Wil je jouw favoriete antipasti borrelplank in een feestelijk jasje steken? Ga dan aan de slag met deze antipasti borrelkrans!
Bord of serveerplank Ø 45 cm
Ingrediënten
snoeptomaatjes
kleine mozzarellaballetjes
dungesneden soppressataof fuet
zwarte en groene olijven
artisjok harten
semi-zongedroogde tomaatjes
basilicum
Extra nodig
kleine cocktailprikkers
takjes rozemarijnter decoratie
ciabatta of focacciaom erbij te serveren
extra vierge olijfolieom erbij te serveren
Instructies
Rijg de ingrediënten in diverse combinaties aan de cocktailprikkers, maar gebruik voor elk spiesje tenminste een snoeptomaatje of andere soort groente. Gebruik drie ingrediënten per prikker.
Het komt er extra mooi uit te zien als je alle spiesjes net weer even anders samenstelt en de ingrediënten in een andere volgorde aan de prikker rijgt.
Leg de spiesjes in de vorm van een krans op een bord of serveerplank. Gebruik de rozemarijn takjes om hier en daar tussen de spiesjes te steken, daardoor ziet de borrelkrans er extra feestelijk uit.
Serveer met vers (af)gebakken brood, de olijfolie en eventueel nog wat nootjes.
Tips
Bovenstaand recept is een richtlijn en de ingrediëntenlijst is wat ik gebruikt heb voor de borrelkrans op de foto. Gebruik de ingrediënten voor antipasti die jij het lekkerst vindt. Zie inspiratie hiervoor boven dit recept, in het grijze blok.
Bewaren
Als de borrelkrans af is bewaar je deze in de koeling. Serveer dezelfde dag nog, dan blijven de ingrediënten het lekkerst.