Laura's Bakery
  • Inloggen
  • Registreren
  • Zoete recepten
  • Hartige recepten
  • Handige Baktips
  • Inspiratie
  • Feestdagen
  • Recepten omrekenen
  • Printables
  • Over ons
    • Over Laura’s Bakery
    • Mijn boeken
    • Het Laura’s Bakery Receptenboek
    • FAQ – veelgestelde vragen
    • Samenwerken
    • Contact
Laura's Bakery
  • Zoete recepten
  • Hartige recepten
  • Handige Baktips
  • Inspiratie
  • Feestdagen
  • Recepten omrekenen
  • Printables
  • Over ons
    • Over Laura’s Bakery
    • Mijn boeken
    • Het Laura’s Bakery Receptenboek
    • FAQ – veelgestelde vragen
    • Samenwerken
    • Contact
Laura's Bakery

Zelf wafels maken

Laura Kieftdoor Laura Kieft
05 juni 2017
in Klein Gebak, Zoete recepten
Deel op Facebook!Deel op Twitter!Deel op LinkedIn!Deel op Pinterest! Deel op WhatsApp!Deel via de E-mail!
Direct naar recept

Vroeger bakte ik met mijn zusje regelmatig wafels. We hadden namelijk een multifunctioneel tosti-ijzer in huis waar ook wafelplaten in konden. We maakten het ons heel makkelijk met een mix en hadden de grootste lol in de keuken. De helft van de wafels waren meestal al op tegen de tijd dat de laatste wafel het ijzer verliet. Zo zijn ze immers het lekkerst, gelijk warm vanuit het ijzer. Toen ik vorige week wafels stond te bakken in mijn eentje (ik heb weer zo’n multifunctioneel tosti-ijzer) moest ik weer denken aan die momenten. Ik appte mijn zusje een foto en zij kon zich het ook nog goed herinneren. We hebben vast afgesproken dat we binnenkort een wafel date doen, gezellig weer samen wafels bakken.

Recept afdrukken

Wafels

Zelf wafels maken is natuurlijk een stuk lekkerder dan wafels uit de supermarkt. En het is ook nog eens hartstikke makkelijk!
Porties: 10 stuks

Ingrediënten

  • 380 gram bloem
  • 1 el bakpoeder
  • snuf zout
  • 2 el fijne kristalsuiker
  • 2 eieren (M)
  • 380 ml melk
  • 6 el olie
  • 1 tl vanille extract

Instructies

  • Doe de droge ingrediënten -bloem, bakpoeder, zout en suiker- in een kom en roer met een garde door elkaar.
  • Voeg dan de eieren, melk, olie en vanille extract toe. Klop met de garde tot een egaal beslag.
  • Verhit je wafelijzer en vet deze in. Ik gebruik hiervoor een bakspray.
  • Afhankelijk van de grootte van je ijzer, vul je de platen met 1,5-2 ijslepels beslag. Sluit het wafelijzer en bak tot ze goudbruin beginnen te kleuren. Hoe lang dat duurt verschilt per ijzer. Bij mij hadden ze ongeveer 5-7 minuten nodig.
  • Eenmaal uit het ijzer leg je ze op een rooster om af te koelen. Of je eet ze gelijk warm op 😉
Tips

Goed om te weten: deze wafels zijn heel neutraal van smaak. Ze zijn dus het lekkerst met een beetje beleg. Poedersuiker doet het altijd goed, maar ook met fruit zijn ze heerlijk. Als je liever wilt dat ze van zichzelf al zoet zijn, kun je naar smaak meer suiker aan het beslag toevoegen.

Omdat ze zo neutraal van smaak zijn, kun je ze ook heel goed hartig beleggen. Lekker met een beetje kaas, of pak uit met bacon en eieren. Ja, dat is de volgende wafel die ik ga proberen.

Bewaren

Afgebakken wafels zijn in een afgesloten bak drie dagen houdbaar buiten de koelkast, of tot drie maanden in de vriezer. Het beslag zelf zou ik meteen afbakken en niet bewaren.

Vorige post

Volgende post

Soorten suikers om mee te bakken
Gebak met fruit inspiratie

Related Posts

Klassieke kersenvlaai

Klassieke kersenvlaai

door Laura Kieft
20 februari 2021
4

Voor...

Gender reveal cupcakes

Gender reveal cupcakes

door Laura Kieft
17 februari 2021
2

Er...

Brownies zonder chocolade (met cacao)

Brownies zonder chocolade (met cacao)

door Laura Kieft
13 februari 2021
13

Ik...

Laura Kieft

Laura Kieft

Laura vindt dat bakken echt niet moeilijk is en laat dat zien met toegankelijke recepten. Zelf bakt ze het liefst cakes en koekjes en snoept tijdens het maken graag van het beslag en deeg. Zogenaamd om alvast te proeven, zegt ze.

Reacties 143

  1. Marjan says:
    4 jaar geleden

    Hmmmm, lekker! Is dit recept ook voor de “platte” hartjeswafeltjes?

    Beantwoorden
    • Laura Kieft says:
      4 jaar geleden

      Ik durf het niet te garanderen, maar denk dat je dit beslag daar ook prima voor kunt gebruiken.

      Beantwoorden
      • Marjan says:
        4 jaar geleden

        Gelukt! Mag hier nog vaker gemaakt worden volgens m’n meiden ?

        Beantwoorden
        • Angela says:
          2 maanden geleden

          Ik heb de bloem vervangen door zelfrijzend bakmeel, omdat ik geen bloem meer in huis had. Uiteraard heb ik er dan geen bakpoeder bij gedaan. Ook heb ik de melk vervangen door oatly melk vanwege mijn koemelkallergie. En het was echt heerlijk! Lekker met poedersuiker en de andere met vegan chocolade pasta. Jammer dat ik geen foto kan plaatsen

          Beantwoorden
  2. Margot says:
    4 jaar geleden

    Yum! Het is dat ik geen ijzer in huis heb, anders was ik nu de keuken ingedoken!

    Beantwoorden
    • Sten says:
      8 maanden geleden

      Probeer gewoon in de pan wil ook wel denk ik beetje creatief zijn.

      Beantwoorden
    • Laura says:
      3 maanden geleden

      Ik ga ze morgen uit proberen! Ben heel benieuwd!

      Beantwoorden
  3. Carla says:
    4 jaar geleden

    Heerlijk zijn ze!!!!
    Xus,
    Car

    Beantwoorden
  4. Trudy says:
    4 jaar geleden

    Nog steeds heb ik het verslagje, dat jouw zusje samen met een vriendin schreef over wafels maken.
    Tig jaar gelden.
    Zet dat als komische noot eens op Laura’s Bakery.

    Beantwoorden
  5. Mila says:
    4 jaar geleden

    Ik heb thuis geen wafel ijzer maar wel een siliconen vorm voor het maken van wafels, kan dit recept ook in de oven?

    Beantwoorden
    • Laura Kieft says:
      4 jaar geleden

      Dat heb ik niet getest, je zou het even kunnen proberen door een klein beetje beslag te maken.

