Laura's Bakery
  • Inloggen
  • Registreren
  • Zoete recepten
  • Hartige recepten
  • Handige Baktips
  • Inspiratie
  • Feestdagen
  • Recepten omrekenen
  • Printables
  • Over ons
    • Over Laura’s Bakery
    • Mijn boeken
    • Het Laura’s Bakery Receptenboek
    • FAQ – veelgestelde vragen
    • Samenwerken
    • Contact
Laura's Bakery
  • Zoete recepten
  • Hartige recepten
  • Handige Baktips
  • Inspiratie
  • Feestdagen
  • Recepten omrekenen
  • Printables
  • Over ons
    • Over Laura’s Bakery
    • Mijn boeken
    • Het Laura’s Bakery Receptenboek
    • FAQ – veelgestelde vragen
    • Samenwerken
    • Contact
Laura's Bakery

Zelf scones maken

Laura Kieftdoor Laura Kieft
07 mei 2016
in Brood, Feestdagen, Klein Gebak, Ontbijt en lunch, Pasen, Zoete recepten
Deel op Facebook!Deel op Twitter!Deel op LinkedIn!Deel op Pinterest! Deel op WhatsApp!Deel via de E-mail!
Direct naar recept

scones 1a

Nadat ik jaren terug eens scones maakte die faliekant mislukten, stelde ik het opnieuw bakken van scones uit. Met zo’n 6 á 7 jaar om precies te zijn. Ik maakte toen chocolate chip scones die uiteindelijk meer weg hadden van stenen dan van scones. Ze waren echt compleet mislukt. Maar iedere keer wanneer ik weer scones at, begon het te kriebelen om ze zelf te maken. Ik had wel weer behoorlijk last van uitstelgedrag, maar vorige week was het dan eindelijk zover en maakte ik zelf scones! Het zal destijds misschien aan het recept gelegen hebben dat ik had -hoop ik-, want eigenlijk is zelf scones maken dus hartstikke simpel.

scones 2a

Recept afdrukken

Scones

Wist je dat zelf scones maken hartstikke simpel is. Heerlijk met een clotted cream en een beetje jam. Perfect voor bij de high tea, maar ook als tussendoortje.
Porties: 7 stuks

Ingrediënten

  • 40 gram ongezouten roomboter
  • 225 gram zelfrijzend bakmeel
  • 30 gram fijne kristalsuiker
  • Snufje zout
  • 110 ml melk
  • Extra melk voor bestrijken

Instructies

  • Doe het zelfrijzend bakmeel samen met de klontjes boter in een kom. Wrijf de boter tussen je vingertoppen door het meel, het wordt dan een beetje kruimelig. Roer suiker en zout er doorheen.
  • Voeg als laatst de melk toe en roer dit met een vork of mes door tot je een klonterig mengsel krijgt. Met de hand kneed je het verder tot een soepel en zacht deeg.
  • Rol of druk het deeg uit tot een dikte van 3 centimeter. Met een ronde uitsteker van 5 centimeter doorsnede steek je de scones uit. Kneed het overige deeg weer tot een bal, maak er een plak uit en steek weer zoveel mogelijk scones uit. Ga zo door tot het deeg op is.
  • Leg de scones op een met bakpapier beklede bakplaat. Bestrijk de bovenkant met een beetje melk.
  • Bak de scones in 12-15 minuten op 220 °C (boven- en onderwarmte).
Tips

Bij de scones serveer je uiteraard clotted cream en dat kun je heel eenvoudig zelf maken, hier vind je het recept voor clotted cream.

Bewaren

Goed verpakt buiten de koelkast zo'n 4 dagen houdbaar. In de vriezer tot 3 maanden.

scones 3a

Vorige post

Volgende post

Pizza met parmaham, mozzarella en tomaat
Foodnieuws #12

Related Posts

Beschuit met muisjes baby truffels

De lekkerste geboorte traktaties

door Laura Kieft
22 februari 2021
0

Of het nu een babyshower, gender reveal of een kraamfeest is: baksel met muisjes staan in de periode...

Klassieke kersenvlaai

Klassieke kersenvlaai

door Laura Kieft
20 februari 2021
4

Voor...

Gender reveal cupcakes

Gender reveal cupcakes

door Laura Kieft
17 februari 2021
2

Er...

Laura Kieft

Laura Kieft

Laura vindt dat bakken echt niet moeilijk is en laat dat zien met toegankelijke recepten. Zelf bakt ze het liefst cakes en koekjes en snoept tijdens het maken graag van het beslag en deeg. Zogenaamd om alvast te proeven, zegt ze.

Reacties 113

  1. Margot says:
    5 jaar geleden

    Oh daar heb ik wel trek in! Ik heb ook ooit eens scones geprobeerd te maken en dat was geen succes. Tijd voor een nieuwe poging!

    Beantwoorden
    • Hennie Verlind says:
      3 jaar geleden

      Recept net gevolgd. Zo makkelijk en overheerlijk. Dank Laura….

      Beantwoorden
  2. Marja says:
    5 jaar geleden

    Jee, ik heb het ook jaren uitgesteld omdat ze mislukt waren….dit ziet er heel eenvoudig uit, ga het toch nog eens proberen!

    Bedankt voor het recept.

    Beantwoorden
    • Marsha says:
      1 jaar geleden

      Makkelijk recept en super lekker, ik maak altijd het dubbele en dan kan ik het de volgende dag nog even in de oven opwarmen om dat krokante laagje weer te krijgen.

      Beantwoorden
      • Laura's Bakery says:
        1 jaar geleden

        Heerlijk!

        Beantwoorden
  3. Martine says:
    5 jaar geleden

    Ik maak al een tijdje zelf mijn scones. Ipv melk gebruik ik karnemelk en ik voeg wijnsteenzuur toe. De rest is hetzelfde recept. Heerlijk. En bedankt voor je clotted cream.

