossnippers of wat je dan ook lekker vindt toevoegen. Ikzelf vind zo’n basis juist wel fijn. Daar kan ik ook weer prima mee variëren. Soms houd ik het bij de basis, maar ik voeg er ook vaak vers fruit of stukjes chocola aan toe.
Bewaren
In een afgesloten pot minstens 2 weken houdbaar. Ik gebruik het liefst een flinke voorraadpot die goed luchtdicht afsluit en waar ik een volle bakplaat knapperige granola in één keer in kan doen.