Met dit makkelijke recept voor gekarameliseerde appel kun je elk toetje of ontbijt nog veel lekkerder laten smaken. Pas op: het is verslavend lekker.
Ingrediƫnten
3appelsgeschild en zonder klokhuis
0,5tlkaneel
2elsuiker
25gramboter
Instructies
Snijd de geschilde appels in blokjes van dezelfde grootte. Dit is belangrijk om ze gelijkmatig te laten garen.
Meng de appelblokjes met kaneel en suiker.
Verhit boter een koekenpan op medium-laag vuur. Als de boter gesmolten is, voeg je de appelstukjes toe. Bak 5 - 8 minuten, terwijl je zo nu en dan in de pan roert.
Als er een mooi karamellaagje om de appel ontstaat, is het klaar.
Tips
Serveer warm, maar pas op met direct snoepen (ontzettend heet).
Bewaren
Maximaal 2 dagen luchtdicht te bewaren in de koelkast. Warm het wel opnieuw op in de magnetron of koekenpan.