    Beantwoorden
  4. Gerda Versluis says:
    5 jaar geleden

    Hoi Laura,
    Morgen heb ik een high-tea met 20 dames (allemaal als english ladys mét strohoed aangekleed) , en heb al het één en ander gebakken van jou recepten, lemon meringue pie, caramel brownies, gewone brownies, muffins en morgenochtend nog even de scones. Die heb ik al vaker gemaakt en zijn super makkelijk en lekker. Vroeger mislukten ze altijd bij mij, maar met dit recept is het een makkie. Voor de hartige afdeling + de bijkomende zaken als fruit, bonbons en jam, zorgen andere dames. Vorig jaar heb ik dit hier (Duitsland) geintroduceerd, was totaal onbekend, maar iedereen was zo enthousiast dat ze dit jaar weer een high tea wilden. Voor bepaalde ideen heb ik ze naar jouw side gestuurd en zijn daar zo blij mee. Het zijn allemaal Ned. vrouwen die al tig jaar in Duitsland wonen. Bedankt Laura voor je leuke, handige, praktische en niet heel moeilijke recepten. Geniet van je side.

    Beantwoorden
  5. Esther says:
    5 jaar geleden

    Recept wil ik graag proberen. Maar kan ik de scones ook een dag voor gebruik maken? En hoe kan ik ze dan het beste bewaren?

    Beantwoorden
    • Laura says:
      5 jaar geleden

      Dat kan zeker, goed luchtdicht bewaren is het best

      Beantwoorden
      • Jolanda van de Velden-Lam says:
        4 jaar geleden

        Het recept dat ik gebruik kun je van te voren maken, scones uitsteken en afgedekt bewaren tot vlak voor serveren. Zodat je altijd verse scones hebt bij de high tea. Zo zijn ze nu eenmaal het lekkerst.

        Beantwoorden
      • José Goossens says:
        4 jaar geleden

        Dag Laura, gisteren de lemon curd gemaakt en vandaag de scones en de clotted cream! Werkelijk fantastisch, zag zo tegen het maken van de scones op maar ze zijn HEERLIJK. Overigens alles wat ik uit je fantastische boek maak gaat ook altijd goed.
        Veel succes met alles wat je onderneemt en wellicht komt er nog een boek en ren ik direct weer naar de boekwinkel!

        Beantwoorden
  6. Fleur says:
    4 jaar geleden

    Hi kan ik ipv melk ook water gebruiken winkels zijn dicht en heb morgen een high tea en heb geen melk in huis
    Xxx fleur

    Beantwoorden
  7. Gerda says:
    4 jaar geleden

    Ik zou het even bij de buren vragen of slagroom/kookroom/koffiemelk verdunnen met water. Een van deze 3 heb je vast wel in huis.

    Beantwoorden
  8. Karin says:
    4 jaar geleden

    Ik durf het bijna niet te zeggen… maar je gebruikt de steker verkeerd om. De ribbels zijn niet alleen voor het uiterlijk maar ook voor de manier van rijzen (was ze overigens prima lijken hoor) het heeft ermee te maken hoe het deeg snijdt als je de ribbelkant recht naar beneden steekt.

    Beantwoorden
  9. Cynthia says:
    4 jaar geleden

    Wat een leuk recept. Dit wil ik graag maken voor een high tea morgen. Kan ik het deeg al klaarmaken en morgen in de oven doen, zodat het nog warm neergezet kan worden?
    Het deeg zou ik dan luchtdicht in de koelkast bewaren?

    Beantwoorden
    • Laura says:
      4 jaar geleden

      Je kunt ze het best gewoon gelijk bakken en dan een dagje bewaren in een trommel

      Beantwoorden
      • Chantal says:
        2 jaar geleden

        Ik vond ze een dag later minder lekker. Had ze in een koektrommel bewaard.

        Beantwoorden
        • MPoort says:
          2 jaar geleden

          Gebruik eens een trommel van Tupperware, deze zijn pas echt goed luchtdicht!

          Beantwoorden
  10. Pepijn says:
    4 jaar geleden

    Ik denk dat ik dit met kerst als ontbijt ga eten.. Een flink portie met lekker veel clotted cream en jam.. Ik neem de helft van dit recept anders wordt het te veel.. Dankje!

    Beantwoorden
  11. Bettina says:
    4 jaar geleden

    Ze waren een succes, alleen zagen die van mij er niet zo mooi uit als die van jou.

    Beantwoorden
  12. Danielle says:
    4 jaar geleden

    Hi!

    Waar kan ik het beste de melk door vervangen in dit recept?
    Ik heb namelijk een koemelkallergie.

    Xx. Danielle

    Beantwoorden
    • Laura says:
      4 jaar geleden

      je zou sojamelk kunnen gebruiken

      Beantwoorden
  13. Esther says:
    4 jaar geleden

    Dit recept is ideaal! Meestal heb ik alle ingrediënten al in huis en ze zijn zo gemaakt. Daarbij zijn ze ook nog eens heeeeel lekker! Bedankt 🙂

    Beantwoorden
  14. Kim says:
    4 jaar geleden

    als ik de scones op woensdag maak en dan invries voor zaterdag zijn ze dan nog goed/lekker?

    Beantwoorden
    • Laura says:
      4 jaar geleden

      Ja hoor, dat gaat prima

      Beantwoorden
      • Maartje says:
        4 jaar geleden

        Hoe lang van te voren moet je ze dan uit de vriezer halen?

        Beantwoorden
        • Laura Kieft says:
          4 jaar geleden

          1-2 uur moet voldoende zijn.

          Beantwoorden
  15. Hermien says:
    4 jaar geleden

    mijn deeg is heel erg plakkerig …iemand tips??

    Beantwoorden
    • Laura says:
      4 jaar geleden

      Heb je alles wel goed afgewogen en de juiste ingrediënten gebruikt? Een beetje plakkerig is niet erg overigens.

      Beantwoorden
  16. Anja says:
    4 jaar geleden

    Net de scones gebakken ,wat een leuk recept weer ,ze zijn erg lekker en zo gemaakt .
    Bedankt ?

    Beantwoorden
  17. Tessa says:
    4 jaar geleden

    Dat klinkt een stuk makkelijker dan ik had verwacht. Ik ga het zeker proberen. Enig idee hoe lang ze lekker blijven nadat je ze vers maakt?

