Meng bloem, suiker, bakpoeder en zout in een kom door elkaar en zet even opzij.
Mix de afgekoelde, gesmolten roomboter kort samen met de eieren. Voeg de rasp van de citroen toe en mix opnieuw kort, totdat het gemengd is. Voeg daarna de kwark toe en mix opnieuw kort tot de kwark is opgenomen.
Voeg het droge mengsel toe aan het natte mengsel en mix kort door elkaar, totdat alle ingrediënten zijn opgenomen.
Wil je een vulling* toevoegen aan jouw kwarkcake? Dan kun je dat nu door het beslag spatelen.
Giet het beslag in een met bakpapier beklede bakvorm en bak de cake 65 minuten op 160 °C (boven- en onderwarmte). Test met een cakeprikker of je kwarkcake gaar is en zet deze anders nog 5 minuten terug in de oven.
Na het bakken laat je de cake enkele minuten in de vorm afkoelen. Hierna stort je de cake op een rooster en laat je hem volledig afkoelen.
Tips
* Denk bij een vulling bijvoorbeeld aan gewelde rozijnen, nootjes, stukjes appel of ander fruit.
Bewaren
Goed verpakt en buiten de koelkast 4-5 dagen houdbaar. In de vriezer tot 3 maanden.