Laura's Bakery
  • Inloggen
  • Registreren
  • Zoete recepten
  • Hartige recepten
  • Handige Baktips
  • Inspiratie
  • Feestdagen
  • Recepten omrekenen
  • Printables
  • Over ons
    • Over Laura’s Bakery
    • Mijn boeken
    • Het Laura’s Bakery Receptenboek
    • FAQ – veelgestelde vragen
    • Samenwerken
    • Contact
Laura's Bakery
  • Zoete recepten
  • Hartige recepten
  • Handige Baktips
  • Inspiratie
  • Feestdagen
  • Recepten omrekenen
  • Printables
  • Over ons
    • Over Laura’s Bakery
    • Mijn boeken
    • Het Laura’s Bakery Receptenboek
    • FAQ – veelgestelde vragen
    • Samenwerken
    • Contact
Laura's Bakery

Zelf ovenfriet maken

Laura Kieftdoor Laura Kieft
07 november 2016
in Bijgerecht, Hoofdgerecht, Koken
Deel op Facebook!Deel op Twitter!Deel op LinkedIn!Deel op Pinterest! Deel op WhatsApp!Deel via de E-mail!
Direct naar recept

zelf-ovenfriet-maken-1a

Hoewel ik op nog geen 20 meter afstand van een snackbar woon, eet ik bijna nooit friet. Ik woon hier nu bijna een jaar en de keren dat ik bij de snackbar ben binnengelopen zijn op één hand te tellen. Toch vind ik een frietje op zijn tijd heel erg lekker en ik wilde dan ook wel eens zelf friet maken. Wel uit de oven want een frituurpan heb ik niet en dat wil ik eigenlijk ook wel zo laten, ik vind dat toch altijd zo ontzettend stinken in huis. Goed, ovenfriet moest het worden. Geen idee alleen waar ik moest beginnen om zelf ovenfriet te maken. Want ik wilde natuurlijk wel echt lekkere frieten die goudbruin en knapperig zijn.

Ik raadpleegde mijn grote vriend Google en kwam uit bij het recept Made by Ellen. Van de foto kreeg ik gelijk trek en de bereiding was duidelijk en niet al te ingewikkeld. Dit ging hem worden, ik kon aan de slag om zelf patat te maken! Ik vond het niet alleen heel erg leuk om zelf patat te maken, maar het was ook veel eenvoudiger dan ik had gedacht. En met een superlekker resultaat natuurlijk.

zelf-ovenfriet-maken-2a

Recept afdrukken

Ovenfriet

Wist je dat je zonder frituur ook hele lekkere friet kunt maken. Ook uit de oven komen ze lekker knapperig en het is hartstikke simpel!
Porties: 4 personen

Ingrediënten

  • 1,5 kilo bloemige/kruimelige aardappelen
  • 200 ml zonnebloemolie
  • zeezout

Instructies

  • Schil de aardappelen en snij deze in repen. Doe ze in een ruime pan water met een snuf zout en breng het aan de kook.
  • Laat ze in totaal zo’n 10 minuten in de pan zitten (vanaf het moment dat je het vuur aanzet, dus ook als het water nog niet kookt). Giet ze dan af en leg ze op een schone theedoek. Dep ze goed droog, maar kijk wel uit dat je de frieten niet breekt.
  • Neem dan een braadslede of bakplaat (waarvan de opstaande rand hoog genoeg is) waar je de frieten op legt. De frieten moeten allemaal op de bodem liggen en niet over elkaar heen, anders worden ze niet knapperig. Is jouw braadslede niet groot genoeg om alles in één keer op kwijt te kunnen? Bak de frieten dan in twee keer.
  • Giet de olie erbij en hussel de frieten om, verdeel ze weer gelijkmatig over de bodem.
  • Bak de frieten nu in 20 minuten op 200 °C (boven- en onderwarmte).
  • Haal ze uit de oven en schep ze om, verspreid ze weer gelijkmatig over de bodem.
  • Bak de frieten nu nog in 10 minuten op 220 graden tot ze mooi goudbruin en knapperig zijn.
  • Schep je zelfgemaakte frieten nu in een kom met keukenpapier, strooi er wat zout over en schud om.