    Beantwoorden
    • Laura Kieft says:
      4 jaar geleden

      2-3 dagen ongeveer. Maar ik vries ze altijd in als ik ze niet gelijk opeet, dat werkt ideaal 🙂

      Beantwoorden
  18. Irma says:
    4 jaar geleden

    Wat is het verschil als je wel of geen ei gebruikt? Ik zie in sommige recepten staan dat ze wel ei gebruiken en hierin niet. Ik wil deze graag maken voor pasen, lijken me heel lekker!

    Beantwoorden
    • Laura Kieft says:
      4 jaar geleden

      Lastig te zeggen omdat ik die recepten niet ken/heb geprobeerd. Het zit er waarschijnlijk als rijsmiddel in, maar dat zit hier ook al in.

      Beantwoorden
  19. Corine says:
    4 jaar geleden

    Hoi Laura, gebruik ik kristal suiker of witte basterd suiker?

    Beantwoorden
    • Laura Kieft says:
      4 jaar geleden

      fijne kristalsuiker. Als het basterdsuiker moet zijn staat dit erbij.

      Beantwoorden
  20. Amy says:
    4 jaar geleden

    Hoi Laura! Ik heb ze vandaag gemaakt, erg lekker maar die van mij blijven aan de platte kant… heb uiteindelijk de clotted cream en jam er maar op gesmeerd ipv tussen haha
    Heb je tips voor me zodat ze hoger worden?

    Beantwoorden
    • Lian van Rens says:
      4 jaar geleden

      Is er wel zelfrijzend bakmeel gebruikt? Een andere reden kan zijn is dat de scones met een draaiende beweging zijn uitgestoken. Door die beweging blokkeert het deeg aan de zijkant en rijzen ze niet goed in de oven.

      Beantwoorden
  21. Nicolette says:
    4 jaar geleden

    Hoi Laura! Ik heb ze vandaag gemaakt, maar ze waren erg korrelig. Moet de boter koud of op kamertemperatuur zijn, of maakt dat niet uit. Of heb ik teveel/te weinig gekneed misschien?

    Beantwoorden
    • Laura Kieft says:
      4 jaar geleden

      Ik voeg de boter toe op kamertemperatuur, maar koud kan ook. Heb ik ook wel eens gedaan en ging prima. Heb je wel alles goed afgewogen?

      Beantwoorden
  22. Rina says:
    3 jaar geleden

    Zojuist een poging gedaan. Mijn deeg was net lijm, uitsteken was geen optie. Heb het recept gevolgd, wat heb ik fout gedaan ?

    Beantwoorden
    • Laura Kieft says:
      3 jaar geleden

      Dat is voor mij zo lastig te zeggen. Je hebt geen ingrediënten vervangen en alles goed afgewogen?

      Beantwoorden
  23. Han says:
    3 jaar geleden

    Hoe krijg je ooit 12 tot 15 scones uit deze hoeveelheid deeg? Ik heb ze 3cm dik en doorsnede van vijf cm gemaakt, maar er kunnen er echt maar 7 uit!

    Beantwoorden
  24. Han says:
    3 jaar geleden

    Sorry fout gelezen!!! Ik zie nu bovenaan 7stuks staan!!

    Beantwoorden
  25. Frederique says:
    3 jaar geleden

    Welke jam hoort erbij?

    Beantwoorden
    • Lian van Rens says:
      3 jaar geleden

      Bij scones kun je iedere soort jam of curd serveren. Wat jij lekker vindt!

      Beantwoorden
  26. Narda says:
    3 jaar geleden

    Ik heb net je scones gebakken en de smaak is heerlijk. Alleen waren ze bij mij een stuk donkerder. Er stond niet bij op wel niveau vd oven ze moesten. Heb het toen op de middelste gedaan… moeten ze soms onder in de oven…groetjes narda

    Beantwoorden
    • Laura Kieft says:
      3 jaar geleden

      Bakken doe je altijd in het midden van de oven, tenzij anders vermeld. Verder heb je misschien een heteluchtoven? Dan moet de temperatuur 10-20% lager. Misschien heb je iets aan dit artikel: http://www.laurasbakery.nl/de-basis-van-het-bakken/

      Beantwoorden
  27. isabel van kuijk says:
    3 jaar geleden

    Hallo – leuk recept, wel even een vraagje: kun je ipv zelfrijzend bakmeel, ‘gewone’ bakmeel gebruiken? Ik gebruik trouwens een biologische variant, die lijkt altijd redelijk te rijzen….

    Beantwoorden
    • Laura Kieft says:
      3 jaar geleden

      Kan, maar dan heb je wel bakpoeder nodig. Zonder rijsmiddel krijg je niet het gewenste resultaat in dit recept.

      Beantwoorden
      • Ronja says:
        3 jaar geleden

        Hoeveel heb je dan van alles nodig?

        Beantwoorden
        • Laura Kieft says:
          3 jaar geleden

          Daar lees je hier meer over: https://handigebaktips.nl/bloem-vervangen-door-zelfrijzend-bakmeel/

          Beantwoorden
  28. Jenna says:
    3 jaar geleden

    Hoi! Weet iemand toevallig of je het zelfrijzend bakmeel zou kunnen vervangen door glutenvrij zelfrijzend bakmeel ivm glutenallergie? Alvast bedankt! Groetjes, Jenna

    Beantwoorden
    • Laura Kieft says:
      3 jaar geleden

      Je kunt het proberen, maar vaak hebben glutenvrije baksels meer aanpassingen nodig voor een gelijk resultaat.

      Beantwoorden
      • Martine says:
        1 jaar geleden

        Ik heb nét een glutenvrije versie gemaakt volgens dit recept (met karnemelk) en ze zijn heerlijk!!
        Ik gebruik glutenvrij meel van finax (rode pak) en 8 gram bakpoeder.
        Dat wordt smullen vanmiddag!

        Beantwoorden
        • Laura's Bakery says:
          1 jaar geleden

          Wat heerlijk, geniet ervan!