      Beantwoorden
      • Mila says:
        4 jaar geleden

        Helemaal goed ga ik proberen!

        Beantwoorden
        • Anita says:
          4 jaar geleden

          En? Geprobeerd?
          Ik heb namelijk ook alleen siliconen vormen …
          Groetjes Anita

          Beantwoorden
          • Trudy says:
            2 jaar geleden

            Ik heb ze in de oven/siliconen vorm gemaakt.
            Het recept was voldoende voor 3 wafelvormen (dus totaal 12 wafels). In de oven op 220 graden. Ca 15 minuten waren ze klaar.
            Ging prima!

  6. Bettina says:
    4 jaar geleden

    Hoi laura,

    ik ben van plan om een wafelfeestje te geven met brusselse wafels. graag had ik deze op voorhand al willen bakken, zodat ik op het moment zelf ze maar moet opwarmen. hoe pak ik dit het beste aan? is het dus mogelijk om een brusselse wafel op voorhand te maken en nadien op te warmen in wafelijzer/oven/microgolfoven? en wat met de baktijd van de wafel, best inkorten?

    Beantwoorden
    • Laura Kieft says:
      4 jaar geleden

      Ik zou ze gewoon maken volgens de receptuur en dan opwarmen in de oven.

      Beantwoorden
  7. Kim says:
    4 jaar geleden

    Hoi Laura,

    Ik wil de wafels graag morgen maken alleen ik ben een zoetekauw…
    Hoeveel suiker zou ik dan ongeveer toe moeten voegen zodat je de zoetigheid wel proeft?

    Groetjes Kim

    Beantwoorden
    • Laura Kieft says:
      4 jaar geleden

      Ik zou naar smaak meer suiker toevoegen. Gewoon even proeven van het beslag dus tot je tevreden bent.

      Beantwoorden
      • Kim says:
        4 jaar geleden

        Oke, ik ga het proberen!

        Beantwoorden
  8. Danielle says:
    4 jaar geleden

    Ik gebruik zelfrijzend bakmeel, jij bloem met bakpoeder, misschien heb je dan hetzelfde effect? Ook splits ik de eieren altijd en voeg op het laatst het stijf opgeklopte eiwit toe. Ik wil mijn wafels lekker luchtig! En dan het liefst met maple syrup, net als de Amerikanen ze eten. En wat ook lekker is: chocolade chips door het beslag! Jammie!

    Beantwoorden
    • carmen says:
      3 jaar geleden

      Hee Danielle,

      Gebruik je dan wel dezelfde verhoudingen als Laura haar recept ?

      Groetjes Carmen

      Beantwoorden
      • 18bn2017@wdzschevenigen.nl says:
        1 jaar geleden

        Hi Laura

        Ik heb het lang gemixt omdat er klontjes in zatten lees ik net dat he invloed heeft op de structuur heeft het veel invloed of een bett je

        Xxx😍 Bo

        Beantwoorden
        • Bo says:
          1 jaar geleden

          Sorry 2x

          Beantwoorden
      • Bo🥳🥳 says:
        1 jaar geleden

        Hi Laura

        Ik heb het lang gemixt omdat er klontjes in zatten lees ik net dat he invloed heeft op de structuur heeft het veel invloed of een bett je

        Xxx😍 Bo

        Beantwoorden
  9. Sandra says:
    3 jaar geleden

    Wow, wat hebben we hier goddelijk mee ontbeten zeg..!
    Heb half havermout / half havermeel gebruikt in plaats van bloem.
    Flinke snuf kaneel en speculaaskruiden door het beslag gemixt.
    Echt heeeeerlijk…
    Wat Nutella en banaan erop, of vanillevla en banaan, of of… Toen zat ik vol 🙁

    Beantwoorden
    • Angela says:
      3 jaar geleden

      Heb je dan de havermout eerst laten weken?

      Beantwoorden
  10. Christa says:
    3 jaar geleden

    Heb zo juist wat wafels gebakken maar ze zijn taai . wat heb ik verkeerd gedaan. Groetjes christa

    Beantwoorden
    • Laura Kieft says:
      3 jaar geleden

      Het zou kunnen dat je ze iets te lang hebt gebakken of te lang hebt gemixt. Dat laatste kan namelijk ook invloed hebben op de structuur.

      Beantwoorden
  11. Nathalie says:
    3 jaar geleden

    Lekker zeg, ga ik vanavond toevallig ook doen

    Beantwoorden
  12. Moller says:
    3 jaar geleden

    De verhouding melk-bloem klopt helemaal niet. Ze zijn veel te dik, dus ik heb er ca. 200 ml melk bij moeten doen. Toen werden ze best lekker, maar niet echt voor herhaling vatbaar. Jammer.

    Beantwoorden
    • Laura Kieft says:
      3 jaar geleden

      Een wafelbeslag hoort ook wat dikker te zijn, dus dat klopt zeker wel. Heb je het misschien niet goed afgewogen bij de eerste keer?

      Beantwoorden
    • Rick says:
      11 maanden geleden

      Ik heb een probleempje. Mijn wafels zijn er zetmeelachtig. Waarom?

      Beantwoorden
      • Laura's Bakery says:
        11 maanden geleden

        Heb je iets veranderd aan het recept qua hoeveelheden of ingrediënten?

        Beantwoorden
        • Rick says:
          11 maanden geleden

          Noppes, dit is mijn 3de keer dat ik het maak.
          er is wel iets dat ik verdenk.
          Ik heb het melk uit de koelkast gehaald.

          Beantwoorden
          • Laura's Bakery says:
            11 maanden geleden

            Het is inderdaad het beste als alles op kamertemperatuur is. Volgende keer beter! 🙂

  13. Laurie says:
    3 jaar geleden

    Hoelang kan het bezlag bewaard worden in de koelkast?

    Beantwoorden
    • Laura Kieft says:
      3 jaar geleden

      Ik zou het hooguit een paar uur bewaren.

      Beantwoorden
  14. Elise says:
    3 jaar geleden

    Geweldig recept! Klopt helemaal. Wafels zijn licht zoet, neutraal genoeg om ook hartig te beleggen. Heel blij met dit recept, dankjewel!

    Bewaartip: je kan de wafels in zip locs invriezen. Om te ontdooien alleen maar even in de broodrooster en ze zijn weer crunchy van buiten en zacht van binnen!!

    Beantwoorden
  15. Elske says:
    3 jaar geleden

    Hoi Laura,
    Zou ik het bloem kunnen vervangen door amandelmeel en havermeel?
    Ben benieuwd.
    Groetjes

    Beantwoorden
    • Laura Kieft says:
      3 jaar geleden

      Daar heb ik zelf geen ervaring mee, maar je kunt het natuurlijk proberen.

      Beantwoorden
  16. Jacolien says:
    3 jaar geleden

    Goed recept zeg! De wafels waren super. Dankjewel!

    Beantwoorden
  17. Juhela says:
    3 jaar geleden

    Voor het eerst wafels gemaakt, met hetzelfde wafelijzer dat m’n moeder ca 25 jaar geleden gebruikte toen zij ze tussen de middag voor ons maakte, en ze zijn perfect gelukt! Nostalgisch momentje 🙂 dank!