Het is misschien niet zo snel als een bezoekje aan de snackbar, maar als je deze frieten hebt geproefd is dat het allemaal waard. Geloof mij maar 🙂

Ik gok zomaar dat ik met dit recept iets vaker frietjes zal gaan eten in de toekomst, alleen al als ik naar de foto’s kijk heb ik er weer zin in. Voor meer tips en trucs verwijs ik je naar het recept van Ellen.

Vorige post

Volgende post

Cake bakken zonder open te barsten
Zachte chocoladekoeken (met zeezout)

Related Posts

Moussaka

door Laura Kieft
18 januari 2021
16

Alle...

Vegetarische groene havermoutburger

door Laura Kieft
08 januari 2021
8

Ik...

Bieten carpaccio

door Laura Kieft
21 december 2020
0

Ik...

Laura Kieft

Laura Kieft

Laura vindt dat bakken echt niet moeilijk is en laat dat zien met toegankelijke recepten. Zelf bakt ze het liefst cakes en koekjes en snoept tijdens het maken graag van het beslag en deeg. Zogenaamd om alvast te proeven, zegt ze.

Reacties 39

  1. Maartje says:
    4 jaar geleden

    Ziet er heerlijk uit! Ga het zeker eens uitproberen!

    Beantwoorden
  2. Chantal says:
    4 jaar geleden

    Heb het ook geprobeerd ooit.. maar met veel minder olie. Zachte slappe frietjes werden het. Gewoon toch het vet erbij doen dus. Ga het ook eens proberen op deze manier!

    Beantwoorden
    • Laura says:
      4 jaar geleden

      Het grootste deel van de olie kun je na afloop gewoon afgieten en gaat helemaal niet in de frietjes zitten. Door iets meer te gebruiken frituur je ze als het ware toch een beetje, anders ben je echt meer aan het bakken.

      Beantwoorden
      • anoniem says:
        2 maanden geleden

        Kan het ook in boter?

        Beantwoorden
        • Laura's Bakery says:
          2 maanden geleden

          Dat heb ik niet getest, maar dat lijkt me niet.

          Beantwoorden
  3. Anto says:
    4 jaar geleden

    Zet je de aardappels met koud water op??

    Beantwoorden
    • Laura says:
      4 jaar geleden

      Ja, heb ik wel gedaan.

      Beantwoorden
  4. Ellen says:
    4 jaar geleden

    Hi Laura,
    Wat leuk dat je mijn recept voor ovenfrietjes gemaakt hebt! Mijn vent heeft deze frietjes afgelopen weekend ook weer eens gemaakt en het blijft ook hier een groot succes;-)

    Fijne dag!

    Groetjes,

    Ellen (www.madebyellen.com)

    Beantwoorden
    • Laura says:
      4 jaar geleden

      Ze waren echt zalig, top recept! 😀

      Beantwoorden
  5. Natascha says:
    4 jaar geleden

    Moet het op boven-onder warmte of op heteluchtoven?

    Beantwoorden
    • Laura says:
      4 jaar geleden

      boven- en onderwarmte

      Beantwoorden
  6. Lieke says:
    4 jaar geleden

    Ik ga ze van de week maken, ben erg benieuwd! Oven friet van de supermarkt vind ik echt niet lekker en willen ook hier geen frituurpan om dezelfde reden als die jij noemt. Ook mayonaise maken schijnt simpel te zijn, dus ook die ga ik zelf erbij maken deze keee 🙂

    Beantwoorden
  7. Lieke says:
    4 jaar geleden

    De frieten vanavond gemaakt. De smaak was goed, maar ze waren erg slap. Heb ze uit laten lekker op keukenpapier en ook nog afgedept daarmee maar bleven slap. Wat zou ik fout gedaan kunnen hebben? Wil het zeker nog wel eens proberen, juist omdat ze verder wel goed smaakten 🙂

    Beantwoorden
    • Laura Kieft says:
      4 jaar geleden

      Misschien was de oven niet heet genoeg of hadden ze nog wat meer tijd nodig? Een te dun laagje olie zou ook de oorzaak kunnen zijn.