          Beantwoorden
  29. Pat says:
    3 jaar geleden

    Gisteren op 1e Paasdag voor het eerst scones gemaakt met dit recept en het is zo makkelijk. Ze waren heerlijk. Heel lekker met clotted cream en lemon curd. Ook lekker met frambozenjam en bosbossenjam. Goed recept. Ik ben er heel blij mee.

    Beantwoorden
  30. Madelief says:
    3 jaar geleden

    Hoi, ik wil de scones graag uitproberen, maar zag in de reacties wat over de manier waarop je de scones moet uitsteken.
    Ik heb geen uitsteekvormpje, kan dit ook gewoon met een klein glas?

    Beantwoorden
    • Laura Kieft says:
      3 jaar geleden

      Je zou er zelfs een grote schijf van kunnen maken en deze met een mes in punten snijden, en anders met een glas.

      Beantwoorden
  31. Weronika says:
    3 jaar geleden

    Hoi Laura, ik heb alleen de witte basterdsuiker, kan ik deze ook gebruiken? Of gaan de scones dan mislukken?
    En het bakken, op hoeveel graden in een hetelucht oven bakken en hoe lang?

    Alvast bedankt!

    Beantwoorden
    • Laura Kieft says:
      3 jaar geleden

      Ze zullen niet mislukken hoor. In een heteluchtoven zet je de temperatuur 10-20% lager, baktijd blijft hetzelfde.

      Beantwoorden
  32. Ingrid says:
    3 jaar geleden

    Nadat ik gisteren een high tea had dacht ik die zijn wel heel lekker. Dus op zoek naar een recept en kwam dit recept tegen en vanmorgen gemaakt, en het recept van. De clotted cream. Ben niet een grote bakster (nog) maar ze zijn uitstekend gelukt en heerlijk!

    Beantwoorden
  33. Marjana says:
    3 jaar geleden

    Hi Laura,

    kun je ook blueberries aan het deeg toevoegen?
    Ik vind namelijk scones met blueberries heerlijk.

    Beantwoorden
    • Laura Kieft says:
      3 jaar geleden

      Het kan op zich wel, maar ik zou dan wel bevroren bessen gebruiken, anders knijp je ze al stuk in het deeg. Misschien hebben ze ook ietsjes langer nodig in de oven door het vocht.

      Beantwoorden
  34. Stienie says:
    3 jaar geleden

    Hallo laura,
    Je scones waren heerlijk, alleen iets te klein en aan de onderkant waren ze een beetje zwart.
    Wat doe ik fout.
    Zaterdag heb ik een high tea, wil ze dan weer maken maar moet ze meenemen en ben twee uur onderweg. Hoe kan ik ze het beste meenemen zodat ze niet uitdrogen

    Beantwoorden
    • Laura Kieft says:
      3 jaar geleden

      Als je ze te klein vindt, dan kun je ze uiteraard groter maken. En als ze zwart zijn, dan zijn ze te lang/heet gebakken. Vervoeren kan gewoon in een trommeltje.

      Beantwoorden
  35. Marit says:
    2 jaar geleden

    Simpel maar lekker!

    Beantwoorden
  36. Rozemarijn says:
    2 jaar geleden

    Bij mij werden het een soort bleke baksteentjes, waarschijnlijk een te hoge temperatuur? Maar toch nog eetbaar. Volgende keer lukt het vast beter!

    Beantwoorden
    • Laura Kieft says:
      2 jaar geleden

      Als ze nog bleek zijn hebben ze waarschijnlijk gewoon nog iets meer tijd nodig.

      Beantwoorden
  37. Marianne says:
    2 jaar geleden

    Hallo Laura,

    Ik ben echt fan van jouw recepten! Ik heb beide boeken en maak er regelmatig wat uit. Met kerst wat hartige hapjes gemaakt en voor vanavond cake, scones en knoflookbroodjes. Ik heb de scones gisteren al gemaakt. Nu vroeg ik me af of je de scones een dag van te voren kan afbakken en dan de dag erna in de oven kan opwarmen? Zo ja op hoeveel graden dan en hoe lang?

    Dank je wel voor je geweldige recepten!

    Groetjes,
    Marianne

    Beantwoorden
    • Laura Kieft says:
      2 jaar geleden

      Dat kan zeker, doe ik zelf ook altijd. Zo’n 8-10 minuutjes is genoeg.

      Beantwoorden
  38. Tara says:
    2 jaar geleden

    Super lekker en makkelijk! Ik heb rijstemelk gebruikt ipv gewone, gaat ook prima.

    Beantwoorden
  39. Kirsten says:
    2 jaar geleden

    Mijn scones zijn veel bleker vooral aan de zijakant dan die van jou, heb je enig idee hoe dat kan?

    Beantwoorden
    • Laura Kieft says:
      2 jaar geleden

      elke oven verschilt, waarschijnlijk heeft die van jou net even wat langer nodig voor hetzelfde resultaat.

      Beantwoorden
  40. Corinda says:
    2 jaar geleden

    Als ik de scores al van tevoren bak,hoe warm ik ze een dag later dan weer op?
    In de magnetron of de oven?

    Beantwoorden
    • Laura Kieft says:
      2 jaar geleden

      beide kan, ik gebruik zelf het liefst de oven.

      Beantwoorden
  41. Katrien says:
    2 jaar geleden

    Lekker hoor! Ik heb gescoord met mijn scones met clotted cream op Moederdag vandaag! Dank je wel voor alle heerlijke receptjes!

    Beantwoorden
  42. elly says:
    2 jaar geleden

    hallo laura, kan ik ze ook in een plastiek zak bewaren in de vriezer?

    Beantwoorden
    • Laura Kieft says:
      2 jaar geleden

      Ja hoor, geen probleem.

      Beantwoorden
  43. Selina says:
    2 jaar geleden

    Beste Laura,
    mijn mama en ik gebruik nu al een hele tijd jouw recept en alles ging altijd goed en ze zijn super lekker, alleen willen ze de laatste tijd niet meer opkomen en krijgen we dus heel platte scones terwijl we niets veranderd hebben.

    Beantwoorden
    • Laura Kieft says:
      2 jaar geleden

      Gebruik je nu misschien bloem in plaats van zelfrijzend bakmeel?

