Halloumi frietjes met frisse yoghurt-peterselie dip
Deze overheerlijke halloumi frietjes met frisse yoghurt-peterselie dip doen het zowel goed als borrelhapje, voorgerecht of als een bijgerecht.
Porties: 3personen
Ingrediënten
225gramhalloumi
2elbloem
100gramGriekse yoghurt 10%
1citroen
granaatappelpitjes
verse platte peterselieof koriander
Instructies
Maak de yoghurt-peterselie dip door de Griekse yoghurt te mengen met het sap van een halve citroen, de rasp van de hele citroen en wat peper en zout. Hak de peterselie fijn en meng deze ook door de yoghurt. Proef even of je het op smaak vindt.
Snijd de halloumi in de vorm van frietjes.
Doe de halloumi frietjes en bloem in een kom. Hussel door elkaar.
Verhit de frituurpan (of een diepe pan met olie) tot 180 °C. Frituur de halloumi frietjes hier een paar minuten in totdat ze goudbruin zijn gebakken. Doe dit in delen, afhankelijk van de grootte van de pan.
Leg de gebakken halloumi frietjes op een vel keukenpapier om de overtollige olie op te nemen. Serveer met de dip en granaatappelpitjes.
Bewaren
Serveer meteen! Als de halloumi afkoelt wordt het taai en hard.