      Beantwoorden
  8. Lianne says:
    3 jaar geleden

    Ik heb een vraag moet het perse met zonnebloem olie of kan het ook met argiede of olijf olie?

    Beantwoorden
    • Lian van Rens says:
      3 jaar geleden

      Olijfolie zou ik zelf niet zo snel hiervoor gebruiken, maar een andere plantaardige smaakloze olie kan ook.

      Beantwoorden
  9. Charlotte says:
    3 jaar geleden

    Is het mogelijk om dit in een (glazen) ovenschaal te maken? Ik heb namelijk geen braadslede/bakplaat, maar ik wil dit wel graag proberen.

    Beantwoorden
    • Laura Kieft says:
      3 jaar geleden

      Dat moet lukken, het zou kunnen dat het iets minder snel gaat.

      Beantwoorden
  10. Pieternel says:
    3 jaar geleden

    Ik wil graag veel frieten tegelijk maken (kinderfeestje 😉 ) kan ik deel 1 van het bakken al vooruit doen en dat ik dan deel 2 afbak (10 min) als de kids er zijn? Goed dat je schrijft boven en onderwarmte, ik gooi altijd alles op hetelucht. Zou dat niet goed gaan? Verder heb ik 2 ovens en 4 braadsledes, dus dat moet wel goed komen.

    Beantwoorden
    • Laura Kieft says:
      3 jaar geleden

      Je zou het inderdaad al kunnen voorbereiden. Op hetelucht kan wel, maar dan moet de temperatuur 10-20% lager. Dit geldt overigens voor alle recepten waarbij het soort oven niet wordt aangegeven, dan wordt er boven- en onderwarmte bedoeld 🙂

      Beantwoorden
    • Lia says:
      11 maanden geleden

      Ik heb de frietjes vanavond gemaakt en ze waren heerlijk knapperig. Ik zal meerdere keren maken. Bedankt voor het recept

      Beantwoorden
      • Laura's Bakery says:
        10 maanden geleden

        Wat leuk! Thanks voor je berichtje.

        Beantwoorden
  11. Katrien says:
    3 jaar geleden

    Kan je dit recept ook gebruiken in een airfryer?

    Beantwoorden
    • Laura Kieft says:
      2 jaar geleden

      ik heb geen ervaring met een airfryer dus dat durf ik niet met zekerheid te zeggen, ik denk van wel.

      Beantwoorden
  12. Peter van Putten says:
    2 jaar geleden

    Ik heb de patat gemaakt van Eerstelingen. Dit is geen kruimige aardappel maar gaat heel goed en smaakt prima! Ik haal de piepers bij de boer.Geen supermarkt rommel.
    Mijn frituurpan gaat exit. Tanks!

    Beantwoorden
  13. Cathelijne says:
    2 jaar geleden

    Ziet er heerlijk uit. Wel een vraagje: gebruik je bakpapier op de braadslede om de frieten op te leggen? Of is het gewoon zo op de plaat?

    Beantwoorden
    • Laura Kieft says:
      2 jaar geleden

      Gewoon zo op de plaat

      Beantwoorden
  14. Annette says:
    2 jaar geleden

    Gemaakt met olijfolie, erg lekker en krokant alleen waren ze wel erg olie-achtig, doordat ze volgezogen waren met olie (ook altaren ze dus totaal niet slap ofzo) Is daar nog een oplossing voor? Langer laten bakken had niet gekund, dan waren ze zwart geweest.

