Een frisse koolsalade is de perfecte basis van een broodje pulled pork, maar met een paar extra toevoegingen ook een heerlijk bijgerecht tijdens een BBQ.
Porties: 4personen
Ingrediënten
2elmayonaise
3elGriekse yoghurt
1limoen
Peper en zout
150gramwitte koolgesneden
150gramrode koolgesneden
100gramworteljulienne
EVENTUEEL TOEVOEGEN:
Koriander, munt of peterseliefijngesneden
Een (klein) handje gewelde rozijnen
1appelin kleine stukjes
100gramwalnotengrof gehakt
Instructies
Neem een kom en meng hierin de mayonaise, Griekse yoghurt, het sap van één limoen en wat peper en zout.
Voeg de gesneden witte en rode kool en de julienne wortel toe aan de mayonaise-yoghurt basis. Meng door elkaar. Proef even of je het op smaak vindt, voeg anders nog wat extra limoensap, peper of zout toe.
De basis voor je koolsalade is nu klaar en ideaal om te verwerken op een broodje pulled pork.
Als je deze koolsalade als bijgerecht bij bijvoorbeeld een BBQ wilt serveren, voeg dan nog wat fijngesneden kruiden toe, een handje gewelde rozijnen of een appel in kleine stukjes en wat grof gehakte walnoten.
Tips
Met deze hoeveelheid kun je minimaal vier flinke broodjes of wraps (met pulled pork of pulled jackfruit) van koolsalade voorzien.In plaats van walnoten kun je ook andere soort noten gebruiken, zoals gebrande amandelen.
Bewaren
Maximaal twee dagen afgesloten in de koelkast, maar vers het lekkerst. Voeg de (eventuele) noten pas vlak voor het serveren toe.