Een heerlijke havermoutbodem maakt deze ontbijttaart tot een groot succes. Probeer hem ook eens uit!
Porties: 4personen
voor een 25 cm vorm
Ingrediënten
Taartbodem
70gramongezouten roomboter
100grambloem
65gramhavermout
1tlbakpoeder
snufzout
rasp van 1 kleine citroen
50grambakgember (of stemgember)fijngehakt
Vulling en topping
500gramkwark of Griekse yoghurt
handblauwe bessen
hand druiven
hand frambozen
Instructies
Klop boter romig. De rest van de ingrediënten voor de taartbodem kun je tegelijk toevoegen, kneed tot een stevig deeg.
Bekleed een bakvorm met bakpapier en verdeel het deeg over de bodem. Ik drukte het gewoon met mijn vingers in de bodem. Verspreid gelijkmatig en zorg voor een opstaand randje.
Bak de koekbodem in ongeveer 18 minuten op 190 °C (boven- en onderwarmte) of tot de bodem goudbruin kleurt. Laat de bodem afkoelen voordat je verder gaat.
Schep kwark op de bodem en spreid gelijkmatig uit. Verdeel er het fruit over en je ontbijttaart is klaar!
Tips
Door het vocht uit de kwark wordt de taartbodem na verloop van tijd zachter. Wil je een knapperige bodem? Schep de kwark er dan pas vlak voor serveren in.
Bewaren
2-3 dagen afgdekt in de koelkast te bewaren, maar het lekkerst om dezelfde dag nog op te eten.