    Beantwoorden
    • Lian van Rens says:
      2 jaar geleden

      Je zou wat minder olie kunnen proberen.

      Beantwoorden
  15. Marieke says:
    1 jaar geleden

    Veel lekkerder dan bij de snackbar.

    Beantwoorden
    • Laura's Bakery says:
      1 jaar geleden

      Vind ik ook!

      Beantwoorden
  16. Lisa says:
    10 maanden geleden

    Hi Laura!

    Dit recept klinkt geweldig! Ik wil alleen graag wat extra frieten maken om in te vriezen? Is dat ook mogelijk? En moet ik ze dan ook afbakken voordat ik ze invries?

    Beantwoorden
    • Laura's Bakery says:
      10 maanden geleden

      Ik heb het zelf niet geprobeerd, maar Ellen gaf het volgende advies: ik zou de friet dan vooral niet te lang koken. In z’n geheel af laten koelen en dan goed verpakt invriezen. Laat je me even weten hoe het gegaan is?

      Beantwoorden
      • Marjolein says:
        8 maanden geleden

        Ik heb pas twee batches gemaakt en één daarvan ingevroren. Het resultaat van de eerste batch was dat ze erg vet waren en volgezogen met olie. De tweede batch heb ik na de eerste ronde bakken laten afkoelen in wat keukenpapier en toen ingevroren. Later de ingevroren frietjes op een rooster met bakpapier 18 min op 220 afgebakken en deze waren veel lekkerder en minder vet!

        Beantwoorden
        • Laura's Bakery says:
          8 maanden geleden

          Goede tip, thanks!

          Beantwoorden
  17. Lauren says:
    2 maanden geleden

    Vandaag deze frietjes voor het eerst gemaakt en wij gaan nooit meer terug naar de Avika ovenfrites! Heerlijk waren ze!

    Beantwoorden
  18. corine says:
    2 maanden geleden

    Ik ben echt gek op frieten. Dit zijn de lekkerste die ik zelf ooit gemaakt heb. Dank voor het delen. Smakelijke groeten,
    Corine

    Beantwoorden
  19. Ruud says:
    4 weken geleden

    Vraagje: ik eet nooit meer ovenfrites uit de winkel sinds ik een natriumbeperkt dieet heb. Omdat daar voorzover ik kan zien vrijwel standaard zout ingestopt wordt door de fabrikant.
    Bij dit recept staat ook dat je zout moet toevoegen (welliswaar bij het voorkoken). Mijn vraag is dus: is dit pér se noodzakelijk of kan het ook zonder zout?
    Ik vermoed van wel, maar wil dat graag zeker weten.

    Beantwoorden
    • Laura's Bakery says:
      4 weken geleden

      Dit is inderdaad een smaakkwestie, dus het kan absoluut ook zonder.

      Beantwoorden

Geef een reactie Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

 

Waar ben je naar op zoek?

Generic filters
Exact matches only

Uitgebreid zoeken

Over Laura's Bakery

Laura’s Bakery

Welkom op Laura's Bakery! Je bent hier aan het juiste webadres voor de lekkerste baksels en borrelhapjes. Met mijn toegankelijke recepten laat ik je zien dat bakken niet alleen leuk en lekker is, maar ook helemaal niet zo moeilijk.

Veel bakplezier! Liefs, Laura

Hier kun je mij ook volgen

Blijf op de hoogte

Schrijf je in voor onze updates en/of nieuwsbrief om nooit meer iets te missen.
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Mijn boeken

Het Laura’s Bakery Basisbakboek
Het Laura’s Bakery Bakboek
Het Borrelhapjes Bakboek
Het Kinderbakboek

