Ga terug
+ stuks
Opslaan Recept afdrukken
4.71 van 27 stemmen

Kletskoppen

Oh zo simpel, maar ook oh zo lekker: kletskoppen. Voor je het weet zijn al deze lekkere koekjes alweer op nadat je ze hebt gemaakt.
Porties: 18 stuks

Ingrediënten

  • 30 gram ongezouten roomboter
  • 100 gram witte basterdsuiker
  • 20 gram melk
  • mespunt kaneel
  • mespunt zout
  • 30 gram blanke amandelen (fijngehakt)
  • 50 gram Zeeuwse bloem

Instructies

  • Roer de boter, basterdsuiker en melk met een spatel door elkaar. Voeg de kaneel, het zout en amandelen toe en roer wederom door elkaar. Meng als laatst de bloem door het mengsel.
  • Je kunt met twee theelepels hoopjes beslag op een met bakpapier beklede bakplaat scheppen, maar zelf vulde ik een spuitzak en spoot kleine beetjes deeg op de bakplaat. Zorg ervoor dat je ruim afstand houdt tussen de koekjes en niet te dicht bij de randen van de bakplaat begint, de kletskoppen lopen namelijk flink uit in de oven.
  • Bak de koekjes in 8-10 minuten op 220 °C (boven- en onderwarmte).
  • Houd de koekjes goed in de gaten, want ineens gaat het heel snel met verkleuren en voor je het weet zijn ze verbrand.
  • Laat de kletskoppen een paar minuten afkoelen op de bakplaat tot ze steviger zijn geworden, verplaats ze dan naar een rooster. Ik legde een velletje keukenpapier op het rooster zodat dit het vettige laagje aan de onderkant van de koeken kon opnemen.
Tips
Geen Zeeuwse bloem in huis? Je zou dit ook kunnen vervangen door gewone bloem, dan worden het ook hele lekkere kletskoppen.
Bewaren
Bewaar de koekjes in een afgesloten trommel, ze blijven een klein weekje goed.