Ga terug
+ stuks
Opslaan Recept afdrukken
Nog geen beoordeling

Mini frittata's met pancetta en cheddar

Makkelijk te maken en onweerstaanbaar lekker: mini frittata's met pancetta en cheddar uit de oven.
Porties: 4 stuks

Ingrediënten

  • 12 plakjes pancetta (3 plakjes per schaaltje)
  • 2-3 plakjes cheddar
  • 6 eieren (M)
  • 250 ml kookroom
  • zout en peper
  • oregano (gedroogd)
  • paar eetlepels ricotta

Instructies

  • Bekleed de vormpjes met de plakjes pancetta. Zelf gebruikte ik kleine soufflé bakjes, maar ieder ovenvast schaaltje voldoet. Snijd de cheddar in stukjes en verdeel de helft over de bakjes.
  • In een kom klop je de eieren, kookroom, zout en peper door elkaar. Verdeel het mengsel over de schaaltjes, zul ze voor ongeveer 2/3. Met theelepels schep je in elk bakje 2-3 theelepels ricotta. Verdeel de rest van de cheddar over de schaaltjes en strooi er als laatst nog wat gedroogde oregano overheen.
  • Zet de mini frittata’s voor 35-40 minuten op 160 °C (boven- en onderwarmte) in de oven.
  • Eenmaal uit de oven serveer je ze gelijk.