Volg mij op instagram

  • Sommigen van jullie hebben afgelopen week kunnen genieten van een weekje voorjaarsvakantie (met prachtig weer). Hoe dan ook moet iedereen morgen weer aan de bak en daarbij is een verantwoorde snack altijd welkom. Wat dacht je van deze citroen-havermout balletjes? Een fris tussendoortje bij lekkere trek.⁠
⁠
Het recept staat al even online en is te vinden via de zoekfunctie op de website, link in mijn profiel > @laurasbakery.⁠
⁠
#tussendoortje #verantwoordesnack #havermout⁠
  • NIEUW! Ik kan er nooit genoeg van krijgen om baksels met speculoos te maken, dus hier heb ik er weer eentje voor jullie: speculoos cake! Het is al even geleden dat ik deze fantastische cake bakte, maar het water loopt me spontaan weer in de mond dus misschien ga ik @laurasbakery.⁠ ⁠ #speculoos #cake #speculooscake #bakken' data-src='https://scontent-amt2-1.cdninstagram.com/v/t51.2885-15/154299027_277856270597371_3383444249601757296_n.jpg?_nc_cat=104&ccb=3&_nc_sid=8ae9d6&_nc_ohc=XXYIO0DiYecAX96jGCj&_nc_ht=scontent-amt2-1.cdninstagram.com&oh=2d502777732c5f6ea1bbbfa93ccd5b52&oe=6061040F' title='NIEUW! Ik kan er nooit genoeg van krijgen om baksels met speculoos te maken, dus hier heb ik er weer eentje voor jullie: speculoos cake! Het is al even geleden dat ik deze fantastische cake bakte, maar het water loopt me spontaan weer in de mond dus misschien ga ik 'm dit weekend ook wel weer bakken. Bij wie gaat deze cake ook op de bakplanning voor dit weekend? 😍⁠ ⁠ Het recept vind je vanaf vandaag op het blog, link in bio > @laurasbakery.⁠ ⁠ #speculoos #cake #speculooscake #bakken'>
  • MUFFINS! Ik ben gek op muffins, dat zullen jullie inmiddels wel door hebben. Deze triple chocolate muffins zijn bijvoorbeeld ook zo zalig, die zou ik elke dag wel lusten.⁠
⁠
Elke vrijdagmiddag deel ik een aantal recepten in mijn stories om jullie wat bak inspiratie voor het weekend te geven en vandaag zullen deze in het teken staan van.. Muffins! Dus check mijn stories later vandaag als dat je als muziek in de oren klinkt 😉.⁠
⁠
Het recept van deze chocolade muffins vind je gewoon al op Laura @laurasbakery.⁠ ⁠ #muffins #triplechocolate #bakinspiratie #chocolademuffins #bakken' data-src='https://scontent-amt2-1.cdninstagram.com/v/t51.2885-15/154961493_942622139841535_2019984367802266002_n.jpg?_nc_cat=111&ccb=3&_nc_sid=8ae9d6&_nc_ohc=FhvI1zkQxscAX8uCjF7&_nc_ht=scontent-amt2-1.cdninstagram.com&oh=3dd519424738fc7ce0eb28ebb7a3cd1c&oe=60601AA4' title='MUFFINS! Ik ben gek op muffins, dat zullen jullie inmiddels wel door hebben. Deze triple chocolate muffins zijn bijvoorbeeld ook zo zalig, die zou ik elke dag wel lusten.⁠ ⁠ Elke vrijdagmiddag deel ik een aantal recepten in mijn stories om jullie wat bak inspiratie voor het weekend te geven en vandaag zullen deze in het teken staan van.. Muffins! Dus check mijn stories later vandaag als dat je als muziek in de oren klinkt 😉.⁠ ⁠ Het recept van deze chocolade muffins vind je gewoon al op Laura's Bakery, even zoeken via de zoekbalk op de website. Link in bio > @laurasbakery.⁠ ⁠ #muffins #triplechocolate #bakinspiratie #chocolademuffins #bakken'>
  • Mijn fotostudio 😄📸! Waar ik in mijn vorige woning op iedere bakdag de woonkamer omtoverde tot fotostudio, heb ik tegenwoordig een kantoor aan huis. Inclusief fotostudio waar alles gelijk klaarstaat en dat is heerlijk!⁠
⁠
Ik moet wel toegeven dat ik de laatste paar maanden vrijwel alleen maar aan de keukentafel heb zitten werken terwijl ik van mijn kantoor een grote puinhoop had gemaakt. Deur dicht en niemand die het ziet. Ik kwam er eigenlijk alleen nog voor het maken van foto
  • NIEUW! Ik heb zo zitten smullen van dit hapje. De heerlijke combinatie van geitenkaas en spek in een knapperig jasje van bladerdeeg. En ze zijn ook nog eens ontzettend snel en makkelijk gemaakt.⁠
⁠
Het recept staat vanaf vandaag online, link in mijn profiel > @laurasbakery.⁠
⁠
#bladerdeeg #borrelhapje #geitenkaas #spek
  • HANDIGE BAKTIP! Wist je dat alle genoemde oventemperaturen op Laura @laurasbakery.⁠ ⁠ #handigebaktips #madeleines #chocolatechips #oven #bakken' data-src='https://scontent-amt2-1.cdninstagram.com/v/t51.2885-15/152786066_1178239109258975_4273695511538248470_n.jpg?_nc_cat=109&ccb=3&_nc_sid=8ae9d6&_nc_ohc=ZoEeUxeMf9EAX-QqCaO&_nc_ht=scontent-amt2-1.cdninstagram.com&oh=280181179e776b9486946ff921adfe00&oe=60617437' title='HANDIGE BAKTIP! Wist je dat alle genoemde oventemperaturen op Laura's Bakery zijn bedoeld voor een oven met boven- en onderwarmte? Als je op hetelucht bakt, zet dan de temperatuur van je oven 10-20% lager dan in mijn recepten vermeld staat.⁠ ⁠ Op Laurasbakery.nl onder het kopje 'Handige Baktips' vind je nog veel meer van dit soort nuttige informatie en tips. En als je graag de chocolate chip madeleines wilt maken, zoek deze dan even via de zoekbalk op het blog. Link in mijn profiel > @laurasbakery.⁠ ⁠ #handigebaktips #madeleines #chocolatechips #oven #bakken'>