    Beantwoorden
  18. Carpediem19 says:
    3 jaar geleden

    We staat olie als ingrediënt, maar wat voor olie gebruik je dan?

    Beantwoorden
    • Laura Kieft says:
      3 jaar geleden

      Ik gebruikte zonnebloemolie.

      Beantwoorden
  19. Judith says:
    3 jaar geleden

    Ik heb al aardig wat recepten van je site gemaakt. Dank je wel daarvoor! Waarschijnlijk heb ik iets niet goed gedaan maar hier waren de wafels wat droog en smaakloos. Jammer, volgende keer beter. Succes met je mooie site!

    Beantwoorden
    • Laura Kieft says:
      3 jaar geleden

      Dat ze droog zijn komt waarschijnlijk doordat ze wat te lang gebakken zijn. Qua smaak klopt het dat ze neutraal zijn, je brengt ze op smaak met toppings. Je kunt natuurlijk ook naar smaak nog wat meer suiker aan het beslag toevoegen.

      Beantwoorden
      • Daisy says:
        3 weken geleden

        Hallo, wij hadden een beetje hetzelfde. Ik denk dat ik er teveel beslag in had gedaan maar bij ons vonden ze hem neutraal terwijl ik er al extra suiker bij in had gedaan. Dus ws dan ook te lang gebakken? Ga het in ieder geval weer opnieuw proberen.
        En wafelijzer voorverwarmen is ook van belang of niet? Bij ons waren de wafels niet zo bruin en krokant namelijk. Gr daisy

        Beantwoorden
        • Laura's Bakery says:
          3 weken geleden

          De wafels horen ook wel neutraal van smaak te zijn, op de vanille na. Net zoals pannenkoeken ook neutraal van smaak zijn en graag bestrooid worden met wat suiker of stroop ;). Wat betreft de kleur, misschien was je wafelijzer nog niet heet genoeg?

          Beantwoorden
  20. Yuana says:
    3 jaar geleden

    Jouw wafel recept is goed gelukt! Lekker vonden we, maar het mag wel wat zoeter zijn. Volgende keer ga ik extra suiker in het beslag toevoegen. Bedankt!

    Beantwoorden
  21. Nicoline says:
    3 jaar geleden

    Ik wil graag een wafelijzer/tosti-apparaat aanschaffen. Wat is een goed (multifunctioneel) apparaat (vermogen, regelbare temp belangrijk, degelijkheid)? Andere dingen waar ik op moet letten?

    Beantwoorden
    • Lian van Rens says:
      3 jaar geleden

      Hier is Laura zelf ook nog naar op zoek. Ikzelf heb al bijna 10 jaar een 4-in-1 een apparaat waar ik heel erg blij mee ben, maar helaas is deze niet meer te koop. Ik zal Laura eens vragen of ze hier een artikel over wil schrijven op haar website Handige Baktips.

      Beantwoorden
  22. Inge says:
    3 jaar geleden

    Ik doe er zelf nog parelsuiker door van funcakes
    Dan zijn het net echte brusselsewafels !

    Beantwoorden
  23. Lydia says:
    3 jaar geleden

    Je wafels zijn super lekker!! bedankt voor het recept!

    Beantwoorden
  24. Maika says:
    3 jaar geleden

    mmm lekker ik ga ze nu maken voor ontbijt haha

    Beantwoorden
  25. Anita says:
    3 jaar geleden

    Kan ik ipv eieren ook bananen gebruiken?
    Worden ze ook al zoeter

    Beantwoorden
    • Laura Kieft says:
      3 jaar geleden

      Zelf geen ervaring mee in dit recept, maar je zou het uiteraard kunnen proberen.

      Beantwoorden
  26. Patricia says:
    3 jaar geleden

    Hoi Laura,

    Hoe kun je wafels het beste bewaren nadat ze gebakken en afgekoeld zijn?

    Groetjes Patricia

    Beantwoorden
    • Laura Kieft says:
      3 jaar geleden

      Ik verpak ze in folie en bewaar ze buiten de koelkast.

      Beantwoorden
  27. Thorben says:
    3 jaar geleden

    Deze wafels zijn alsof er een engel op mijn tong pist. Echt zeer exentriek qua smaak, simpelweg magnefiek! Subliem! Verder is de compositie van de wafel excelent, ik ga hier heel goed op. VO meer bier drinkn

    Beantwoorden
  28. Inge says:
    3 jaar geleden

    Hallo Laura,

    Ik zoek het recept van de wafels op de foto. Ik maakte de wafels uit jouw recept, en dat lukte prima. Maar het zijn volgens mij niet dezelfde wafels. Kan dat?

    Beantwoorden
    • Laura Kieft says:
      3 jaar geleden

      Die wafels die hier op de foto staan maakte ik met het recept dat erbij staat.

      Beantwoorden
  29. Shermaine says:
    3 jaar geleden

    Welke multifunctioneel tosti-ijzer heb je? 🙂

    Beantwoorden
  30. Mika says:
    3 jaar geleden

    Heel lekker! Ze zijn erg neutraal dus als je een zoetekouw bent doe er dan vooral meer suiker bij. Erg goed recept, makkelijk om te maken.

    Beantwoorden
  31. clair1991 says:
    3 jaar geleden

    Wat een fijn recept. Dankjewel. Ik heb er net een stel gemaakt. Niet 10 maar 18 haal ik uit het recept. Mijn wafelijzer is een tefal reverso. Ja ik weet het, dat is een oudje… maar hij doet het nog prima. Ik heb trouwens ook de andere platen die er bij horen bij allemaal. Zelfs de kniepertjes plaat. Maar dat is weer iets voor een andere tijd van het jaar….

    Beantwoorden
  32. Anke. says:
    2 jaar geleden

    Hoi mijn kids worden echt hyper van suiker. Kan ik het suiker ook weglaten

    Beantwoorden
    • Laura Kieft says:
      2 jaar geleden

      er zit hier amper suiker in, zeker als je het per wafel bekijkt. Weglaten kan, maar besef dat dat ook invloed heeft op de smaak.

      Beantwoorden
  33. Anita says:
    2 jaar geleden

    Hai Laura, leuke site. Dank voor je recept. De wafels worden helaas erg droog en als ik ze korter bak, blijven ze erg wit van kleur. En ze blijven dan nog steeds droog. Heb je nog andere suggesties? Meer olie misschien? 🤔

    Beantwoorden
    • Laura Kieft says:
      2 jaar geleden

      Het is op zich niet erg als ze weinig kleur hebben, ze moeten gewoon net gaar zijn. Bij sommige wafelijzers duurt het lang voor ze kleur krijgen (terwijl ze wel al gaar zijn). Je kunt het proberen met meer olie, maar ik denk niet dat dit het probleem is.

      Beantwoorden
  34. Fedde says:
    2 jaar geleden

    Net het recept van de wafels gemaakt en ze waren heerlijk. Lekker met vers fruit en slagroom! Helemaal super!

