Ga terug
+ schaaltje
ECHTE CLOTTED CREAM (UIT DE OVEN) maken
Opslaan Recept afdrukken
4.34 van 12 stemmen

Echte clotted cream

Clotted cream is heerlijk bij scones in combinatie met een lekkere jam. Ik geef je het recept om thuis de echte clotted cream te maken.
Porties: 1 schaaltje
klein ovenschaaltje van maximaal 12 x 18 cm

Ingrediënten

  • 250 ml slagroom

Instructies

  • Doe de slagroom in een kleine ovenschaal. Die van mij was 12 x 18 cm, iets kleiner is geen probleem maar je kunt beter geen grotere ovenschaal gebruiken.
  • Zet de ovenschaal met slagroom 12 uur in de oven op 75 °C (boven- en onderwarmte). Ik zette het 's avonds om 9 uur in de oven zodat ik het er de volgende ochtend uit kon halen.
  • Laat daarna afkoelen tot kamertemperatuur.
  • Dek af met keukenfolie en zet het schaaltje minimaal 10 uur in de koelkast.
  • Na al die tijd haal je de korst die is ontstaan op de roomeen beetje los van de zijkant zodat je de nog vloeibare room kunt afgieten (je kunt dit als bijvoorbeeld kookroom gebruiken).
  • Het dikke deel dat overblijft is de clotted cream, inclusief korst. Mijn korst was heel licht dus ik besloot het geheel heel goed door te roeren zodat je er niets meer van zag. Je kunt de korst ook voorzichtig verwijderen.

Tips

Op zoek naar lekkere scones recepten voor bij deze clotted cream, hier vind je ze!
Bewaren
In een afgesloten verpakking een week houdbaar in de koelkast.