Vroeger bakte ik met mijn zusje regelmatig wafels. We hadden namelijk een multifunctioneel tosti-ijzer in huis waar ook wafelplaten in konden. We maakten het ons heel makkelijk met een mix en hadden de grootste lol in de keuken. De helft van de wafels waren meestal al op tegen de tijd dat de laatste wafel het ijzer verliet. Zo zijn ze immers het lekkerst, gelijk warm vanuit het ijzer. Toen ik vorige week wafels stond te bakken in mijn eentje (ik heb weer zo’n multifunctioneel tosti-ijzer) moest ik weer denken aan die momenten. Ik appte mijn zusje een foto en zij kon zich het ook nog goed herinneren. We hebben vast afgesproken dat we binnenkort een wafel date doen, gezellig weer samen wafels bakken.
Wafels
Ingrediënten
- 380 gram bloem
- 1 el bakpoeder
- snuf zout
- 2 el fijne kristalsuiker
- 2 eieren (M)
- 380 ml melk
- 6 el olie
- 1 tl vanille extract
Instructies
- Doe de droge ingrediënten -bloem, bakpoeder, zout en suiker- in een kom en roer met een garde door elkaar.
- Voeg dan de eieren, melk, olie en vanille extract toe. Klop met de garde tot een egaal beslag.
- Verhit je wafelijzer en vet deze in. Ik gebruik hiervoor een bakspray.
- Afhankelijk van de grootte van je ijzer, vul je de platen met 1,5-2 ijslepels beslag. Sluit het wafelijzer en bak tot ze goudbruin beginnen te kleuren. Hoe lang dat duurt verschilt per ijzer. Bij mij hadden ze ongeveer 5-7 minuten nodig.
- Eenmaal uit het ijzer leg je ze op een rooster om af te koelen. Of je eet ze gelijk warm op 😉
Goed om te weten: deze wafels zijn heel neutraal van smaak. Ze zijn dus het lekkerst met een beetje beleg. Poedersuiker doet het altijd goed, maar ook met fruit zijn ze heerlijk. Als je liever wilt dat ze van zichzelf al zoet zijn, kun je naar smaak meer suiker aan het beslag toevoegen.
Omdat ze zo neutraal van smaak zijn, kun je ze ook heel goed hartig beleggen. Lekker met een beetje kaas, of pak uit met bacon en eieren. Ja, dat is de volgende wafel die ik ga proberen.
Afgebakken wafels zijn in een afgesloten bak drie dagen houdbaar buiten de koelkast, of tot drie maanden in de vriezer. Het beslag zelf zou ik meteen afbakken en niet bewaren.
Hmmmm, lekker! Is dit recept ook voor de “platte” hartjeswafeltjes?
Ik durf het niet te garanderen, maar denk dat je dit beslag daar ook prima voor kunt gebruiken.
Gelukt! Mag hier nog vaker gemaakt worden volgens m’n meiden ?
Ik heb de bloem vervangen door zelfrijzend bakmeel, omdat ik geen bloem meer in huis had. Uiteraard heb ik er dan geen bakpoeder bij gedaan. Ook heb ik de melk vervangen door oatly melk vanwege mijn koemelkallergie. En het was echt heerlijk! Lekker met poedersuiker en de andere met vegan chocolade pasta. Jammer dat ik geen foto kan plaatsen
Yum! Het is dat ik geen ijzer in huis heb, anders was ik nu de keuken ingedoken!
Probeer gewoon in de pan wil ook wel denk ik beetje creatief zijn.
Ik ga ze morgen uit proberen! Ben heel benieuwd!
Heerlijk zijn ze!!!!
Xus,
Car
Nog steeds heb ik het verslagje, dat jouw zusje samen met een vriendin schreef over wafels maken.
Tig jaar gelden.
Zet dat als komische noot eens op Laura’s Bakery.
Ik heb thuis geen wafel ijzer maar wel een siliconen vorm voor het maken van wafels, kan dit recept ook in de oven?
Dat heb ik niet getest, je zou het even kunnen proberen door een klein beetje beslag te maken.
Helemaal goed ga ik proberen!
En? Geprobeerd?
Ik heb namelijk ook alleen siliconen vormen …
Groetjes Anita
Ik heb ze in de oven/siliconen vorm gemaakt.
Het recept was voldoende voor 3 wafelvormen (dus totaal 12 wafels). In de oven op 220 graden. Ca 15 minuten waren ze klaar.