    Beantwoorden
  35. Juul Timmermans says:
    2 jaar geleden

    hoeveel wafels kun je maken uit dat beslag?

    Van een aardige eend.
    De koe melk een eend

    Beantwoorden
    • Laura Kieft says:
      2 jaar geleden

      Dat staat bij de ingrediënten.

      Beantwoorden
  36. Jerney en amy says:
    2 jaar geleden

    Sorry smaken verschillen. Ik heb ze net met mijn dochter gemaakt en hebben het hele beslag uiteindelijk weggegooid omdat we ze allebei niet lekker vinden. Erg droog en geen smaak aan, al extra suiker toegevoegd maar sorry Nee. We gaan nu naar de supermarkt om nieuwe ingrediënten te kopen en gaan een ander recept proberen.
    Mvg,
    Een teleurstellende moeder en dochter

    Beantwoorden
    • Jolanda meeuwissen says:
      2 jaar geleden

      leuke reactie zeg!

      Beantwoorden
    • Laura Kieft says:
      2 jaar geleden

      Als ze droog zijn heb je ze waarschijnlijk te lang gebakken.

      Beantwoorden
  37. Holly says:
    2 jaar geleden

    heerlijke wafels! ik heb er iets meer suiker aan toegevoegd, want hou zelf meer van wat zoets.
    Met fruit zijn ze nog lekkerder
    top recept!

    Beantwoorden
  38. holly says:
    2 jaar geleden

    de carrot cake was ook erg lekker! echt een fijne bak site

    Beantwoorden
  39. Carina says:
    2 jaar geleden

    Wauw een hartjes wafel ijzer in mijn bezit nu
    En wat denk je? Ik zoek op internet kom ik ongeziens naar naam toch weer bij jou uit
    Dat vind ik kei leuk en ga dewafel recept zeker uitproberen.

    Beantwoorden
  40. Annika says:
    2 jaar geleden

    Hoi Laura

    Hier smullen ze van de wafels!
    Een keer neutrale gemaakt, die gingen met ham en kaas mee naar de dierentuin als lunch. Vandaag met wat meer suiker gemaakt.. mmm

    Wil je vragen of je mij misschien aan de voedingswaardes kan helpen?

    Beantwoorden
    • Laura Kieft says:
      2 jaar geleden

      Ik bereken geen voedingswaardes, maar dat kun je zelf wel doen uiteraard (met wat hulp van internet eventueel).

      Beantwoorden
  41. Cigdem says:
    2 jaar geleden

    Hallo, bedankt voor het recept. Mag ik weten hoeveel gr 1 tl is? Of beter gezegd.. welke theelepel die hele kleine of middel formaat? Voor mij is dat verwarrend omdat ik heel vaak de middelformaat ( 1 slag kleiner dan een eetlepel) in een glas thee zie 🙂 bedankt alvast

    Beantwoorden
    • Laura Kieft says:
      2 jaar geleden

      een tl is altijd 5 ml (en een el 15 ml)

      Beantwoorden
  42. Brisa says:
    2 jaar geleden

    Heerlijk recept. Beslag is inderdaad erg dik, waardoor het lastig wordt om gelijkmatig uit te gieten over het wafelijzer. Misschien dat het komt doordat ik olijfolie heb gebruikt, volgende keer zal ik het met zonnebloemolie maken. Het zijn lekkere basiswafels. Een paar hebben we belegd met poedersuiker, of ik had stukjes chocolade in het beslag geduwd. Dank je!

    Beantwoorden
  43. Sara says:
    2 jaar geleden

    Beste Laura,
    Ik ben er nu mee bezig maar ze lukken voor geen meter helaas. Met meer dan 10 minuten baktijd nog altijd niet gaar en het smaakt nergens naar ( ik heb goed afgewogen en er wat extra suiker bij gedaan.) . Ik denk dat mijn tosti/ wafelijzer niet genoeg vermogen heeft, ze worden ook niet gelijkmatig bruin. Dus ik zit te balen…
    iemand een tip voor het vermogen dat je nodig hebt?
    Groet Sara

    Beantwoorden
    • Laura Kieft says:
      2 jaar geleden

      Heb je geen optie om het ijzer heter te zetten en is hij goed voorverwarmd?

      Beantwoorden
  44. Annemieke says:
    2 jaar geleden

    Na de waarschuwingen hierboven: ik heb (goede biologische) roomboter gebruikt door het beslag i.p.v. olie. mmmm. Of door de droge ingrediënten heen kneden, of de boter eerst laten smelten, anders heb je klontjes boter in het beslag. En het beslag zeker een half uur laten rusten voor het bakken. Gelukt op mijn tosti/grillplaat. Ze waren zoet genoeg en smaakvol!

    Beantwoorden
  45. Marion says:
    2 jaar geleden

    Hoi Laura,
    Kan je ook baking soda toevoegen zodat ze luchtiger worden? Ik ga deze zondagmiddag maken met mijn meiden! Maak je het beslag in de kitchenaid of gewoon met de hand-garde?

    Beantwoorden
    • Laura Kieft says:
      2 jaar geleden

      er zit al bakpoeder in voor dit doeleinde. Ik gebruik gewoon een garde.

      Beantwoorden
  46. Esther says:
    2 jaar geleden

    Hmmmm ze zijn heerlijk! Ik heb er wel wat extra suiker aan toegevoegd en ze worden heeelijk knapperig nadat je ze er hebt uitgehaald en even hebt laten liggen op een rooster.

    Beantwoorden
  47. Jennifer says:
    2 jaar geleden

    Heerlijk precies goed beslag! Ipv gewone suiker hebben we kokosbloessemsuiker en ipv vanille extract verse vanille merg gebruikt. Ze zijn heerlijk geworden. We hebben ze in zo’n ijzer met kleine vormpjes gebakken. Een hele berg ingevroren zodat ze ook mee kunnen in de lunchbox naar school. Erg fijn recept weer!

    Beantwoorden
  48. Diana says:
    2 jaar geleden

    Het is alweer lang geleden dat ik wafels heb gebakken, tenminste, volgens mijn zoontje. Op zijn verzoek heb ik ze vanavond voor hem gebakken. Het is goed gelukt met dit recept. Ik heb een beetje extra suiker gebruikt. En nu n ze heerlijk.
    Het is eigenlijk helemaal niet moeilijk om te maken. De volgende keer zal ik mijn zoontje laten zien hoe hij ze zelf kan maken.

    Bedankt voor dit heerlijke en eenvoudige recept.

    Beantwoorden
  49. Sanne says:
    2 jaar geleden

    Fantastisch recept ook met rijstmelk voor mensen met lactose intolerantie!
    Bedankt

    Beantwoorden
  50. Pien schrijver says:
    1 jaar geleden

    Mmmmmm echt heerlijk ik heb er wel 20 gemaakt ik vind het persoonlijk ook wel lekker om er een beetje kaneel in het beslag te doen😍

    Beantwoorden
    • Laura's Bakery says:
      1 jaar geleden

      Dat is ook heerlijk ja!

