Ga terug
+ stuks
BACON-KAAS MINIMUFFINS
Opslaan Recept afdrukken
4.50 van 8 stemmen

Mini bacon-kaas muffins

Het toevoegen van bacon- of spekreepjes aan recepten doe ik graag. Ook in deze mini bacon-kaas muffins pakte het goed uit. Perfect voor een high tea, picknick of een andere gelegenheid.
Porties: 28 stuks

Ingrediënten

  • 1 ei (M)
  • 100 ml zonnebloemolie
  • 250 ml volle melk
  • 250 gram bloem
  • 2 tl bakpoeder
  • snuf zout
  • peper naar smaak
  • 100 gram baconreepjes
  • 70 gram geraspte kaas
  • extra kaas voor decoratie

Instructies

  • Het is het makkelijkst om twee kommen te nemen. In de ene kom doe je het ei, zonnebloemolie en melk. In de andere kom voeg je de bloem, bakpoeder, zout en peper samen. Roer de inhoud van de kommen afzonderlijk door elkaar en voeg ze dan samen. Met een spatel meng je het vlot tot een beslag. Hier mogen best nog wat klontjes in zitten.
  • Voeg dan de baconreepjes (deze hoef je niet eerst te bakken) en geraspte kaas toe en spatel dit door het beslag. Vet je muffinvorm in en bestuif hem eventueel met bloem, vul dan de vormpjes met het beslag. Strooi als laatst nog wat extra geraspte kaas over de muffins.
  • Bak de mini muffins in 12-15 minuten op 200 °C (boven- en onderwarmte) gaar en goudbruin
Bewaren
Bewaar de muffins in een trommel tot je ze nodig hebt, je kunt ze eventueel nog even opwarmen in de oven als je ze warm wilt serveren (5 minuten op 200 °C).