Ging prima!
Hoi laura,
ik ben van plan om een wafelfeestje te geven met brusselse wafels. graag had ik deze op voorhand al willen bakken, zodat ik op het moment zelf ze maar moet opwarmen. hoe pak ik dit het beste aan? is het dus mogelijk om een brusselse wafel op voorhand te maken en nadien op te warmen in wafelijzer/oven/microgolfoven? en wat met de baktijd van de wafel, best inkorten?
Ik zou ze gewoon maken volgens de receptuur en dan opwarmen in de oven.
Hoi Laura,
Ik wil de wafels graag morgen maken alleen ik ben een zoetekauw…
Hoeveel suiker zou ik dan ongeveer toe moeten voegen zodat je de zoetigheid wel proeft?
Groetjes Kim
Ik zou naar smaak meer suiker toevoegen. Gewoon even proeven van het beslag dus tot je tevreden bent.
Oke, ik ga het proberen!
Ik gebruik zelfrijzend bakmeel, jij bloem met bakpoeder, misschien heb je dan hetzelfde effect? Ook splits ik de eieren altijd en voeg op het laatst het stijf opgeklopte eiwit toe. Ik wil mijn wafels lekker luchtig! En dan het liefst met maple syrup, net als de Amerikanen ze eten. En wat ook lekker is: chocolade chips door het beslag! Jammie!
Hee Danielle,
Gebruik je dan wel dezelfde verhoudingen als Laura haar recept ?
Groetjes Carmen
Hi Laura
Ik heb het lang gemixt omdat er klontjes in zatten lees ik net dat he invloed heeft op de structuur heeft het veel invloed of een bett je
Xxx😍 Bo
Sorry 2x
Hi Laura
Ik heb het lang gemixt omdat er klontjes in zatten lees ik net dat he invloed heeft op de structuur heeft het veel invloed of een bett je
Xxx😍 Bo
Wow, wat hebben we hier goddelijk mee ontbeten zeg..!
Heb half havermout / half havermeel gebruikt in plaats van bloem.
Flinke snuf kaneel en speculaaskruiden door het beslag gemixt.
Echt heeeeerlijk…
Wat Nutella en banaan erop, of vanillevla en banaan, of of… Toen zat ik vol 🙁
Heb je dan de havermout eerst laten weken?
Heb zo juist wat wafels gebakken maar ze zijn taai . wat heb ik verkeerd gedaan. Groetjes christa
Het zou kunnen dat je ze iets te lang hebt gebakken of te lang hebt gemixt. Dat laatste kan namelijk ook invloed hebben op de structuur.
Lekker zeg, ga ik vanavond toevallig ook doen
De verhouding melk-bloem klopt helemaal niet. Ze zijn veel te dik, dus ik heb er ca. 200 ml melk bij moeten doen. Toen werden ze best lekker, maar niet echt voor herhaling vatbaar. Jammer.
Een wafelbeslag hoort ook wat dikker te zijn, dus dat klopt zeker wel. Heb je het misschien niet goed afgewogen bij de eerste keer?
Ik heb een probleempje. Mijn wafels zijn er zetmeelachtig. Waarom?
Heb je iets veranderd aan het recept qua hoeveelheden of ingrediënten?
Noppes, dit is mijn 3de keer dat ik het maak.
er is wel iets dat ik verdenk.
Ik heb het melk uit de koelkast gehaald.
Het is inderdaad het beste als alles op kamertemperatuur is. Volgende keer beter! 🙂
Hoelang kan het bezlag bewaard worden in de koelkast?
Ik zou het hooguit een paar uur bewaren.
Geweldig recept! Klopt helemaal. Wafels zijn licht zoet, neutraal genoeg om ook hartig te beleggen. Heel blij met dit recept, dankjewel!
Bewaartip: je kan de wafels in zip locs invriezen. Om te ontdooien alleen maar even in de broodrooster en ze zijn weer crunchy van buiten en zacht van binnen!!
Hoi Laura,
Zou ik het bloem kunnen vervangen door amandelmeel en havermeel?
Ben benieuwd.
Groetjes
Daar heb ik zelf geen ervaring mee, maar je kunt het natuurlijk proberen.
Goed recept zeg! De wafels waren super. Dankjewel!