      Beantwoorden
  51. Chantal says:
    1 jaar geleden

    Voor het eerst dat de wafels in ons tosti-ijzer met wafels-ijzers echt goed zijn gelukt!!
    Het beslag was megadik, meer deeg, dus was benieuwd hoe ze uit zouden pakken, maar ze zijn geweldig.
    Volgende keer wel wat meer suiker erdoorheen dat vinden we toch lekkerder 🙂

    Beantwoorden
    • Laura's Bakery says:
      1 jaar geleden

      Ja lekker zijn ze he? En een volgende keer kun je het inderdaad helemaal aanpassen naar jullie smaak.

      Beantwoorden
  52. Pingback: Chocoladewafels - Laura's Bakery
  53. Paulien says:
    1 jaar geleden

    Hoi! Je zegt dat je dit met een garde tot een egaal beslag moet maken. Maar kan het ook met een mixer? Of gaat de structuur dan helemaal verkeerd?

    Beantwoorden
    • Laura's Bakery says:
      1 jaar geleden

      Inderdaad het liefst met een garde of een mixer op de allerlaagste stand, maar dat verschilt per mixer of dat zacht genoeg is.

      Beantwoorden
  54. Pingback: Volkoren kaneelwafels - Laura's Bakery
  55. Pingback: Gingerbread wafels met kwark en stoofpeertjes - Laura's Bakery
  56. Janneke says:
    11 maanden geleden

    Hallo Laura,

    Ik vroeg mij af of het vanille extract ook door iets anders vervangen mag worden. Wij zitten helaas in quarantaine dus ik kan niet even snel het gaan halen. En heb van de buren net de boodschappen gehad maar toen had ik natuurlijk nog niet bedacht dat wafels echt wel een goed idee is.. haha

    dankjewel!

    Beantwoorden
    • Laura's Bakery says:
      11 maanden geleden

      Heb je misschien wel vanillesuiker in huis? Dan kun je de suiker in dit recept vervangen door vanillesuiker 🙂

      Beantwoorden
      • Janneke says:
        11 maanden geleden

        Ook niet vrees ik. Maar ik ga zorgen dat het in huis komt 🙂 Vanillesuiker komt altijd van pas!

        Beantwoorden
  57. Kyenta Verfaillie says:
    11 maanden geleden

    1eetlepel bakpoeder hoeveel gram is dat?

    Beantwoorden
  58. Sanne says:
    11 maanden geleden

    Ik heb geen melk thuis. Kan ik melk ook vervangen met water?

    Beantwoorden
    • Laura's Bakery says:
      11 maanden geleden

      Waarschijnlijk wel, maar dat lijkt me minder lekker.

      Beantwoorden
  59. Jo says:
    11 maanden geleden

    Hoi Laura, ik wil graag een nieuw wafelijzer aanschaffen met wat meer power. Heb jij nog goede tips?

    Beantwoorden
    • Laura's Bakery says:
      11 maanden geleden

      Hoe bedoel je met meer power? Werden je wafels eerst niet gaar?

      Beantwoorden
      • Jo says:
        11 maanden geleden

        Duurt echt wel 10 min voor dat er eindelijk wat kleur op komt. Is echt een ijzer van €10.

        Beantwoorden
  60. Tuttefrut says:
    10 maanden geleden

    Mmmm! Ik heb er drie gepureerde wortels doorgedaan, beetje poedersuiker Jammie!

    Beantwoorden
    • Laura's Bakery says:
      10 maanden geleden

      Wat goed zeg!

      Beantwoorden
  61. Anke says:
    10 maanden geleden

    onze dochter heeft op het moment medische bijvoeding en vind die flesjes zo ontzettend vies. ik heb dit recept gebruikt en de melk vervang ik door de nutridrink. (we hebben verschillende smaken vanille, banaan, aardbei chocolademelk). ook gebruik ik de ene keer volkorenmeel dan weer speltmeel. ze eet nu met smaak haar ontbijtwafels, vers fruit erbij en ze heeft flink wat voedingstoffen binnen. Zonder een gevecht om die flesjes op te krijgen. dank je voor dit makkelijke en smakelijke recept!

    Beantwoorden
    • Laura's Bakery says:
      10 maanden geleden

      Wat ontzettend fijn om te lezen!

      Beantwoorden
  62. eline says:
    10 maanden geleden

    Hoi Laura,
    Wat kun je door het beslag heen doen om het een smaakje te geven, bijvoorbeeld kaneel ipv vanille?

    groetjes Eline

    Beantwoorden
    • Laura's Bakery says:
      10 maanden geleden

      Er staan veel soorten en smaken op het blog! Maar kaneel kan bijvoorbeeld heel goed, of chocolate chips.

      Beantwoorden
  63. Aliya says:
    9 maanden geleden

    Laura echt geweldige wafels
    Kan je dit recept ook gebruiken voor hartjes wafelijzer?

    Beantwoorden
    • Laura's Bakery says:
      9 maanden geleden

      Dat kan zeker 🙂

      Beantwoorden
      • Aliya says:
        9 maanden geleden

        Zo gaaf dat je een antwoordt geeft
        Ik heb nog een vraag:
        Kan je ook van pannenkoekenbeslag wafels maken?
        Groeten, Aliya

        Beantwoorden
        • Laura's Bakery says:
          9 maanden geleden

          Niet van een normaal pannenkoekenbeslag! Maar het zou me niet verbazen als het met het beslag van American pancakes lukt, nog nooit geprobeerd 🙂

          Beantwoorden
  64. Aliya says:
    9 maanden geleden

    Laura echt geweldige wafels

    Beantwoorden
  65. Durkje cuperus says:
    9 maanden geleden

    Hee laura!
    Kan je ook van pancake mix wafels maken?
    Groetjes Durkje Cuperus

    Beantwoorden
    • Laura's Bakery says:
      9 maanden geleden

      Daar ben ik ook wel benieuwd naar 😉

      Beantwoorden
  66. Martijn says:
    7 maanden geleden

    Je kunt ze onderdaad ook hartig maken, en dat kun je al in het ijzer doen: Ik doe eerst 2/3 van het beslag op het wafelijzer, dan een plak kaas, en dan daarbovenop de laatste 1/3 van het beslag.

    Beantwoorden
  67. Sjarinda says:
    6 maanden geleden

    Hallo! Kan je er ook wat kandijsuiker doorheen doen? Groetjes Sjarinda

    Beantwoorden
    • Laura's Bakery says:
      6 maanden geleden

      Dat heb ik niet getest.

      Beantwoorden
  68. Mama van drie says:
    6 maanden geleden

    Gemaakt, maar de hoeveelheid suiker gehalveerd! Was ook prima en erg lekker.

    Beantwoorden
  69. nienke says:
    5 maanden geleden

    hey ik heb nog een tip je kan ook klop en fix toevoegen i.p.v. vanille smaak zelf vind ik dat lekkerder en zoeter

    Beantwoorden
  70. Jo says:
    5 maanden geleden

    Dag Laura, dezelfde wafels maar dan met een flinke bol ijs,verse slagroom en vers fruit of jam, dan heb Brusselse wafel.