      Beantwoorden
  44. Georgina says:
    2 jaar geleden

    Kunnen door het deeg ook rozijnen gedaan worden?

    Beantwoorden
    • Laura's Bakery says:
      2 jaar geleden

      Ja, tuurlijk!

      Beantwoorden
  45. Thea says:
    2 jaar geleden

    Als we in Engeland zijn eet ik altijd scones, omdat ze zo heerlijk zijn.
    Dit recept vandaag geprobeerd en ze smaken zoals in Engeland.
    Met dit recept is het niet moeilijk om ze maken en ze zijn heerlijk.
    De clotted cream is ook makkelijk te maken.
    Ik wist niet dat het zo simpel was.

    Ik ga zeker nog andere dingen van Laura maken.

    Beantwoorden
  46. iris says:
    1 jaar geleden

    Kan je ook het deeg een dag van te voren maken en het de dag erna bakken?

    Beantwoorden
    • Laura's Bakery says:
      1 jaar geleden

      Ik heb het niet eerder geprobeerd, maar het lijkt me geen probleem. Ze zijn de dag erna nog net zo lekker trouwens hoor.

      Beantwoorden
  47. Pingback: Citroen-rozemarijn scones - Laura's Bakery
  48. Monique says:
    1 jaar geleden

    Heb nu twee keer de scones gemaakt, maar ze blijven niet mooi rechtop staan in de oven. Ze vallen om.
    Heb je een idee hoe dat komt.

    Beantwoorden
    • Laura's Bakery says:
      1 jaar geleden

      Wat bedoel je met omvallen?

      Beantwoorden
      • Monique says:
        1 jaar geleden

        Het deeg komt omhoog in de oven en daarna valt het om zodat ze niet als een mooie scone uit de over komt. Maar een uitgerekte scone☺

        Beantwoorden
        • Marijke says:
          1 jaar geleden

          Ik wou het zelfde vragen totdat ik aan het einde deze reactie tegen kwam. Ik en een vriendin hebben ook scones gebakken, maar we vragen ons inderdaad af waarom ze niet mooi recht op blijven staan. Ze worden dus een beetje scheef.

          Overigens was de rest van dit recept perfect! Mooi glad deeg dat niet plakt.

          Beantwoorden
          • Laura's Bakery says:
            1 jaar geleden

            Dat heeft waarschijnlijk met je oven te maken. Als de ene kant van de oven heter is, of de luchtstroom in de oven vanaf één kant steeds komt dan rijst de ene kant van de scone wat harder dan de andere kant.

  49. Ellen Visser says:
    12 maanden geleden

    Deze zijn zo makkelijk en zo LEKKER!!! Echt genieten

    Beantwoorden
    • Laura's Bakery says:
      12 maanden geleden

      Bedankt Ellen 😀

      Beantwoorden
  50. AJ says:
    11 maanden geleden

    Hi,

    Ik heb het recept geprobeerd. Resultaat was goed en smaakte lekker. Mijn deeg bleef nogal stug, waardoor de scones er nog hobbelig uitkwamen te zien bij het rijzen.
    Moet ik dan meer melk toevoegen? Voor een gladder deeg en een mooiere scone?

    Gr Aj

    Beantwoorden
    • Laura's Bakery says:
      11 maanden geleden

      Wat gek, heb je misschien een ander soort meel gebruikt of iets aan het recept veranderd? Je zou een el melk toe kunnen voegen en doorkneden tot het zachter wordt inderdaad, maar ik zou niet teveel toevoegen.

      Beantwoorden
  51. catja visser says:
    11 maanden geleden

    Hoi,ze waren erg lekker,bedankt

    Beantwoorden
  52. Noa says:
    10 maanden geleden

    Hallo, ik wil deze eens proberen maken maar ik heb niet zo n cupcake vorm enig ander idee met wat ik de scones uithaal? En moet het roomboter zijn of gewoon bak boter? Dankjewel alvast😊

    Beantwoorden
    • Laura's Bakery says:
      10 maanden geleden

      Je kunt ze ook zelf op maat snijden! Ik gebruik altijd roomboter.

      Beantwoorden
  53. diane says:
    10 maanden geleden

    Alleerst gefeliciteerd met het 10 jarig jubileum. Ik heb met Pasen scones gemaakt met jou recept nu bleven ze heel laag. Wat doe ik verkeerd?

    Beantwoorden
    • diane says:
      10 maanden geleden

      Ik gebruik geen bloem, echt zelfrijzendbakmeel

      Beantwoorden
    • Laura's Bakery says:
      10 maanden geleden

      Dat is gek! Heb je het deeg wel 3 cm dik gemaakt? Misschien was het meel te oud? Dan verliest het de rijzende werking.

      Beantwoorden
  54. Ilona says:
    6 maanden geleden

    Deze scones al ontzettend vaak gemaakt. Omdat het zo makkelijk, snel en ontzettend lekker is. De ingredienten heb ik meestal altijd wel in huis dus in een handomdraai staat er wat lekkers op tafel.

    Beantwoorden
  55. Marijke says:
    3 maanden geleden

    Hoe zie je dat ze klaar zijn in de oven?
    Alles dat ik maak van jou lukt goed alleen is alles in mijn oven sneller klaar 🙂

    Beantwoorden
    • Laura's Bakery says:
      3 maanden geleden

      Ze zouden mooi goudbruin moeten zijn. Heb je misschien een hetelucht oven? Daarvoor adviseer ik altijd om de temperatuur 10-20% lager te zetten dan in mijn recepten staat.

      Beantwoorden
  56. Anneke says:
    3 maanden geleden

    Hoi! Kan ik het deeg ook in de kitchenaid maken, of ‘moet’ het met de hand?

    Beantwoorden
    • Laura's Bakery says:
      3 maanden geleden

      Het kan ook wel met de KA, maar dan overkneed je het al snel.

      Beantwoorden
  57. Marijke says:
    2 maanden geleden

    Zou ik er ook bakvaste chocolade druppels in kunnen verwerken?