Voor het eerst wafels gemaakt, met hetzelfde wafelijzer dat m’n moeder ca 25 jaar geleden gebruikte toen zij ze tussen de middag voor ons maakte, en ze zijn perfect gelukt! Nostalgisch momentje 🙂 dank!
We staat olie als ingrediënt, maar wat voor olie gebruik je dan?
Ik gebruikte zonnebloemolie.
Ik heb al aardig wat recepten van je site gemaakt. Dank je wel daarvoor! Waarschijnlijk heb ik iets niet goed gedaan maar hier waren de wafels wat droog en smaakloos. Jammer, volgende keer beter. Succes met je mooie site!
Dat ze droog zijn komt waarschijnlijk doordat ze wat te lang gebakken zijn. Qua smaak klopt het dat ze neutraal zijn, je brengt ze op smaak met toppings. Je kunt natuurlijk ook naar smaak nog wat meer suiker aan het beslag toevoegen.
Hallo, wij hadden een beetje hetzelfde. Ik denk dat ik er teveel beslag in had gedaan maar bij ons vonden ze hem neutraal terwijl ik er al extra suiker bij in had gedaan. Dus ws dan ook te lang gebakken? Ga het in ieder geval weer opnieuw proberen.
En wafelijzer voorverwarmen is ook van belang of niet? Bij ons waren de wafels niet zo bruin en krokant namelijk. Gr daisy
De wafels horen ook wel neutraal van smaak te zijn, op de vanille na. Net zoals pannenkoeken ook neutraal van smaak zijn en graag bestrooid worden met wat suiker of stroop ;). Wat betreft de kleur, misschien was je wafelijzer nog niet heet genoeg?
Jouw wafel recept is goed gelukt! Lekker vonden we, maar het mag wel wat zoeter zijn. Volgende keer ga ik extra suiker in het beslag toevoegen. Bedankt!
Ik wil graag een wafelijzer/tosti-apparaat aanschaffen. Wat is een goed (multifunctioneel) apparaat (vermogen, regelbare temp belangrijk, degelijkheid)? Andere dingen waar ik op moet letten?
Hier is Laura zelf ook nog naar op zoek. Ikzelf heb al bijna 10 jaar een 4-in-1 een apparaat waar ik heel erg blij mee ben, maar helaas is deze niet meer te koop. Ik zal Laura eens vragen of ze hier een artikel over wil schrijven op haar website Handige Baktips.
Ik doe er zelf nog parelsuiker door van funcakes
Dan zijn het net echte brusselsewafels !
Je wafels zijn super lekker!! bedankt voor het recept!
mmm lekker ik ga ze nu maken voor ontbijt haha
Kan ik ipv eieren ook bananen gebruiken?
Worden ze ook al zoeter
Zelf geen ervaring mee in dit recept, maar je zou het uiteraard kunnen proberen.
Hoi Laura,
Hoe kun je wafels het beste bewaren nadat ze gebakken en afgekoeld zijn?
Groetjes Patricia
Ik verpak ze in folie en bewaar ze buiten de koelkast.
Deze wafels zijn alsof er een engel op mijn tong pist. Echt zeer exentriek qua smaak, simpelweg magnefiek! Subliem! Verder is de compositie van de wafel excelent, ik ga hier heel goed op. VO meer bier drinkn
Hallo Laura,
Ik zoek het recept van de wafels op de foto. Ik maakte de wafels uit jouw recept, en dat lukte prima. Maar het zijn volgens mij niet dezelfde wafels. Kan dat?
Die wafels die hier op de foto staan maakte ik met het recept dat erbij staat.
Welke multifunctioneel tosti-ijzer heb je? 🙂
Heel lekker! Ze zijn erg neutraal dus als je een zoetekouw bent doe er dan vooral meer suiker bij. Erg goed recept, makkelijk om te maken.
Wat een fijn recept. Dankjewel. Ik heb er net een stel gemaakt. Niet 10 maar 18 haal ik uit het recept. Mijn wafelijzer is een tefal reverso. Ja ik weet het, dat is een oudje… maar hij doet het nog prima. Ik heb trouwens ook de andere platen die er bij horen bij allemaal. Zelfs de kniepertjes plaat. Maar dat is weer iets voor een andere tijd van het jaar….
Hoi mijn kids worden echt hyper van suiker. Kan ik het suiker ook weglaten
er zit hier amper suiker in, zeker als je het per wafel bekijkt. Weglaten kan, maar besef dat dat ook invloed heeft op de smaak.