    Beantwoorden
  71. Jesse van Bommel says:
    3 maanden geleden

    Hoe lang kun je de wafels bewaren nadat je ze hebt gemaakt?

    Beantwoorden
    • Laura's Bakery says:
      3 maanden geleden

      Ongeveer drie dagen, als je ze goed verpakt bewaart.

      Beantwoorden
  72. Sonja says:
    3 maanden geleden

    Hoi Laura,

    Kan je de wafels ook maken zonder bakpoeder (en boter)? Wegens allergie, kan ik gebruiken: tarwe, ei, gist en olijfolie.

    Groeten Sonja

    Beantwoorden
    • Laura's Bakery says:
      3 maanden geleden

      Helaas niet, dan worden ze erg compact. Met baking soda zou het ook moeten kunnen, maar dat heb ik nog niet getest.

      Beantwoorden
    • Mama van drie says:
      2 maanden geleden

      Jawel hoor! Ze worden dan een beetje anders, maar het kan best! Ik maak ze tegenwoordig regelmatig met alleen water en meel. Als je er dan een banaan op doet met kaneel smaken ze prima! Het is alleen niet een standaard wafel. Maar nog steeds lekker, zeker als je al weinig mag 😉.

      Beantwoorden
  73. Chantal says:
    2 maanden geleden

    Kun je dit recept ook gebruiken voor een vierkant wafelijzer?

    Beantwoorden
    • Laura's Bakery says:
      2 maanden geleden

      De vorm van het wafelijzer maakt niks uit.

      Beantwoorden
      • sofie says:
        2 maanden geleden

        Normaal ben ik echt tevreden van je recepten… Maar dit recept vind ik echt niet goed 🙁 de wafels proefde naar niets echt niet lekker… Ik kijk uit naar een nieuw recept van je, Groetjes

        Beantwoorden
  74. Astrid says:
    1 maand geleden

    Hier gemaakt met half tarwe & half boekweit meel. En erythritol ipv suiker. Kokosolie als olie. Super goed gelukt. Bedankt voor het recept.

    Beantwoorden
  75. Yin says:
    1 maand geleden

    Dank je wel voor je recept! Ze waren heerlijk geworden, een met veel poedersuiker en een met kaas.
    Ik had wel helft van bloem vervangen door volkorenmeel en daarom ietsjes meer bakpoeder toegevoegd.

    Beantwoorden
    • Yin says:
      1 maand geleden

      O, ja, ik had het behandeld als een licht beslag, gewoon met de hand gemengd en kleine klontjes gewoon erin gelaten.

      Beantwoorden
  76. Leon says:
    2 weken geleden

    Wafels recept
    Helaas, smaakt niet, wafels zijn na t bakken net als kauwgom, niet mijn keuze

    Beantwoorden
    • Laura's Bakery says:
      1 week geleden

      Dat klinkt alsof er wat misgegaan is, hoort ook zeker niet als kauwgom te zijn.

      Beantwoorden
      • Leon says:
        1 week geleden

        Ik heb t recept uit geprint, waar je dan t aantal kan aanpassen, ik heb deze zo aangepast dat ik een mooi gewicht had. Eventueel dat daar iets niet goed ging.
        T deeg was zeer vloeibaar, waardoor t scheppen met een ijsschep niet werkte, wat bij andere recepten wel goed werkt (een mooi bolletje), ben op zk naar lekkere recepten voor zachte wafels en hartjeswafels, is niet vergelijkbaar recept.
        Als je wafel recepten hebt, liefs gewoon met (room)boter ipv zonnebloem olie, hoor ik t graag

        Beantwoorden
  77. Veerle says:
    2 weken geleden

    Dit recept is helaas geen winner.
    De melk maakt ze inderdaad noch zacht noch krokant, maar eerder stug. Ook qua smaak zeer flauw, ondanks nog meer suiker te hebben toegevoegd. Minst goede recept voor wafels tot nu.
    Ik geloof dat hoe meer tijd je steekt in de bereiding van je deeg, hoe lekkerder de wafels zijn. (Vb eiwit apart opkloppen)

    Beantwoorden

Geef een reactie Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

 

Waar ben je naar op zoek?

Generic filters
Exact matches only

Uitgebreid zoeken

Over Laura's Bakery

Laura’s Bakery

Welkom op Laura's Bakery! Je bent hier aan het juiste webadres voor de lekkerste baksels en borrelhapjes. Met mijn toegankelijke recepten laat ik je zien dat bakken niet alleen leuk en lekker is, maar ook helemaal niet zo moeilijk.

Veel bakplezier! Liefs, Laura

Hier kun je mij ook volgen

Blijf op de hoogte

Schrijf je in voor onze updates en/of nieuwsbrief om nooit meer iets te missen.
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Mijn boeken

Het Laura’s Bakery Basisbakboek
Het Laura’s Bakery Bakboek
Het Borrelhapjes Bakboek
Het Kinderbakboek

