Deze Oreo schuimpjes kun je perfect als gebakje serveren, of zelfs als toetje met een bol ijs ernaast.
Porties: 15stuks
Ingrediënten
4eiwitten
125gramkristalsuiker
125grampoedersuiker
10grammaïzena
Topping
1xrecept voormascarponeroom
1-2elcacaopoeder
Oreo koekjesin stukjes
blauwe bessen
Instructies
Klop de eiwitten en kristalsuiker stijf. Voeg dan de poedersuiker en maïzena toe en spatel dit er voorzichtig doorheen. Mixen op een lage snelheid kan ook. Stop zodra je poedersuiker is opgenomen
Vul een spuitzak met stervormige spuitmond en spuit met een zigzaggende beweging de kerstschuimpjes op een met bakpapier beklede bakplaat. Ze waren bij mij ongeveer 6x10 centimeter groot.
Bak de schuimpjes in 2 uur op 100 °C (boven- en onderwarmte). Ze zijn klaar als ze eenvoudig loslaten van het bakpapier. Is dat niet het geval, laat dan nog wat langer in de oven staan. Laat na het bakken afkoelen voordat je verder gaat.
Spatel of mix de cacaopoeder door de mascarponeroom zodat het een lekkere chocoladeroom wordt. Proef van de room om te bepalen of de smaak goed is. Voeg indien nodig meer cacaopoeder of poedersuiker toe.
Doe de chocolade mascarponeroom in een spuitzak met gladde spuitmond. Spuit in een zigzaggende beweging de room op de schuimpjes. Ik deed dit diagonaal.
Decoreer de schuimpjes met stukjes Oreo en blauwe bessen. Als je er een feestje van wilt maken kun je ook nog sprinkles toevoegen.
Bewaren
Afgedekt in de koelkast 1-2 dagen houdbaar. Houd er rekening mee dat de schuimpjes steeds zachter worden. De schuimpjes zijn los (zonder topping) zo'n 2 weken houdbaar op een droge plek. Ik bewaar ze zelf graag in de oven.