Ga terug
+ cupcakes
Candy cane cupcakes maken
Opslaan Recept afdrukken
5 van 1 stem

Candy cane cupcakes

Deze candy cane cupcakes stralen een en al Kerst uit. Ze zien er spectaculair uit, maar zijn verrassend eenvoudig om te maken. Ik vertel je hoe!
Porties: 12 cupcakes

Ingrediënten

  • 1 pak Dr. Oetker basismix cupcakes naturel
  • 100 gram ongezouten roomboter
  • 2 eieren (M)
  • 100 ml melk

Topping

  • 1 zakje Dr. Oetker mix voor botercrème
  • 100 gram ongezouten roomboter
  • 125 ml melk
  • Dr. Oetker Glamour Mix sprinkles
  • Dr. Oetker rode fondant
  • Dr. Oetker witte fondant

Instructies

  • Bak als eerste de cupcakes. Doe hiervoor de mix, boter, eieren en melk in een kom en mix tot een egaal beslag. Schraap halverwege even met een spatel over de bodem zodat je zeker weet dat alles goed opgenomen wordt.
  • Met twee lepels of een ijslepel verdeel je het beslag over 12 cupcake vormpjes. Ik zet ze zelf altijd in een cupcakevorm, dan worden ze het mooist.
  • Bak de cupcakes in ongeveer 20 minuten op 175 graden gaar (boven- en onderwarmte).

Decoratie

  • Als de cupcakes (bijna) zijn afgekoeld kun je verder met de decoraties. Maak de botercrème door de boter romig te kloppen. Voeg dan melk en de mix voor botercrème toe en mix op een lage stand door elkaar. Even alles bij elkaar schrapen met een spatel en dan vervolgens op de hoogste stand nog even een minuut mixen.
  • Van het fondant maak je de candy canes. Rol eerst slierten rode en witte fondant van gelijke dikte uit, voeg deze samen door ze in elkaar te wikkelen. Deze rol je rustig op het werkblad verder tot de twee slierten in elkaar opgaan tot een. Maak de sliert zo dun/dik als je je candy canes wilt hebben. Maak er de bekende vorm van en snijd af van de sliert. Ga zo door tot je er genoeg hebt.
  • Vul een spuitzak met stervormige spuitmond met de botercrème en spuit mooie toeven op de cupcakes. Strooi de sprinkles over de crème en maak het af met een candy cane.
Tips
Je kunt de candy canes ook (ruim) van tevoren maken. Hoe langer ze aan de lucht kunnen drogen, hoe harder/steviger ze worden. Eenmaal op de cupcake worden ze vanzelf weer zachter, breng die dus pas vlak voor serveren aan.
Bewaren
De cupcakes zelf zijn in een afgesloten zak/bak 4-5 dagen houdbaar, met crème erop bewaar je ze op een koele plek buiten de koelkast, maximaal 3 dagen.