Volg mij op instagram

  • NIEUW! Ik heb zo zitten smullen van dit hapje. De heerlijke combinatie van geitenkaas en spek in een knapperig jasje van bladerdeeg. En ze zijn ook nog eens ontzettend snel en makkelijk gemaakt.⁠
⁠
Het recept staat vanaf vandaag online, link in mijn profiel > @laurasbakery.⁠
⁠
#bladerdeeg #borrelhapje #geitenkaas #spek
  • HANDIGE BAKTIP! Wist je dat alle genoemde oventemperaturen op Laura @laurasbakery.⁠ ⁠ #handigebaktips #madeleines #chocolatechips #oven #bakken' data-src='https://scontent-amt2-1.cdninstagram.com/v/t51.2885-15/152786066_1178239109258975_4273695511538248470_n.jpg?_nc_cat=109&ccb=3&_nc_sid=8ae9d6&_nc_ohc=VX-uB2MioUUAX9ZeQLA&_nc_ht=scontent-amt2-1.cdninstagram.com&oh=183db202552fff5988ded2057026b866&oe=605D7FB7' title='HANDIGE BAKTIP! Wist je dat alle genoemde oventemperaturen op Laura's Bakery zijn bedoeld voor een oven met boven- en onderwarmte? Als je op hetelucht bakt, zet dan de temperatuur van je oven 10-20% lager dan in mijn recepten vermeld staat.⁠ ⁠ Op Laurasbakery.nl onder het kopje 'Handige Baktips' vind je nog veel meer van dit soort nuttige informatie en tips. En als je graag de chocolate chip madeleines wilt maken, zoek deze dan even via de zoekbalk op het blog. Link in mijn profiel > @laurasbakery.⁠ ⁠ #handigebaktips #madeleines #chocolatechips #oven #bakken'>
  • NIEUW! Op zoek naar lekkere geboorte hapjes of lekkernijen voor een babyshower? Vandaag vind je de leukste geboorte traktaties op Laura @laurasbakery.⁠ ⁠ Meteen een goeie tip voor iedereen die niet van muisjes houdt: deze kun je gemakkelijk vervangen door roze/blauwe sprinkles, M&M's of smarties.⁠ ⁠ #geboortetraktaties #babyshower #muisjes' data-src='https://scontent-amt2-1.cdninstagram.com/v/t51.2885-15/152127985_2882611915309629_7551964590495549923_n.jpg?_nc_cat=109&ccb=3&_nc_sid=8ae9d6&_nc_ohc=8S06WllWCH4AX9M36Tu&_nc_ht=scontent-amt2-1.cdninstagram.com&oh=8c915e16a4badcf66dfbd3d01dfaefbe&oe=605B269B' title='NIEUW! Op zoek naar lekkere geboorte hapjes of lekkernijen voor een babyshower? Vandaag vind je de leukste geboorte traktaties op Laura's Bakery, link in bio > @laurasbakery.⁠ ⁠ Meteen een goeie tip voor iedereen die niet van muisjes houdt: deze kun je gemakkelijk vervangen door roze/blauwe sprinkles, M&M's of smarties.⁠ ⁠ #geboortetraktaties #babyshower #muisjes'>
  • Door die kersenvlaai van gisteren moest ik weer denken aan deze lekkere chocolade cake met kersen. Kersen zijn nu natuurlijk niet in het seizoen, maar je kunt ze in deze cake goed vervangen door stukjes peer. Of je gebruikt kersen uit het vriesvak, wel eerst even laten ontdooien voor je ze door het beslag mengt.⁠
⁠
Het recept staat al online op Laura @laurasbakery.⁠ ⁠ #kersen #chocolade #cake #chocoladecake #zondagbakdag' data-src='https://scontent-amt2-1.cdninstagram.com/v/t51.2885-15/152079813_139036524738248_264097078729505436_n.jpg?_nc_cat=106&ccb=3&_nc_sid=8ae9d6&_nc_ohc=yoUzYh08uf0AX8g3Y1A&_nc_ht=scontent-amt2-1.cdninstagram.com&oh=4c663906204c54f40bc3f3e74273472e&oe=605C5D96' title='Door die kersenvlaai van gisteren moest ik weer denken aan deze lekkere chocolade cake met kersen. Kersen zijn nu natuurlijk niet in het seizoen, maar je kunt ze in deze cake goed vervangen door stukjes peer. Of je gebruikt kersen uit het vriesvak, wel eerst even laten ontdooien voor je ze door het beslag mengt.⁠ ⁠ Het recept staat al online op Laura's Bakery en je vindt het door de titel van het recept in te vullen in de zoekbalk. Link in bio > @laurasbakery.⁠ ⁠ #kersen #chocolade #cake #chocoladecake #zondagbakdag'>
  • NIEUW! Heerlijke dag om een klassieke kersenvlaai uit je keuken tevoorschijn te toveren, toch? 😉 Ik zie al veel leuke variaties op de kersenvlaai voorbij komen tijdens @debakstrijd. Zou jij voor de categorie @laurasbakery. ⁠ ⁠ #kersenvlaai #vlaai #debakstrijd #zaterdagbakdag' data-src='https://scontent-amt2-1.cdninstagram.com/v/t51.2885-15/151459707_506614734065588_7507239914690055926_n.jpg?_nc_cat=102&ccb=3&_nc_sid=8ae9d6&_nc_ohc=ajANsSceWJQAX9phYEy&_nc_ht=scontent-amt2-1.cdninstagram.com&oh=4415e55b27b531a4b5eb1a2ba6ca2e91&oe=605DACCA' title='NIEUW! Heerlijke dag om een klassieke kersenvlaai uit je keuken tevoorschijn te toveren, toch? 😉 Ik zie al veel leuke variaties op de kersenvlaai voorbij komen tijdens @debakstrijd. Zou jij voor de categorie 'bijzondere smaakcombinatie' of 'mooi raster' gaan?⁠ ⁠ Vanaf vandaag staat dit lekkere recept online op Laura's Bakery, link in bio > @laurasbakery. ⁠ ⁠ #kersenvlaai #vlaai #debakstrijd #zaterdagbakdag'>
  • BAKTIP! Door de lekkere temperaturen die voorspeld zijn voor dit weekend kreeg ik spontaan trek in deze frambozen-ricotta cheesecake! Wat ga jij voor lekkers bakken dit weekend?⁠
⁠
Het recept staat al op het blog en vind je door de titel van het recept in te vullen in de zoekbalk. Link in bio > @laurasbakery⁠
⁠
#cheesecake #donnahay #ricotta #frambozen #bakken #taart

HANDIGE BAKTIPS

Genoemde oventemperaturen zijn altijd voor een oven met boven- en onderwarmte. Bak je op hetelucht? Zet de temperatuur dan 10-20% lager.

Een theelepel (tl) heeft een inhoud van 5 milliliter, een eetlepel (el) heeft een inhoud van 15 milliliter.

Met 1 ei wordt een ei van M formaat bedoeld, die weegt zonder schaal ongeveer 50 gram. Minder nodig? Kluts je ei dan en weeg af wat je nodig hebt.

Met boter wordt altijd ongezouten roomboter bedoeld, net zoals dat met suiker altijd kristalsuiker wordt bedoeld. Ik geef de voorkeur aan fijne kristalsuiker.

Je ingrediënten moeten altijd op kamertemperatuur zijn, tenzij anders vermeld.

RECEPT OMREKENEN

Naar een grotere of kleinere vorm

Populaire berichten

No bake stroopwafel cheesecake

Snelle cinnamon rolls

Biscuit recept

Basisrecept vanillecake

Volgende Post
Gebak met fruit inspiratie

Gebak met fruit inspiratie

Menu
  • Zoete recepten
  • Hartige recepten
  • Handige Baktips
  • Inspiratie
  • Feestdagen
Navigatie
  • Over Laura’s Bakery
  • FAQ – Veelgestelde vragen
  • Samenwerken
  • Contact
  • Disclaimer
  • Privacyverklaring
Recepten
  • Muffins
  • Pancakes
  • Schuimpjes
  • Taarten
  • Truffels & Bonbons
  • Vullingen en Toppings
  • Zonder oven
Meest recent
Bladerdeeg geitenkaas-spek bladerdeegpakketjes

Bladerdeeg geitenkaas-spek bladerdeegpakketjes

24 februari 2021
Beschuit met muisjes baby truffels

De lekkerste geboorte traktaties

22 februari 2021
Klassieke kersenvlaai

Klassieke kersenvlaai

20 februari 2021
Mijn bakboeken

Het Laura's Bakery Basisbakboek

Het Laura's Bakery Bakboek

Het Borrelhapjes Bakboek

2020 | all rights reserved

Hoofd categorieën
Selecteer sub
Zoeken

Bladerdeeg geitenkaas-spek bladerdeegpakketjes

door Laura Kieft-24 februari 2021-0

De geitenkaas liefhebbers weten vast dat dit ingrediënt heel goed combineert met spek. Ik bedacht daarom deze geitenkaas-spek bladerdeegpakketjes. Ontzettend eenvoudig om te maken en nog lekkerder om te eten. Het makkelijkst is om zo’n...

