Ga terug
+ servings

Kaaskoekjes

Geen zoete koekjes deze keer, maar hartige koekjes. Kaaskoekjes om precies te zijn. Je hoeft ze niet meer te kopen in de supermarkt, want ze zijn ontzettend simpel zelf te maken!
Porties: 1 schaal vol

Ingrediënten

  • 100 gram ongezouten roomboter
  • 100 gram geraspte kaas
  • 100 gram bloem

Instructies

  • Klop de boter romig. Voeg kaas en bloem toe en meng tot een samenhangend deeg.
  • Rol het deeg uit tot ongeveer een halve centimeter dikte. Strooi eventueel wat bloem op je werkblad en deeg als het teveel plakt. Snij brede stroken van ongeveer 3,5 centimeter breed. Maak vierkantjes van deze stroken en halveer deze vierkantjes diagonaal. Prik er eventueel nog wat gaatjes in.
  • Bak de kaaskoekjes in 15-18 minuten op 180 °C (boven- en onderwarmte) gaar en goudbruin.
Tips

Ik gebruikte milde geraspte kaas wat al erg lekker was, met pittige of oude kaas zul je de kaas nog beter proeven in de kaaskoekjes.

Bewaren

Bewaar de koekjes in een luchtdicht afgesloten bakje, dan blijven ze zeker een week goed.