Mini frittata's met pancetta en cheddar
Makkelijk te maken en onweerstaanbaar lekker: mini frittata's met pancetta en cheddar uit de oven.
Porties: 4 stuks
- 12 plakjes pancetta (3 plakjes per schaaltje)
- 2-3 plakjes cheddar
- 6 eieren (M)
- 250 ml kookroom
- zout en peper
- oregano (gedroogd)
- paar eetlepels ricotta
Bekleed de vormpjes met de plakjes pancetta. Zelf gebruikte ik kleine soufflé bakjes, maar ieder ovenvast schaaltje voldoet. Snijd de cheddar in stukjes en verdeel de helft over de bakjes.
In een kom klop je de eieren, kookroom, zout en peper door elkaar. Verdeel het mengsel over de schaaltjes, zul ze voor ongeveer 2/3. Met theelepels schep je in elk bakje 2-3 theelepels ricotta. Verdeel de rest van de cheddar over de schaaltjes en strooi er als laatst nog wat gedroogde oregano overheen.
Zet de mini frittata’s voor 35-40 minuten op 160 °C (boven- en onderwarmte) in de oven.
Eenmaal uit de oven serveer je ze gelijk.