Hai Laura, leuke site. Dank voor je recept. De wafels worden helaas erg droog en als ik ze korter bak, blijven ze erg wit van kleur. En ze blijven dan nog steeds droog. Heb je nog andere suggesties? Meer olie misschien? 🤔
Het is op zich niet erg als ze weinig kleur hebben, ze moeten gewoon net gaar zijn. Bij sommige wafelijzers duurt het lang voor ze kleur krijgen (terwijl ze wel al gaar zijn). Je kunt het proberen met meer olie, maar ik denk niet dat dit het probleem is.
Net het recept van de wafels gemaakt en ze waren heerlijk. Lekker met vers fruit en slagroom! Helemaal super!
hoeveel wafels kun je maken uit dat beslag?
Van een aardige eend.
De koe melk een eend
Dat staat bij de ingrediënten.
Sorry smaken verschillen. Ik heb ze net met mijn dochter gemaakt en hebben het hele beslag uiteindelijk weggegooid omdat we ze allebei niet lekker vinden. Erg droog en geen smaak aan, al extra suiker toegevoegd maar sorry Nee. We gaan nu naar de supermarkt om nieuwe ingrediënten te kopen en gaan een ander recept proberen.
Mvg,
Een teleurstellende moeder en dochter
leuke reactie zeg!
Als ze droog zijn heb je ze waarschijnlijk te lang gebakken.
heerlijke wafels! ik heb er iets meer suiker aan toegevoegd, want hou zelf meer van wat zoets.
Met fruit zijn ze nog lekkerder
top recept!
de carrot cake was ook erg lekker! echt een fijne bak site
Wauw een hartjes wafel ijzer in mijn bezit nu
En wat denk je? Ik zoek op internet kom ik ongeziens naar naam toch weer bij jou uit
Dat vind ik kei leuk en ga dewafel recept zeker uitproberen.
Hoi Laura
Hier smullen ze van de wafels!
Een keer neutrale gemaakt, die gingen met ham en kaas mee naar de dierentuin als lunch. Vandaag met wat meer suiker gemaakt.. mmm
Wil je vragen of je mij misschien aan de voedingswaardes kan helpen?
Ik bereken geen voedingswaardes, maar dat kun je zelf wel doen uiteraard (met wat hulp van internet eventueel).
Hallo, bedankt voor het recept. Mag ik weten hoeveel gr 1 tl is? Of beter gezegd.. welke theelepel die hele kleine of middel formaat? Voor mij is dat verwarrend omdat ik heel vaak de middelformaat ( 1 slag kleiner dan een eetlepel) in een glas thee zie 🙂 bedankt alvast
een tl is altijd 5 ml (en een el 15 ml)
Heerlijk recept. Beslag is inderdaad erg dik, waardoor het lastig wordt om gelijkmatig uit te gieten over het wafelijzer. Misschien dat het komt doordat ik olijfolie heb gebruikt, volgende keer zal ik het met zonnebloemolie maken. Het zijn lekkere basiswafels. Een paar hebben we belegd met poedersuiker, of ik had stukjes chocolade in het beslag geduwd. Dank je!
Beste Laura,
Ik ben er nu mee bezig maar ze lukken voor geen meter helaas. Met meer dan 10 minuten baktijd nog altijd niet gaar en het smaakt nergens naar ( ik heb goed afgewogen en er wat extra suiker bij gedaan.) . Ik denk dat mijn tosti/ wafelijzer niet genoeg vermogen heeft, ze worden ook niet gelijkmatig bruin. Dus ik zit te balen…
iemand een tip voor het vermogen dat je nodig hebt?
Groet Sara
Heb je geen optie om het ijzer heter te zetten en is hij goed voorverwarmd?
Na de waarschuwingen hierboven: ik heb (goede biologische) roomboter gebruikt door het beslag i.p.v. olie. mmmm. Of door de droge ingrediënten heen kneden, of de boter eerst laten smelten, anders heb je klontjes boter in het beslag. En het beslag zeker een half uur laten rusten voor het bakken. Gelukt op mijn tosti/grillplaat. Ze waren zoet genoeg en smaakvol!
Hoi Laura,
Kan je ook baking soda toevoegen zodat ze luchtiger worden? Ik ga deze zondagmiddag maken met mijn meiden! Maak je het beslag in de kitchenaid of gewoon met de hand-garde?
er zit al bakpoeder in voor dit doeleinde. Ik gebruik gewoon een garde.