HANDIGE BAKTIPS

Genoemde oventemperaturen zijn altijd voor een oven met boven- en onderwarmte. Bak je op hetelucht? Zet de temperatuur dan 10-20% lager.

Een theelepel (tl) heeft een inhoud van 5 milliliter, een eetlepel (el) heeft een inhoud van 15 milliliter.

Met 1 ei wordt een ei van M formaat bedoeld, die weegt zonder schaal ongeveer 50 gram. Minder nodig? Kluts je ei dan en weeg af wat je nodig hebt.

Met boter wordt altijd ongezouten roomboter bedoeld, net zoals dat met suiker altijd kristalsuiker wordt bedoeld. Ik geef de voorkeur aan fijne kristalsuiker.

Je ingrediënten moeten altijd op kamertemperatuur zijn, tenzij anders vermeld.

RECEPT OMREKENEN

Naar een grotere of kleinere vorm

Populaire berichten

No bake stroopwafel cheesecake

Snelle cinnamon rolls

Biscuit recept

Basisrecept vanillecake

Volgende Post
Zachte chocoladekoeken (met zeezout)

Zachte chocoladekoeken (met zeezout)

Menu
  • Zoete recepten
  • Hartige recepten
  • Handige Baktips
  • Inspiratie
  • Feestdagen
Navigatie
  • Over Laura’s Bakery
  • FAQ – Veelgestelde vragen
  • Samenwerken
  • Contact
  • Disclaimer
  • Privacyverklaring
Recepten
  • Muffins
  • Pancakes
  • Schuimpjes
  • Taarten
  • Truffels & Bonbons
  • Vullingen en Toppings
  • Zonder oven
Meest recent

