Mijn brood was ongeveer 12×18 centimeter groot, maar je kunt natuurlijk ook prima een groter brood gebruiken. Pas de hoeveelheid van de andere ingrediënten daar dan wel op aan.
Snij het brood met een scherp mes zowel horizontaal als verticaal in, er ontstaan nu blokjes. Zorg dat je het brood niet helemaal doorsnijdt, laat ongeveer de onderste centimeter heel. Plaats het brood in een ovenschaal, leg er een velletje bakpapier onder zodat je hem na het bakken makkelijk los krijgt.
In een kommetje klop je de melk, eieren, vanillesuiker en kaneel los. Giet dit rustig over het brood, trek het een beetje uit elkaar zodat ook de binnenkant het mengsel goed op kan nemen. Als er nu heel veel van het mengsel in de ovenschaal terecht komt, kun je dit opnieuw over het brood gieten.
Bak het plukbrood in 20-25 minuten op 180 °C (boven- en onderwarmte). Voel na het bakken even of het midden van het brood ook goed warm is, anders laat je hem er nog iets langer in staan.
Verplaats het wentelteefjes plukbrood naar een bord of schaal en stop het fruit tussen de stukjes brood.
Serveer het plukbrood terwijl het nog warm is. Je zou er (zoals de video liet zien) ook nog maple syrup bij kunnen serveren, maar ik vond het zelf zo al heel erg lekker!