Hmmmm ze zijn heerlijk! Ik heb er wel wat extra suiker aan toegevoegd en ze worden heeelijk knapperig nadat je ze er hebt uitgehaald en even hebt laten liggen op een rooster.
Heerlijk precies goed beslag! Ipv gewone suiker hebben we kokosbloessemsuiker en ipv vanille extract verse vanille merg gebruikt. Ze zijn heerlijk geworden. We hebben ze in zo’n ijzer met kleine vormpjes gebakken. Een hele berg ingevroren zodat ze ook mee kunnen in de lunchbox naar school. Erg fijn recept weer!
Het is alweer lang geleden dat ik wafels heb gebakken, tenminste, volgens mijn zoontje. Op zijn verzoek heb ik ze vanavond voor hem gebakken. Het is goed gelukt met dit recept. Ik heb een beetje extra suiker gebruikt. En nu n ze heerlijk.
Het is eigenlijk helemaal niet moeilijk om te maken. De volgende keer zal ik mijn zoontje laten zien hoe hij ze zelf kan maken.
Bedankt voor dit heerlijke en eenvoudige recept.
Fantastisch recept ook met rijstmelk voor mensen met lactose intolerantie!
Bedankt
Mmmmmm echt heerlijk ik heb er wel 20 gemaakt ik vind het persoonlijk ook wel lekker om er een beetje kaneel in het beslag te doen😍
Dat is ook heerlijk ja!
Voor het eerst dat de wafels in ons tosti-ijzer met wafels-ijzers echt goed zijn gelukt!!
Het beslag was megadik, meer deeg, dus was benieuwd hoe ze uit zouden pakken, maar ze zijn geweldig.
Volgende keer wel wat meer suiker erdoorheen dat vinden we toch lekkerder 🙂
Ja lekker zijn ze he? En een volgende keer kun je het inderdaad helemaal aanpassen naar jullie smaak.
Hoi! Je zegt dat je dit met een garde tot een egaal beslag moet maken. Maar kan het ook met een mixer? Of gaat de structuur dan helemaal verkeerd?
Inderdaad het liefst met een garde of een mixer op de allerlaagste stand, maar dat verschilt per mixer of dat zacht genoeg is.
Hallo Laura,
Ik vroeg mij af of het vanille extract ook door iets anders vervangen mag worden. Wij zitten helaas in quarantaine dus ik kan niet even snel het gaan halen. En heb van de buren net de boodschappen gehad maar toen had ik natuurlijk nog niet bedacht dat wafels echt wel een goed idee is.. haha
dankjewel!
Heb je misschien wel vanillesuiker in huis? Dan kun je de suiker in dit recept vervangen door vanillesuiker 🙂
Ook niet vrees ik. Maar ik ga zorgen dat het in huis komt 🙂 Vanillesuiker komt altijd van pas!
1eetlepel bakpoeder hoeveel gram is dat?
Ik heb geen melk thuis. Kan ik melk ook vervangen met water?
Waarschijnlijk wel, maar dat lijkt me minder lekker.
Hoi Laura, ik wil graag een nieuw wafelijzer aanschaffen met wat meer power. Heb jij nog goede tips?
Hoe bedoel je met meer power? Werden je wafels eerst niet gaar?
Duurt echt wel 10 min voor dat er eindelijk wat kleur op komt. Is echt een ijzer van €10.
Mmmm! Ik heb er drie gepureerde wortels doorgedaan, beetje poedersuiker Jammie!
Wat goed zeg!
onze dochter heeft op het moment medische bijvoeding en vind die flesjes zo ontzettend vies. ik heb dit recept gebruikt en de melk vervang ik door de nutridrink. (we hebben verschillende smaken vanille, banaan, aardbei chocolademelk). ook gebruik ik de ene keer volkorenmeel dan weer speltmeel. ze eet nu met smaak haar ontbijtwafels, vers fruit erbij en ze heeft flink wat voedingstoffen binnen. Zonder een gevecht om die flesjes op te krijgen. dank je voor dit makkelijke en smakelijke recept!
Wat ontzettend fijn om te lezen!
Hoi Laura,
Wat kun je door het beslag heen doen om het een smaakje te geven, bijvoorbeeld kaneel ipv vanille?
groetjes Eline
Er staan veel soorten en smaken op het blog! Maar kaneel kan bijvoorbeeld heel goed, of chocolate chips.
