De heerlijke combinatie van geitenkaas en spek in een knapperig jasje van bladerdeeg. Dat wordt smullen!
Porties: 12hapjes
Ingrediënten
12blokjes/plakjesgeitenkaas(200 gram)
12plakjesspek
1rolbladerdeeg
1eigeklutst
sesamzaadter decoratie
Instructies
Rol het bladerdeeg uit op je werkblad en snijd hier langs de korte kant 16 stroken van. 12 kan ook en is in principe genoeg, maar die vond ik zelf net iets te breed.
Als je een handige verpakking hebt dat de geitenkaas al in plakjes is verdeeld, haal je die nu los van elkaar. Als je een stuk of bakje geitenkaas hebt maak je er 12 gelijke porties van (schep dan gelijk op een plakje spek).
Wikkel de stukjes geitenkaas in met een plakje spek. Probeer het rondom goed in te pakken zodat er geen grote kieren zijn.
Neem een pakketje van spek en geitenkaas en wikkel hier een strook bladerdeeg omheen. Het is helemaal niet erg als je nog wat spek blijft zien. Leg de hapjes op een met bakpapier beklede bakplaat.
Smeer de hapjes in met het geklutste ei en strooi er wat sesamzaad overheen.
De overgebleven stroken bladerdeeg kun je eenvoudig omtoveren tot stengels. Bestrooi ze met sesamzaad of kaas bijvoorbeeld.
Bak de bladerdeeghapjes in 15-20 minuten op 220°C (boven- en onderwarmte) tot ze mooi goudbruin zijn. (de stengels met het overgebleven bladerdeeg zullen ongeveer 12 minuten nodig hebben)
Tips
Ook erg lekker met een kneepje honing! Doe dit dan op de geitenkaas voordat je het in spek wikkelt.