Met dit vanillecake recept als basis kun je elke cake maken die je maar wilt. Voeg bijvoorbeeld cacaopoeder of noten toe voor weer een heel andere cake.
Porties: 12plakjes
voor een cake bakvorm 25 cm
Ingrediënten
200gramongezouten roomboter
200gramfijne kristalsuiker
8gramvanillesuiker
4eierenM
200gramzelfrijzend bakmeel
snuf zout
Benodigdheden
cake bakvorm 25 cm
Instructies
Meng in een kom de boter, suiker en vanillesuiker. Mix dit tot een romig mengsel. Voeg de eieren één voor één toe en mix tot een glad mengsel.
Voeg het zelfrijzend bakmeel en zout beetje bij beetje toe aan het beslag. Blijf mixen tot je een glad beslag hebt.
Stort het beslag in een ingevette en bebloemde bakvorm. Bak de cake in 60 minuten gaar op 175 °C (boven- en onderwarmte).
Controleer vlak voor het einde van de baktijd of de cake gaar is met een houten satéprikker of caketester. Als de prikker schoon uit de cake komt dan is de cake gaar.
Na het bakken laat je de cake enkele minuten in de vorm afkoelen. Hierna stort je de cake op een rooster en laat je hem volledig afkoelen.
Tips
Met dit beslag kun je ook 12 cupcakes bakken. Deze bak je in 20 minuten gaar.