Meng suiker, vanillepasta en de eidooiers in een kom door elkaar. Voeg ook de bloem toe en roer door tot deze helemaal is opgenomen.
In een pannetje verhit je de melk. Zodra het begint te koken, draai je het vuur uit. Je ziet dat het begint te koken doordat er belletjes aan de rand van de pan ontstaan.
Voeg een beetje melk toe aan het eimengsel en roer door tot de melk helemaal is opgenomen. Voeg de rest van de melk vervolgens in delen toe en roer tot er een egaal mengsel ontstaat.
Giet het mengsel terug in de pan en zet het vuur weer aan. Breng het al roerend aan de kook. Zorg dat je goed over de bodem roert, ik gebruik daarvoor een spatel. Na enkele minuten zie je de vla dikker worden. Verhit het mengsel zeker vijf minuten tot de vla een mooie dikte heeft.
Giet de vla in een schaal en dek deze af met folie. Druk de folie direct aan op de vla, zo voorkom je dat er een velletje boven op de vla vormt.
Laat afkoelen en zet de vla, zodra het grotendeels is afgekoeld, in de koelkast. De vla dikt tijdens het afkoelen verder in.
Tips
Wil je chocoladevla maken? Voeg dan tegelijkertijd met de bloem 45 gram cacaopoeder toe. Volg verder het recept.
Bewaren
Zelfgemaakte vanillevla kun je 5 dagen in de koelkast bewaren. Je kunt de vla ook invriezen, op die manier kun je het luchtdicht verpakt tot 3 maanden bewaren.