    Beantwoorden
    • Laura's Bakery says:
      2 maanden geleden

      Zeker! https://www.laurasbakery.nl/chocolate-chip-scones/

      Beantwoorden
  58. Anna says:
    2 maanden geleden

    Geweldig recept! Ik moet glutenvrij (lactose vrij) eten. Ik heb glutenvrij zelfrijzend bakmeel gebruikt en volle lactosevrije melk. Wel normale boter. Ze zijn heel goed gelukt! Bedankt!

    Beantwoorden
  59. Shan says:
    4 weken geleden

    Wij proberen altijd veel uit via deze website, en vinden alles fantastisch ! Alleen deze scones zijn bij ons helaas niet gelukt. Hebben het recept nog eens doorgenomen maar we komen er helaas niet uit. Gebruiken wel de goede ingrediënten en de juiste hoeveelheid maar het blijft een plakkerige brei wat te dun is om er iets uit te kunnen steken. Doen we iets niet goed ? We horen het graag. Liefs

    Beantwoorden
    • Laura's Bakery says:
      4 weken geleden

      Wat gek en vervelend zeg! Ik maak ze zelf regelmatig en heb dat probleem eigenlijk nooit, dus ik vind het lastig bepalen zo op afstand wat er precies misgaat

      Beantwoorden
      • Shan says:
        4 weken geleden

        We gaan het nog eens proberen ! Dan laat ik zeker weten of het gelukt is. Verder zijn we gek op je recepten !! Liefs

        Beantwoorden

Geef een reactie Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

 

Waar ben je naar op zoek?

Generic filters
Exact matches only

Uitgebreid zoeken

Over Laura's Bakery

Laura’s Bakery

Welkom op Laura's Bakery! Je bent hier aan het juiste webadres voor de lekkerste baksels en borrelhapjes. Met mijn toegankelijke recepten laat ik je zien dat bakken niet alleen leuk en lekker is, maar ook helemaal niet zo moeilijk.

Veel bakplezier! Liefs, Laura

Hier kun je mij ook volgen

Blijf op de hoogte

Schrijf je in voor onze updates en/of nieuwsbrief om nooit meer iets te missen.
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Mijn boeken

Het Laura’s Bakery Basisbakboek
Het Laura’s Bakery Bakboek
Het Borrelhapjes Bakboek
Het Kinderbakboek

Volg mij op instagram

  • NIEUW! Ik heb zo zitten smullen van dit hapje. De heerlijke combinatie van geitenkaas en spek in een knapperig jasje van bladerdeeg. En ze zijn ook nog eens ontzettend snel en makkelijk gemaakt.⁠
⁠
Het recept staat vanaf vandaag online, link in mijn profiel > @laurasbakery.⁠
⁠
#bladerdeeg #borrelhapje #geitenkaas #spek
  • HANDIGE BAKTIP! Wist je dat alle genoemde oventemperaturen op Laura @laurasbakery.⁠ ⁠ #handigebaktips #madeleines #chocolatechips #oven #bakken' data-src='https://scontent-amt2-1.cdninstagram.com/v/t51.2885-15/152786066_1178239109258975_4273695511538248470_n.jpg?_nc_cat=109&ccb=3&_nc_sid=8ae9d6&_nc_ohc=VX-uB2MioUUAX9ZeQLA&_nc_ht=scontent-amt2-1.cdninstagram.com&oh=183db202552fff5988ded2057026b866&oe=605D7FB7' title='HANDIGE BAKTIP! Wist je dat alle genoemde oventemperaturen op Laura's Bakery zijn bedoeld voor een oven met boven- en onderwarmte? Als je op hetelucht bakt, zet dan de temperatuur van je oven 10-20% lager dan in mijn recepten vermeld staat.⁠ ⁠ Op Laurasbakery.nl onder het kopje 'Handige Baktips' vind je nog veel meer van dit soort nuttige informatie en tips. En als je graag de chocolate chip madeleines wilt maken, zoek deze dan even via de zoekbalk op het blog. Link in mijn profiel > @laurasbakery.⁠ ⁠ #handigebaktips #madeleines #chocolatechips #oven #bakken'>
  • NIEUW! Op zoek naar lekkere geboorte hapjes of lekkernijen voor een babyshower? Vandaag vind je de leukste geboorte traktaties op Laura @laurasbakery.⁠ ⁠ Meteen een goeie tip voor iedereen die niet van muisjes houdt: deze kun je gemakkelijk vervangen door roze/blauwe sprinkles, M&M's of smarties.⁠ ⁠ #geboortetraktaties #babyshower #muisjes' data-src='https://scontent-amt2-1.cdninstagram.com/v/t51.2885-15/152127985_2882611915309629_7551964590495549923_n.jpg?_nc_cat=109&ccb=3&_nc_sid=8ae9d6&_nc_ohc=8S06WllWCH4AX9M36Tu&_nc_ht=scontent-amt2-1.cdninstagram.com&oh=8c915e16a4badcf66dfbd3d01dfaefbe&oe=605B269B' title='NIEUW! Op zoek naar lekkere geboorte hapjes of lekkernijen voor een babyshower? Vandaag vind je de leukste geboorte traktaties op Laura's Bakery, link in bio > @laurasbakery.⁠ ⁠ Meteen een goeie tip voor iedereen die niet van muisjes houdt: deze kun je gemakkelijk vervangen door roze/blauwe sprinkles, M&M's of smarties.⁠ ⁠ #geboortetraktaties #babyshower #muisjes'>
  • Door die kersenvlaai van gisteren moest ik weer denken aan deze lekkere chocolade cake met kersen. Kersen zijn nu natuurlijk niet in het seizoen, maar je kunt ze in deze cake goed vervangen door stukjes peer. Of je gebruikt kersen uit het vriesvak, wel eerst even laten ontdooien voor je ze door het beslag mengt.⁠
⁠
Het recept staat al online op Laura @laurasbakery.⁠ ⁠ #kersen #chocolade #cake #chocoladecake #zondagbakdag' data-src='https://scontent-amt2-1.cdninstagram.com/v/t51.2885-15/152079813_139036524738248_264097078729505436_n.jpg?_nc_cat=106&ccb=3&_nc_sid=8ae9d6&_nc_ohc=yoUzYh08uf0AX8g3Y1A&_nc_ht=scontent-amt2-1.cdninstagram.com&oh=4c663906204c54f40bc3f3e74273472e&oe=605C5D96' title='Door die kersenvlaai van gisteren moest ik weer denken aan deze lekkere chocolade cake met kersen. Kersen zijn nu natuurlijk niet in het seizoen, maar je kunt ze in deze cake goed vervangen door stukjes peer. Of je gebruikt kersen uit het vriesvak, wel eerst even laten ontdooien voor je ze door het beslag mengt.⁠ ⁠ Het recept staat al online op Laura's Bakery en je vindt het door de titel van het recept in te vullen in de zoekbalk. Link in bio > @laurasbakery.⁠ ⁠ #kersen #chocolade #cake #chocoladecake #zondagbakdag'>
  • NIEUW! Heerlijke dag om een klassieke kersenvlaai uit je keuken tevoorschijn te toveren, toch? 😉 Ik zie al veel leuke variaties op de kersenvlaai voorbij komen tijdens @debakstrijd. Zou jij voor de categorie @laurasbakery. ⁠ ⁠ #kersenvlaai #vlaai #debakstrijd #zaterdagbakdag' data-src='https://scontent-amt2-1.cdninstagram.com/v/t51.2885-15/151459707_506614734065588_7507239914690055926_n.jpg?_nc_cat=102&ccb=3&_nc_sid=8ae9d6&_nc_ohc=ajANsSceWJQAX9phYEy&_nc_ht=scontent-amt2-1.cdninstagram.com&oh=4415e55b27b531a4b5eb1a2ba6ca2e91&oe=605DACCA' title='NIEUW! Heerlijke dag om een klassieke kersenvlaai uit je keuken tevoorschijn te toveren, toch? 😉 Ik zie al veel leuke variaties op de kersenvlaai voorbij komen tijdens @debakstrijd. Zou jij voor de categorie 'bijzondere smaakcombinatie' of 'mooi raster' gaan?⁠ ⁠ Vanaf vandaag staat dit lekkere recept online op Laura's Bakery, link in bio > @laurasbakery. ⁠ ⁠ #kersenvlaai #vlaai #debakstrijd #zaterdagbakdag'>
  • BAKTIP! Door de lekkere temperaturen die voorspeld zijn voor dit weekend kreeg ik spontaan trek in deze frambozen-ricotta cheesecake! Wat ga jij voor lekkers bakken dit weekend?⁠
⁠
Het recept staat al op het blog en vind je door de titel van het recept in te vullen in de zoekbalk. Link in bio > @laurasbakery⁠
⁠
#cheesecake #donnahay #ricotta #frambozen #bakken #taart

