Een simpel toetje met aardbeien, slagroom en roomkaas. Ontzettend lekker op een zomerse dag.
Porties: 4porties
Dessertbakjes 8-9 cm doorsnee
Ingrediënten
Cheesecake vulling
125gramaardbeienschoongemaakt
50gramfijne kristalsuiker
200mlslagroom
1zakje vanillesuiker
200gramroomkaas
0,5tlvanille-extract
1halvelimoensap
Decoratie
1plakje bladerdeeg
125grampoedersuiker
3tlwater
Roze kleurstof
2aardbeien
Instructies
BLADERDEEG VIERKANTJES
Prik gaatjes in het ontdooide plakje bladerdeeg en snijd vierkantjes van 6 cm bij 6 cm (oftewel, snijd het plakje in vieren). Leg de vierkantjes op een met bakpapier bekleedde bakplaat en bak in 14 minuten op 200 °C (boven- en onderwarmte) goudbruin.
Maak het glazuur door de poedersuiker met het water te vermengen. Het glazuur moet dik genoeg te zijn zodat je een mooie roze laag op je bladerdeeg kunt aanbrengen. Indien het glazuur aan de dikke kant is voeg je nog 1 tl water toe. Als het glazuur te dun is voeg je nog wat poedersuiker toe.
Maak het glazuur roze met de kleurstof. Breng met een lepel aan op je volledig afgekoelde bladerdeeg vierkantjes en laat uitharden.
CHEESECAKE VULLING
Maal 125 gram aardbeien fijn in een blender en verwarm in een steelpan met de suiker tot de suiker is opgelost. Laat een paar minuten pruttelen en daarna afkoelen.
Klop de slagroom stijf met de vanillesuiker en zet even opzij. Mix de roomkaas los in een kom en meng de gepureerde aardbeien, vanille-extract en limoensap er doorheen. Als alles goed gemengd is spatel je 125 gram van de opgeklopte slagroom er voorzichtig doorheen.
Verdeel over vier dessertbakjes en tik een aantal keer op je aanrecht met de bakjes om eventuele bubbels uit de vulling te krijgen. Spuit een flinke toef slagroom op de toetjes en bewaar in de koelkast.
Vlak voor het serveren steek je een bladerdeeg vierkantje met glazuur en een halve aardbei in de toef slagroom.
Tips
In plaats van de zelfgemaakte bladerdeeg vierkantjes kun je ook kiezen voor een kant-en-klaar koekje of snoepje om in de toef slagroom te steken. Bijvoorbeeld spritsen, bastogne koekjs, spekjes of KitKat, allemaal heerlijk.
Bewaren
Deze cheesecake toetjes met aardbeien zijn maximaal 3 dagen te bewaren in de koelkast. Bewaar de bladerdeeg vierkantjes in een trommel buiten de koelkast, in de koeling worden ze slap.