De lekkerste geboorte traktaties

door Laura Kieft-22 februari 2021-0

Of het nu een babyshower, gender reveal of een kraamfeest is: baksel met muisjes staan in de periode rondom een baby centraal. Ik heb er zelf altijd veel plezier in om voor de babyshower van...

Klassieke kersenvlaai

door Laura Kieft-20 februari 2021-4

Voor de Bakstrijd van deze maand, met als thema vlaai, ben ik zelf natuurlijk ook aan de bak gegaan. Op het blog is al een rijstevlaai te vinden en een aardbeienvlaai, daarnaast staat er een...

Gender reveal cupcakes

door Laura Kieft-17 februari 2021-2

Er zijn veel leuke manieren om aan familie en vrienden het geslacht van je kind te onthullen, maar iets lekkers bakken is er daar zeker één van! Een tijdje terug maakte ik vrolijke piñata cupcakes...

Zelf vlaaien bakken – TIPS!

door Laura Kieft-15 februari 2021-0

Het is je vast niet ontgaan: deze maand worden er massaal vlaaien gebakken voor De Bakstrijd van februari. Voor iedereen die nog wel wat tips kan gebruiken voor het maken van deze heerlijke taart komt...

Brownies zonder chocolade (met cacao)

door Laura Kieft-13 februari 2021-13

Ik hoor je al denken: waarom zou ik brownies zonder chocolade willen maken? Nou, bijvoorbeeld omdat je geen chocolade in huis hebt, maar toch ontzettend graag brownies wilt bakken. Het is mij al vaker gebeurd....

Red velvet marmercake

door Laura Kieft-12 februari 2021-4

De eerste marmercake die ik ooit maakte (met vanille- en chocoladesmaak) deelde ik in mijn Basisbakboek. Ik zie dat de cake nog altijd erg populair is, want hij duikt regelmatig op in jullie thuisbaksels op Instagram....

Frambozen cheesecake wentelteefjes

door Laura Kieft-11 februari 2021-1

Ik ben gek op wentelteefjes. Simpel zijn met een beetje poedersuiker zijn ze al heerlijk, maar je kunt ook goed variëren met dit recept voor wentelteefjes. Zo maakte ik er rolletjes van en vulde ze...

Oreo cupcakes met aalbessen

door Laura Kieft-10 februari 2021-1

Het viel me op dat ik de laatste tijd ontzettend veel muffin-recepten hebt jullie heb gedeeld. Daar ben ik nu eenmaal dol op, maar cupcakes vind ik ook erg lekker. Deze Oreo cupcakes met aalbessen...

Red velvet poffertjes spiesjes

door Laura Kieft-09 februari 2021-0

Poffertjes zijn niet alleen ontzettend lekker om met een beetje poedersuiker en roomboter naar binnen te smikkelen, maar je kunt er nog veel meer lekkere creaties mee maken. Deze gezellige spiesjes zijn daar een mooi...

Valentijn bakinspiratie met chocola

door Laura's Bakery-08 februari 2021-1

We starten met een nieuwe themaweek bij Laura’s Bakery: Valentijn! Een ideaal Valentijnsrecept bestaat uit chocola, rood fruit en natuurlijk een hoop liefde. Ik help je op weg met dit overzicht voor Valentijn bakinspiratie. Bijvoorbeeld...

Stokbrood met kruidenboter en kaas

door Laura Kieft-05 februari 2021-2

We hebben vast allemaal al eens zo’n stokbrood met kruidenboter uit de supermarkt in de oven geschoven met als resultaat sneetjes brood die doordrenkt zijn met kruidenboter. Klinkt misschien niet lekker, maar ik ben er...

Oreo botercrème

door Laura Kieft-03 februari 2021-9

Een recept voor Oreo botercrème staat al bijna 5 jaar online, maar het staat verstopt in het artikel voor Oreo taart waardoor het niet goed te vinden was. En omdat ik niemand zo’n fantastische lekkere...

De Bakstrijd: februari 2021

door Laura Kieft-01 februari 2021-1

We zijn de eerste Bakstrijd van 2021 goed begonnen! Wat een heerlijke broden heb ik voorbij zien komen, zo leuk allemaal. Ik heb er lang over na moeten denken om de twee winnaars te kiezen,...

Volkoren ontbijtkoek uit PUUR ZOET

door Laura Kieft-30 januari 2021-24

Vandaag deel ik een heerlijk recept voor volkoren ontbijtkoek uit het bewuste bakboek PUUR ZOET van Mariette met jullie. Een ongelofelijk lekkere ontbijtkoek die gemaakt is met volkorenmeel. Los van de dadels en de appelstroop...

Vegetarische mini loempia’s

door Laura Kieft-29 januari 2021-2

Perfect voor bij de zelfgemaakte sweet chili saus van vorige week: vegetarische mini loempia’s! Waar ik eerder al loempia’s uit de oven met jullie deelde, heb ik deze juist wel gefrituurd. Met een kleine aanpassing...

10 lekkere bananenbrood recepten

door Laura Kieft-25 januari 2021-0

De laatste tijd heb ik steeds vaker zin in een lekker bananenbrood als tussendoortje. Ideaal, want meestal heb ik wel een paar plakjes in de vriezer liggen! En het leukste is dat er veel variatie...

Volkoren appel-kaneel pancakes

door Laura Kieft-23 januari 2021-4

Het maken van volkoren appel-kaneel pancakes stond al zo’n 3 maanden op mijn lijst en een paar weken geleden kwam het er dan ein-de-lijk van. Het is weer een experiment om te kijken wat je...

Sweet chili saus

door Laura Kieft-22 januari 2021-4

Ik was er vroeger niet dol op, maar tegenwoordig staat er altijd een fles sweet chili saus in de kast. Sterker nog, sinds kort staat daar een fles met zelfgemaakte sweet chili saus bij. Nooit...

Wit brood

door Laura Kieft-20 januari 2021-14

Ik vind het heerlijk om broden te bakken. De laatste tijd zijn het voornamelijk busbroden die hier uit de oven komen. Een busbrood is qua vorm het brood dat je veel in de winkels zit...

  • 1
  • 2
  • 3
  • …
  • 115
  • 116
No Result
View All Result
  • Inloggen
  • Registreer
  • Zoete recepten
  • Hartige recepten
  • Handige Baktips
  • Inspiratie
  • Feestdagen
  • Recepten omrekenen
  • Printables
  • Over ons
    • Over Laura’s Bakery
    • Mijn boeken
    • Het Laura’s Bakery Receptenboek
    • FAQ – veelgestelde vragen
    • Samenwerken
    • Contact

Welkom terug!

Log hieronder in op uw account

Wachtwoord vergeten Registreer

Wachtwoord opnieuw aanvragen

Voer uw gebruikersnaam of e-mailadres in om uw wachtwoord opnieuw in te stellen.

Inloggen

Geef een naam op voor je collectie



Annuleren
Maak collectie aan