Laura echt geweldige wafels
Kan je dit recept ook gebruiken voor hartjes wafelijzer?
Dat kan zeker 🙂
Zo gaaf dat je een antwoordt geeft
Ik heb nog een vraag:
Kan je ook van pannenkoekenbeslag wafels maken?
Groeten, Aliya
Niet van een normaal pannenkoekenbeslag! Maar het zou me niet verbazen als het met het beslag van American pancakes lukt, nog nooit geprobeerd 🙂
Laura echt geweldige wafels
Hee laura!
Kan je ook van pancake mix wafels maken?
Groetjes Durkje Cuperus
Daar ben ik ook wel benieuwd naar 😉
Je kunt ze onderdaad ook hartig maken, en dat kun je al in het ijzer doen: Ik doe eerst 2/3 van het beslag op het wafelijzer, dan een plak kaas, en dan daarbovenop de laatste 1/3 van het beslag.
Hallo! Kan je er ook wat kandijsuiker doorheen doen? Groetjes Sjarinda
Dat heb ik niet getest.
Gemaakt, maar de hoeveelheid suiker gehalveerd! Was ook prima en erg lekker.
hey ik heb nog een tip je kan ook klop en fix toevoegen i.p.v. vanille smaak zelf vind ik dat lekkerder en zoeter
Dag Laura, dezelfde wafels maar dan met een flinke bol ijs,verse slagroom en vers fruit of jam, dan heb Brusselse wafel.
Hoe lang kun je de wafels bewaren nadat je ze hebt gemaakt?
Ongeveer drie dagen, als je ze goed verpakt bewaart.
Hoi Laura,
Kan je de wafels ook maken zonder bakpoeder (en boter)? Wegens allergie, kan ik gebruiken: tarwe, ei, gist en olijfolie.
Groeten Sonja
Helaas niet, dan worden ze erg compact. Met baking soda zou het ook moeten kunnen, maar dat heb ik nog niet getest.
Jawel hoor! Ze worden dan een beetje anders, maar het kan best! Ik maak ze tegenwoordig regelmatig met alleen water en meel. Als je er dan een banaan op doet met kaneel smaken ze prima! Het is alleen niet een standaard wafel. Maar nog steeds lekker, zeker als je al weinig mag 😉.
Kun je dit recept ook gebruiken voor een vierkant wafelijzer?
De vorm van het wafelijzer maakt niks uit.
Normaal ben ik echt tevreden van je recepten… Maar dit recept vind ik echt niet goed 🙁 de wafels proefde naar niets echt niet lekker… Ik kijk uit naar een nieuw recept van je, Groetjes
Hier gemaakt met half tarwe & half boekweit meel. En erythritol ipv suiker. Kokosolie als olie. Super goed gelukt. Bedankt voor het recept.
Dank je wel voor je recept! Ze waren heerlijk geworden, een met veel poedersuiker en een met kaas.
Ik had wel helft van bloem vervangen door volkorenmeel en daarom ietsjes meer bakpoeder toegevoegd.
O, ja, ik had het behandeld als een licht beslag, gewoon met de hand gemengd en kleine klontjes gewoon erin gelaten.
Wafels recept
Helaas, smaakt niet, wafels zijn na t bakken net als kauwgom, niet mijn keuze
Dat klinkt alsof er wat misgegaan is, hoort ook zeker niet als kauwgom te zijn.
Ik heb t recept uit geprint, waar je dan t aantal kan aanpassen, ik heb deze zo aangepast dat ik een mooi gewicht had. Eventueel dat daar iets niet goed ging.
T deeg was zeer vloeibaar, waardoor t scheppen met een ijsschep niet werkte, wat bij andere recepten wel goed werkt (een mooi bolletje), ben op zk naar lekkere recepten voor zachte wafels en hartjeswafels, is niet vergelijkbaar recept.
Als je wafel recepten hebt, liefs gewoon met (room)boter ipv zonnebloem olie, hoor ik t graag
Dit recept is helaas geen winner.
De melk maakt ze inderdaad noch zacht noch krokant, maar eerder stug. Ook qua smaak zeer flauw, ondanks nog meer suiker te hebben toegevoegd. Minst goede recept voor wafels tot nu.
Ik geloof dat hoe meer tijd je steekt in de bereiding van je deeg, hoe lekkerder de wafels zijn. (Vb eiwit apart opkloppen)