Een makkelijke tiramisu met koffie en caramel. Een perfect en feestelijk dessert voor het najaar.
Porties: 4personen
Ingrediënten
Kopje koffie
250grammascarpone
125mlslagroom
2elfijne kristalsuiker
24lange vingers
65gramWerther’s Original Caramel & Crème snoepjes
50mlslagroom
Extra Werther’s Original Caramel & Crème snoepjes ter decoratie
Instructies
Zet een kopje koffie en laat afkoelen
In een kom doe je de mascarpone, slagroom (125 ml) en kristalsuiker. Klop met de mixer op hoge snelheid tot een stijf mengsel.
In een pannetje smelt je de Werther’s Caramel snoepjes. Wanneer dit is gesmolten, voeg je de slagroom toe, roer tot een egale saus.
Dip de lange vingers in de koffie. Leg op ieder bordje 3 lange vingers naast elkaar. Vul een spuitzak met gladde spuitmond met de mascarponeroom en spuit een laagje room op de lange vingers. Op de room giet je ongeveer een kleine eetlepel caramelsaus, probeer gelijkmatig te verdelen.
Herhaal bovenstaande stap nog een keer, maar dan leg je de lange vingers bovenop het tiramisu taartje dat je al aan het maken bent.
De bovenste laag caramelsaus kun je nog decoreren met een extra caramelsnoepje. Ik gebruikte zelf een gehalveerd snoepje.