Een verrukkelijk bros en verfijnd koekje met een heerlijke laag dulce de leche ertussen. Niet voor niets het lievelingskoekje van Koningin Máxima!
Voorbereiding30 minutenmin
Bereiding10 minutenmin
Rusttijd2 uuruur
Porties: 20koekjes
Ingrediënten
Koekjesdeeg
150gramongezouten roomboter
80grampoedersuiker
1ei
1tlvanille-extract
150grambloem
150grammaïzena
1tlbakpoeder
Vulling en decoratie
150-200gramdulce de leche
kokosrasp
poedersuiker
Benodigdheden
ronde uitstekers (set)
spuitzak
Instructies
Mix boter en poedersuiker tot een romig geheel. Voeg het ei en vanille-extract toe en mix tot deze zijn opgenomen.
Voeg bloem, maïzena en bakpoeder tegelijk toe. Kneed tot een stevig deeg. Verpak het deeg als plak in keukenfolie en laat minimaal een uur rusten in de koelkast.
Rol het deeg uit op een met bloem bestoven werkblad tot een dikte van 5mm. Steek cirkels uit van 5 cm. Je hebt 40 koekjes nodig voor 20 alfajores. Leg de koekjes op een met bakpapier beklede bakplaat.
Bak de koekjes in 10-12 minuten op 175 °C (boven- en onderwarmte) of tot de randjes licht beginnen te kleuren. Laat de koekjes volledig afkoelen voordat je ze vult.
De dulce de leche kun je op de koekjes smeren, maar je het er ook vanuit een spuitzak op spuiten. Op de helft van de koekjes smeer of spuit je de dulce de leche, de andere helft van de koekjes plaats je daarop. Druk ze voorzichtig aan, want het zijn brosse, breekbare koekjes.
Zorg dat de vulling goed tot aan de randjes komt. Doe wat kokosrasp in een schaaltje en rol de zijkant van het koekjes hier doorheen. Hierna kun je ook nog wat poedersuiker over de koekjes strooien.
Bewaren
In een trommel 1 week houdbaar. In de vriezer tot 3 maanden.