Ga terug
+ personen
Pindarotsjes chocolade truffeltaart
Opslaan Recept afdrukken
4.75 van 8 stemmen

Pindarotsjes chocolade truffeltaart

Deze pindarotsjes chocolade truffeltaart is de perfecte verjaardagstaart voor chocoladeliefhebbers of pindarotsjesfans!
Porties: 16 personen
20 cm

Ingrediënten

Bodem

  • 200 gram pindakoeken
  • 75 gram boter

Vulling

  • 75 gram boter
  • 350 gram pure chocolade
  • 250 ml slagroom
  • 30 gram vanillesuiker

Decoratie

  • 150 ml slagroom
  • 1 zakje vanillesuiker
  • pindarotsjes

Instructies

  • Bodem. Maak de pindakoeken volgens het recept. Maal de afgekoelde koeken fijn in de keukenmachine. Smelt 75 gram boter in een steelpan en roer de koekkruimels hier doorheen. Stort het koekmengsel in de met bakpapier beklede bakvorm en druk gelijkmatig aan met een lepel. Zet de vorm in de koelkast.
  • Vulling. Smelt de boter au baîn-marie samen met de chocolade, roer ondertussen door. Laat het afkoelen, maar zorg ervoor dat het wel vloeibaar blijft en nog niet opstijft. Ga ondertussen door met de volgende stap.
  • Klop de slagroom stijf met de vanillesuiker. Wanneer de gesmolten chocolade voldoende is afgekoeld spatel je het door de slagroom heen. Met beleid, want je wil dat het geheel luchtig blijft.
  • Haal de bakvorm uit de koelkast en stort de truffelvulling op de koekbodem. Tik een aantal keer met de vorm op je werkblad zodat eventuele luchtbellen verdwijnen en strijk glad met een spatel. Laat tenminste 4 uur, of nog liever een hele nacht opstijven in de koelkast.
  • Bereid de pindarotjes voor volgens het recept. Klop de slagroom voor de decoratie stijf met de vanillesuiker. Doe de slagroom in een spuitzak met sierlijk spuitmondje en spuit toeven op de rand van de taart. Versier elke toef met een (stukje) pindarotsje.
Tips
Door de slagroom wordt de pure chocolade verzacht qua smaak. Je kunt ook melk chocolade gebruiken voor de truffelvulling, dan wordt de taart zoeter en zal een minder sterke chocoladesmaak hebben.
Bewaren
Je kunt de taart 3-4 dagen bewaren in de koelkast.