Speculoos cake

27 februari 2021
Geitenkaas-spek bladerdeegpakketjes

Geitenkaas-spek bladerdeegpakketjes

24 februari 2021
Beschuit met muisjes baby truffels

De lekkerste geboorte traktaties

22 februari 2021
Mijn bakboeken

Het Laura's Bakery Basisbakboek

Het Laura's Bakery Bakboek

Het Borrelhapjes Bakboek

2020 | all rights reserved

Hoofd categorieën
Selecteer sub
Zoeken

Speculoos cake

door Laura Kieft-27 februari 2021-3

Het is denk ik alweer ruim een half jaar geleden dat ik deze fantastische speculoos cake bakte, maar het water loopt me nog steeds in de mond als ik er weer aan denk. Door het...

Geitenkaas-spek bladerdeegpakketjes

door Laura Kieft-24 februari 2021-1

De geitenkaas liefhebbers weten vast dat dit ingrediënt heel goed combineert met spek. Ik bedacht daarom deze geitenkaas-spek bladerdeegpakketjes. Ontzettend eenvoudig om te maken en nog lekkerder om te eten. Het makkelijkst is om zo’n...

De lekkerste geboorte traktaties

door Laura Kieft-22 februari 2021-2

Of het nu een babyshower, gender reveal of een kraamfeest is: baksel met muisjes staan in de periode rondom een baby centraal. Ik heb er zelf altijd veel plezier in om voor de babyshower van...

Klassieke kersenvlaai

door Laura Kieft-20 februari 2021-5

Voor de Bakstrijd van deze maand, met als thema vlaai, ben ik zelf natuurlijk ook aan de bak gegaan. Op het blog is al een rijstevlaai te vinden en een aardbeienvlaai, daarnaast staat er een...

Gender reveal cupcakes

door Laura Kieft-17 februari 2021-2

Er zijn veel leuke manieren om aan familie en vrienden het geslacht van je kind te onthullen, maar iets lekkers bakken is er daar zeker één van! Een tijdje terug maakte ik vrolijke piñata cupcakes...

Zelf vlaaien bakken – TIPS!

door Laura Kieft-15 februari 2021-0

Het is je vast niet ontgaan: deze maand worden er massaal vlaaien gebakken voor De Bakstrijd van februari. Voor iedereen die nog wel wat tips kan gebruiken voor het maken van deze heerlijke taart komt...

Brownies zonder chocolade (met cacao)

door Laura Kieft-13 februari 2021-15

Ik hoor je al denken: waarom zou ik brownies zonder chocolade willen maken? Nou, bijvoorbeeld omdat je geen chocolade in huis hebt, maar toch ontzettend graag brownies wilt bakken. Het is mij al vaker gebeurd....

Red velvet marmercake

door Laura Kieft-12 februari 2021-4

De eerste marmercake die ik ooit maakte (met vanille- en chocoladesmaak) deelde ik in mijn Basisbakboek. Ik zie dat de cake nog altijd erg populair is, want hij duikt regelmatig op in jullie thuisbaksels op Instagram....

Frambozen cheesecake wentelteefjes

door Laura Kieft-11 februari 2021-1

Ik ben gek op wentelteefjes. Simpel zijn met een beetje poedersuiker zijn ze al heerlijk, maar je kunt ook goed variëren met dit recept voor wentelteefjes. Zo maakte ik er rolletjes van en vulde ze...

Oreo cupcakes met aalbessen

door Laura Kieft-10 februari 2021-1

Het viel me op dat ik de laatste tijd ontzettend veel muffin-recepten hebt jullie heb gedeeld. Daar ben ik nu eenmaal dol op, maar cupcakes vind ik ook erg lekker. Deze Oreo cupcakes met aalbessen...

Red velvet poffertjes spiesjes

door Laura Kieft-09 februari 2021-0

Poffertjes zijn niet alleen ontzettend lekker om met een beetje poedersuiker en roomboter naar binnen te smikkelen, maar je kunt er nog veel meer lekkere creaties mee maken. Deze gezellige spiesjes zijn daar een mooi...

