Ga terug
+ servings

Abrikozen koekjes met witte chocola

Abrikozen koekjes met witte chocola: Een heerlijk zoet koekje dat knapperig is aan de buitenkant en zacht aan de binnenkant. Om te smullen!
Porties: 18 tot 20 stuks

Ingrediënten

  • 225 gram ongezouten roomboter
  • 150 gram witte basterdsuiker
  • 1 eidooier
  • 1 tl vanille extract
  • 300 gram bloem
  • snufje zout
  • 60 gram witte chocolade stukjes
  • 60 gram gedroogde abrikozen (in stukjes)

Instructies

  • Klop de boter en suiker romig, voeg dan de eidooier en het vanille extract. Mix tot dit helemaal is opgenomen.
  • Voeg het bloem met het zout toe en kneed tot een mooi deeg. Als laatst voeg de de chocola en abrikozen stukjes toe, kneed dit gelijkmatig door het deeg.
  • Maak van het deeg een grote rol van zo’n 6 centimeter in doorsnede, verpak het deeg in folie en leg dit voor minimaal een uur in de koelkast.
  • Als het deeg goed gekoeld is, snij je het met een scherp mes in plakken. Leg de plakken deeg op een met bakpapier beklede bakplaat.
  • Bak de abrikozen koekjes in 16 minuten op 180 °C (boven- en onderwarmte) gaar en goudbruin.
Bewaren

Bewaar de koekjes in een trommel, dan blijven ze zo’n twee weken goed.