Ga terug
+ servings
Recept afdrukken
5 van 1 stem

Rudolph the rednosed cookie

Deze schattige Rudolph the rednosed cookie is één van mijn favorieten van deze advent. Ik vertel je precies hoe jij ze ook kunt maken.
Porties: 3 koekjes

Ingrediënten

  • 3 Gingerbread koekjes (peperkoekman vorm)
  • Royal icing
  • Lichtbruin (Americolor chocolate brown)
  • Donkerbruin (Americolor chocolate brown + drupje Americolor super black)
  • Rood (Sugarflair Christmas red + Americolor Maroon)
  • Groen (Sugarflair holly green)
  • Wit
  • Zwarte suikerparels
  • Glitter (Rainbow dust cinnamon)

Instructies

  • Voor de kleuren bruin, rood en wit kun je een spuitzak maken met spuitmondje 2 (wilton) van de 20-seconden icing. Voor de groene blaadjes heb je een dikkere icing nodig (basis recept niet verdunnen) en spuitmondje PME ST51. Voor de besjes kun je het best het spuitmondje vervangen voor een kleinere als je deze hebt (bijvoorbeeld 1 of 1,5)
  • Draai je peperkoekmannetjes ondersteboven om te beginnen. Ben je niet zo zeker om zelf de lijntjes te bepalen? Dan kun je met een eetbare stift deze eerst aangeven op het koekje. Zo is het eenvoudiger om een mooie vorm te krijgen. Omlijn het hoofd van het rendier met de lichtbruine icing en vul deze ook gelijk op.
  • Laat de icing even drogen voordat je verder gaat. Met de rode icing maak je een mooie rode neus. Met de witte twee ogen waar je gelijk zwarte parels in laat vallen voor de pupillen.
  • Als ook dit droog is kun je de geweien gaan maken. Het is echt belangrijk dat alles goed droog is. Anders blijven de glitters overal aan zitten, alleen op het gewei is genoeg. Maak met de donkerbruine icing de geweien. Ook hier geldt, teken met een stift de lijnen als je dit prettiger vindt. Leg het koekje dan op een velletje papier voordat je de glitters er overheen strooit. Als je het papiertje ook nog even dubbel vouwt van te voren kun je na afloop de glitters weer makkelijk terug gieten in het potje.
  • Ook de geweitjes weer even laten drogen voordat je de blaadjes aanbrengt. De groene icing zal sneller droog zijn omdat deze dikker is, je kunt dus iets sneller verder met het maken van de besjes. Als je ook de besjes hebt gemaakt ben je klaar!
  • Nog even geduld tot de laatste onderdelen droog zijn en je kunt de koekjes uitdelen aan al je vrienden en familie! Leuk in een zakje met een klein kaartje als alternatief voor de originele kerstkaart!
Tips
Je koekjes worden door de icing een beetje zacht. Dat vind ik zelf wel lekker in combinatie met het knapperige laagje icing, maar je kunt je koekjes weer heel eenvoudig knapperig maken. Hoe? Dat lees je hier!
Bewaren
Alles over het bewaren van de koekjes lees je hier!