Valentijn bakinspiratie met chocola

door Laura's Bakery-08 februari 2021-1

We starten met een nieuwe themaweek bij Laura’s Bakery: Valentijn! Een ideaal Valentijnsrecept bestaat uit chocola, rood fruit en natuurlijk een hoop liefde. Ik help je op weg met dit overzicht voor Valentijn bakinspiratie. Bijvoorbeeld...

Stokbrood met kruidenboter en kaas

door Laura Kieft-05 februari 2021-2

We hebben vast allemaal al eens zo’n stokbrood met kruidenboter uit de supermarkt in de oven geschoven met als resultaat sneetjes brood die doordrenkt zijn met kruidenboter. Klinkt misschien niet lekker, maar ik ben er...

Oreo botercrème

door Laura Kieft-03 februari 2021-10

Een recept voor Oreo botercrème staat al bijna 5 jaar online, maar het staat verstopt in het artikel voor Oreo taart waardoor het niet goed te vinden was. En omdat ik niemand zo’n fantastische lekkere...

De Bakstrijd: februari 2021

door Laura Kieft-01 februari 2021-1

We zijn de eerste Bakstrijd van 2021 goed begonnen! Wat een heerlijke broden heb ik voorbij zien komen, zo leuk allemaal. Ik heb er lang over na moeten denken om de twee winnaars te kiezen,...

Volkoren ontbijtkoek uit PUUR ZOET

door Laura Kieft-30 januari 2021-24

Vandaag deel ik een heerlijk recept voor volkoren ontbijtkoek uit het bewuste bakboek PUUR ZOET van Mariette met jullie. Een ongelofelijk lekkere ontbijtkoek die gemaakt is met volkorenmeel. Los van de dadels en de appelstroop...

Vegetarische mini loempia’s

door Laura Kieft-29 januari 2021-2

Perfect voor bij de zelfgemaakte sweet chili saus van vorige week: vegetarische mini loempia’s! Waar ik eerder al loempia’s uit de oven met jullie deelde, heb ik deze juist wel gefrituurd. Met een kleine aanpassing...

10 lekkere bananenbrood recepten

door Laura Kieft-25 januari 2021-0

De laatste tijd heb ik steeds vaker zin in een lekker bananenbrood als tussendoortje. Ideaal, want meestal heb ik wel een paar plakjes in de vriezer liggen! En het leukste is dat er veel variatie...

Volkoren appel-kaneel pancakes

door Laura Kieft-23 januari 2021-4

Het maken van volkoren appel-kaneel pancakes stond al zo’n 3 maanden op mijn lijst en een paar weken geleden kwam het er dan ein-de-lijk van. Het is weer een experiment om te kijken wat je...

Sweet chili saus

door Laura Kieft-22 januari 2021-4

Ik was er vroeger niet dol op, maar tegenwoordig staat er altijd een fles sweet chili saus in de kast. Sterker nog, sinds kort staat daar een fles met zelfgemaakte sweet chili saus bij. Nooit...

  • 1
  • 2
  • 3
  • …
  • 115
  • 116
No Result
View All Result
  • Inloggen
  • Registreer
  • Zoete recepten
  • Hartige recepten
  • Handige Baktips
  • Inspiratie
  • Feestdagen
  • Recepten omrekenen
  • Printables
  • Over ons
    • Over Laura’s Bakery
    • Mijn boeken
    • Het Laura’s Bakery Receptenboek
    • FAQ – veelgestelde vragen
    • Samenwerken
    • Contact

Welkom terug!

Log hieronder in op uw account

Wachtwoord vergeten Registreer

Wachtwoord opnieuw aanvragen

Voer uw gebruikersnaam of e-mailadres in om uw wachtwoord opnieuw in te stellen.

Inloggen

Geef een naam op voor je collectie



Annuleren
Maak collectie aan