Chocolade, meer chocolade en nóg meer chocolade. Deze triple chocolate muffins zijn voor de echte chocoladeliefhebbers. En wie is dat nou niet?
Porties: 12muffins
Ingrediënten
120gramdonkerbruine basterdsuiker
250grambloem
50gramcacaopoeder
1tlbakpoeder
1tlbaking soda
snufzout
2eieren(M)
250mlmelk
120mlzonnebloemolie
60gramwitte chocolate chunks(of chips)
60grammelk chocolate chunks(of chips)
60grampure chocolate chunks(of chips)
Decoratie
extra chocolate chunks(of chips in alle smaken)
Instructies
Neem twee kommen. In de ene doe je alle droge ingrediënten: suiker, bloem, cacaopoeder, bakpoeder, baking soda en zout. Roer met een spatel door elkaar.
In een andere kom doe je de natte ingrediënten: eieren, melk en zonnebloemolie. Klop met een garde door elkaar.
Voeg de natte ingrediënten toe aan de droge en spatel tot de droge ingrediënten zijn opgenomen, het is prima als er nog wat klontjes in het beslag zitten. Voeg de chocoladestukjes toe en spatel deze gelijkmatig door het beslag.
Verdeel het beslag over de muffinvormpjes en decoreer deze met de extra chocolade.
Bak de chocolademuffins in 20-24 minuten op 200 °C (boven- en onderwarmte) gaar.
Tips
Tip: Goed om te weten: chocolate chunks zijn wat grotere stukjes bakvaste chocolade. Je koopt deze bij (online) kook- en bakwinkels. Je kunt ook chocolate chips gebruiken of gewoon een reep chocolade in stukjes hakken.
Bewaren: De muffins bewaar je in een afgesloten verpakking, ze blijven dan ongeveer een week goed.