Ga terug
+ stuks
Ricotta borrelhapjes met spinazie
Opslaan Recept afdrukken
Nog geen beoordeling

Spinazie-ricotta hapjes

Bladerdeeghapjes doen het altijd goed op feestjes. Deze spinazie-ricotta hapjes zullen waarschijnlijk ook binnen no time opgepeuzeld zijn!
Porties: 32 stuks

Ingrediënten

  • 8 plakjes bladerdeeg
  • 200 gram diepvries spinazie (ontdooid)
  • 150 gram ricotta
  • 1 ei (m)
  • 75 gram geraspte kaas
  • zout en peper
  • extra ei voor bestrijken

Instructies

  • Haal de plakjes bladerdeeg uit de vriezer en laat deze ontdooien. Doe hetzelfde met de spinazie, eventueel kun je dit proces versnellen door het in een pannetje op een heel laag vuur te zetten. Eenmaal ontdooid doe je de spinazie in een zeef en druk je al het vocht eruit.
  • In een kom klop je de ricotta met het ei los. Voeg de geraspte kaas en spinazie toe en roer dit er doorheen. Breng het mengsel op smaak met peper en zout. Proef van tevoren even of je tevreden bent over de smaak.
  • Snijd alle plakjes bladerdeeg horizontaal en verticaal door zodat je vier kleine vierkantjes krijgt uit elk plakje. Bekleed de holtes van een mini muffin vorm met de plakjes bladerdeeg. Je kunt eventueel eerst een strookje bakpapier in de vorm plaatsen zodat je ze er uiteindelijk makkelijker uit krijgt.
  • Prik een paar gaatjes op de bodem en vul de holtes dan met het mengsel. Gebruik ongeveer een volle theelepel per hapje. Trek de puntjes van het bladerdeeg iets uit en vouw ze over de vulling heen, knijp de puntjes in het midden samen. Smeer het bladerdeeg in met een geklopt eitje.
  • Bak de hapjes in ongeveer 15 minuten op 225°C (boven- en onderwarmte).
Bewaren
De hapjes kun je prima voorbereiden en later (eventueel) opwarmen om te serveren, hier lees je daar meer over.