Een makkelijk en vooral erg lekker brood: soda bread met kaas en spekjes. Probeer dit brood zeker eens uit!
Porties: 1groot brood
Ingrediënten
500grambloem
10gramzout
1,5tlbaking soda
400mlkarnemelk
100gramgeraspte kaas
125gramspekjes(uitgebakken)
3takjesrozemarijn(gehakt)
Instructies
Meng bloem met het zout en de baking soda. Voeg de karnemelk toe en roer een paar keer door. Voeg de geraspte kaas, uitgebakken spekjes en rozemarijn toe en meng tot een samenhangend geheel. Stop met kneden zodra het een bal deeg is, het deeg is dan nog wat plakkerig. Dat is prima.
Leg het deeg op een met bloem bestoven werkblad en vorm het tot een ovaal brood. Leg deze op een met bakpapier beklede bakplaat en druk hem iets plat. Met een scherp mes snijd je er een paar horizontale strepen in van ongeveer 1,5 cm diep.
Bak het brood in ongeveer 35-40 minuten op 200 °C (boven- en onderwarmtgaar en goudbruin.
Tips
Lees hier hoe je kunt zien of je brood gaar is.
Bewaren
Hier lees je hoe je je zelfgebakken brood bewaart.