HANDIGE BAKTIPS

Genoemde oventemperaturen zijn altijd voor een oven met boven- en onderwarmte. Bak je op hetelucht? Zet de temperatuur dan 10-20% lager.

Een theelepel (tl) heeft een inhoud van 5 milliliter, een eetlepel (el) heeft een inhoud van 15 milliliter.

Met 1 ei wordt een ei van M formaat bedoeld, die weegt zonder schaal ongeveer 50 gram. Minder nodig? Kluts je ei dan en weeg af wat je nodig hebt.

Met boter wordt altijd ongezouten roomboter bedoeld, net zoals dat met suiker altijd kristalsuiker wordt bedoeld. Ik geef de voorkeur aan fijne kristalsuiker.

Je ingrediënten moeten altijd op kamertemperatuur zijn, tenzij anders vermeld.

RECEPT OMREKENEN

Naar een grotere of kleinere vorm

Populaire berichten

No bake stroopwafel cheesecake

Snelle cinnamon rolls

Biscuit recept

Basisrecept vanillecake

Volgende Post
Foodnieuws #12

Foodnieuws #12

Menu
  • Zoete recepten
  • Hartige recepten
  • Handige Baktips
  • Inspiratie
  • Feestdagen
Navigatie
  • Over Laura’s Bakery
  • FAQ – Veelgestelde vragen
  • Samenwerken
  • Contact
  • Disclaimer
  • Privacyverklaring
Recepten
  • Muffins
  • Pancakes
  • Schuimpjes
  • Taarten
  • Truffels & Bonbons
  • Vullingen en Toppings
  • Zonder oven
Meest recent
Bladerdeeg geitenkaas-spek bladerdeegpakketjes

Bladerdeeg geitenkaas-spek bladerdeegpakketjes

24 februari 2021
Beschuit met muisjes baby truffels

De lekkerste geboorte traktaties

22 februari 2021
Klassieke kersenvlaai

Klassieke kersenvlaai

20 februari 2021
Mijn bakboeken

Het Laura's Bakery Basisbakboek

Het Laura's Bakery Bakboek

Het Borrelhapjes Bakboek

2020 | all rights reserved

Hoofd categorieën
Selecteer sub
Zoeken

Bladerdeeg geitenkaas-spek bladerdeegpakketjes

door Laura Kieft-24 februari 2021-0

De geitenkaas liefhebbers weten vast dat dit ingrediënt heel goed combineert met spek. Ik bedacht daarom deze geitenkaas-spek bladerdeegpakketjes. Ontzettend eenvoudig om te maken en nog lekkerder om te eten. Het makkelijkst is om zo’n...

De lekkerste geboorte traktaties

door Laura Kieft-22 februari 2021-0

Of het nu een babyshower, gender reveal of een kraamfeest is: baksel met muisjes staan in de periode rondom een baby centraal. Ik heb er zelf altijd veel plezier in om voor de babyshower van...

Klassieke kersenvlaai

door Laura Kieft-20 februari 2021-4

Voor de Bakstrijd van deze maand, met als thema vlaai, ben ik zelf natuurlijk ook aan de bak gegaan. Op het blog is al een rijstevlaai te vinden en een aardbeienvlaai, daarnaast staat er een...

Gender reveal cupcakes

door Laura Kieft-17 februari 2021-2

Er zijn veel leuke manieren om aan familie en vrienden het geslacht van je kind te onthullen, maar iets lekkers bakken is er daar zeker één van! Een tijdje terug maakte ik vrolijke piñata cupcakes...

Zelf vlaaien bakken – TIPS!

door Laura Kieft-15 februari 2021-0

Het is je vast niet ontgaan: deze maand worden er massaal vlaaien gebakken voor De Bakstrijd van februari. Voor iedereen die nog wel wat tips kan gebruiken voor het maken van deze heerlijke taart komt...

Brownies zonder chocolade (met cacao)

door Laura Kieft-13 februari 2021-13

Ik hoor je al denken: waarom zou ik brownies zonder chocolade willen maken? Nou, bijvoorbeeld omdat je geen chocolade in huis hebt, maar toch ontzettend graag brownies wilt bakken. Het is mij al vaker gebeurd....

Red velvet marmercake

door Laura Kieft-12 februari 2021-4

De eerste marmercake die ik ooit maakte (met vanille- en chocoladesmaak) deelde ik in mijn Basisbakboek. Ik zie dat de cake nog altijd erg populair is, want hij duikt regelmatig op in jullie thuisbaksels op Instagram....

Frambozen cheesecake wentelteefjes

door Laura Kieft-11 februari 2021-1

Ik ben gek op wentelteefjes. Simpel zijn met een beetje poedersuiker zijn ze al heerlijk, maar je kunt ook goed variëren met dit recept voor wentelteefjes. Zo maakte ik er rolletjes van en vulde ze...

Oreo cupcakes met aalbessen

door Laura Kieft-10 februari 2021-1

Het viel me op dat ik de laatste tijd ontzettend veel muffin-recepten hebt jullie heb gedeeld. Daar ben ik nu eenmaal dol op, maar cupcakes vind ik ook erg lekker. Deze Oreo cupcakes met aalbessen...

Red velvet poffertjes spiesjes

door Laura Kieft-09 februari 2021-0

Poffertjes zijn niet alleen ontzettend lekker om met een beetje poedersuiker en roomboter naar binnen te smikkelen, maar je kunt er nog veel meer lekkere creaties mee maken. Deze gezellige spiesjes zijn daar een mooi...

Valentijn bakinspiratie met chocola

door Laura's Bakery-08 februari 2021-1

We starten met een nieuwe themaweek bij Laura’s Bakery: Valentijn! Een ideaal Valentijnsrecept bestaat uit chocola, rood fruit en natuurlijk een hoop liefde. Ik help je op weg met dit overzicht voor Valentijn bakinspiratie. Bijvoorbeeld...

Stokbrood met kruidenboter en kaas

door Laura Kieft-05 februari 2021-2

We hebben vast allemaal al eens zo’n stokbrood met kruidenboter uit de supermarkt in de oven geschoven met als resultaat sneetjes brood die doordrenkt zijn met kruidenboter. Klinkt misschien niet lekker, maar ik ben er...

Oreo botercrème

door Laura Kieft-03 februari 2021-9

Een recept voor Oreo botercrème staat al bijna 5 jaar online, maar het staat verstopt in het artikel voor Oreo taart waardoor het niet goed te vinden was. En omdat ik niemand zo’n fantastische lekkere...

De Bakstrijd: februari 2021

door Laura Kieft-01 februari 2021-1

We zijn de eerste Bakstrijd van 2021 goed begonnen! Wat een heerlijke broden heb ik voorbij zien komen, zo leuk allemaal. Ik heb er lang over na moeten denken om de twee winnaars te kiezen,...

Volkoren ontbijtkoek uit PUUR ZOET

door Laura Kieft-30 januari 2021-24

Vandaag deel ik een heerlijk recept voor volkoren ontbijtkoek uit het bewuste bakboek PUUR ZOET van Mariette met jullie. Een ongelofelijk lekkere ontbijtkoek die gemaakt is met volkorenmeel. Los van de dadels en de appelstroop...

Vegetarische mini loempia’s

door Laura Kieft-29 januari 2021-2

Perfect voor bij de zelfgemaakte sweet chili saus van vorige week: vegetarische mini loempia’s! Waar ik eerder al loempia’s uit de oven met jullie deelde, heb ik deze juist wel gefrituurd. Met een kleine aanpassing...

10 lekkere bananenbrood recepten

door Laura Kieft-25 januari 2021-0

De laatste tijd heb ik steeds vaker zin in een lekker bananenbrood als tussendoortje. Ideaal, want meestal heb ik wel een paar plakjes in de vriezer liggen! En het leukste is dat er veel variatie...

Volkoren appel-kaneel pancakes

door Laura Kieft-23 januari 2021-4

Het maken van volkoren appel-kaneel pancakes stond al zo’n 3 maanden op mijn lijst en een paar weken geleden kwam het er dan ein-de-lijk van. Het is weer een experiment om te kijken wat je...

Sweet chili saus

door Laura Kieft-22 januari 2021-4

Ik was er vroeger niet dol op, maar tegenwoordig staat er altijd een fles sweet chili saus in de kast. Sterker nog, sinds kort staat daar een fles met zelfgemaakte sweet chili saus bij. Nooit...

Wit brood

door Laura Kieft-20 januari 2021-14

Ik vind het heerlijk om broden te bakken. De laatste tijd zijn het voornamelijk busbroden die hier uit de oven komen. Een busbrood is qua vorm het brood dat je veel in de winkels zit...

  • 1
  • 2
  • 3
  • …
  • 115
  • 116
No Result
View All Result
  • Inloggen
  • Registreer
  • Zoete recepten
  • Hartige recepten
  • Handige Baktips
  • Inspiratie
  • Feestdagen
  • Recepten omrekenen
  • Printables
  • Over ons
    • Over Laura’s Bakery
    • Mijn boeken
    • Het Laura’s Bakery Receptenboek
    • FAQ – veelgestelde vragen
    • Samenwerken
    • Contact

Welkom terug!

Log hieronder in op uw account

Wachtwoord vergeten Registreer

Wachtwoord opnieuw aanvragen

Voer uw gebruikersnaam of e-mailadres in om uw wachtwoord opnieuw in te stellen.

Inloggen

Geef een naam op voor je collectie



Annuleren
Maak collectie aan