Laura's Bakery
  • Inloggen
  • Registreren
  • Zoete recepten
  • Hartige recepten
  • Handige Baktips
  • Inspiratie
  • Feestdagen
  • Recepten omrekenen
  • Printables
  • Over ons
    • Over Laura’s Bakery
    • Mijn boeken
    • Het Laura’s Bakery Receptenboek
    • FAQ – veelgestelde vragen
    • Samenwerken
    • Contact
Laura's Bakery
  • Zoete recepten
  • Hartige recepten
  • Handige Baktips
  • Inspiratie
  • Feestdagen
  • Recepten omrekenen
  • Printables
  • Over ons
    • Over Laura’s Bakery
    • Mijn boeken
    • Het Laura’s Bakery Receptenboek
    • FAQ – veelgestelde vragen
    • Samenwerken
    • Contact
Laura's Bakery

Zelf hangop maken

Laura Kieftdoor Laura Kieft
11 september 2015
in Desserts, Zoete recepten
Deel op Facebook!Deel op Twitter!Deel op LinkedIn!Deel op Pinterest! Deel op WhatsApp!Deel via de E-mail!
Direct naar recept

hangop maken 1a

Jaren geleden ging ik met mijn moeder een dagje winkelen, zoals we altijd doen gingen we ook toen ergens lunchen. Dit keer bij La Place waar ik koos voor een groot glas aardbeien hangop. Dat was de eerste keer dat ik hangop at en ik was gelijk fan! Toen al riep ik dat ik dat ook eens wilde maken, maar zoals vaak gebeurd bleef het weer veel te lang op mijn lijstje staan. En dat terwijl zelf hangop maken zo ontzettend simpel is. Het is eigenlijk niet meer dan een zeef met een theedoek waar je yoghurt in giet. Een paar uur wachten en klaar ben je. 

hangop maken 2a

Recept afdrukken

Hangop

Zelf hangop maken is hartstikke makkelijk. Het kost wat tijd, maar in die tijd hoef je niets te doen. Alleen wachten tot de zelfgemaakte hangop klaar is.
Porties: 1 schaaltje vol

Ingrediënten

  • 1 pak yoghurt (ik gebruikte magere yoghurt)
  • kom
  • zeef
  • natte theedoek
  • keukenfolie
  • eventueel 2 zakjes vanillesuiker

Instructies

  • Maak je theedoek nat en wring hem uit. Plaats de theedoek in de zeef en giet het pak yoghurt leeg. Dek af met keukenfolie en zet de kom in de koelkast.
  • Laat het zo’n 8-12 uur staan. Hoe langer je wacht, hoe dikker de hangop wordt. Het is makkelijk om het ’s avonds al voor te bereiden, dan kun je ’s ochtends gelijk je hangop gebruiken.
  • Als de hangop klaar is schep je het uit de de zeef en doe je het in een kom. Zoals je gewend bent van yoghurt, is ook hangop wat zurig van smaak. Als je dat niet zo lekker vindt, kun je 2 zakjes vanillesuiker aan de hangop toevoegen. Hier wordt de smaak wat zachter en zoeter van.
Tips

Zorg dat je zeef de bodem van de kom niet raakt als deze er in hangt.

Bewaren

De hangop kun je nog een paar dagen (afgesloten) in de koelkast bewaren, of je kunt het gelijk opeten natuurlijk. Server met vers fruit of wat muesli.

hangop maken 3a

Vorige post

Volgende post

Slagroom stijf kloppen lukt niet
Boterkoek met appel

Related Posts

Speculoos cake

door Laura Kieft
27 februari 2021
11

Het...

Klassieke kersenvlaai

Klassieke kersenvlaai

door Laura Kieft
20 februari 2021
5

Voor...

Gender reveal cupcakes

Gender reveal cupcakes

door Laura Kieft
17 februari 2021
2

Er...

Laura Kieft

Laura Kieft

Laura vindt dat bakken echt niet moeilijk is en laat dat zien met toegankelijke recepten. Zelf bakt ze het liefst cakes en koekjes en snoept tijdens het maken graag van het beslag en deeg. Zogenaamd om alvast te proeven, zegt ze.

Reacties 35

  1. Margot says:
    5 jaar geleden

    Leuk dat je het nu toch een keer gemaakt hebt! Mijn moeder deed dit vroeger altijd, maar zelf at ik het eigenlijk nooit. Ik ben benieuwd hoe ik het nu zou vinden.

    Beantwoorden
  2. Kübra says:
    5 jaar geleden

    Ik snap het nut niet zo als ik het lees (heb het nooit gegeten). Smaakt het heel anders dan gewoon yoghurt? Moet het een keer proeven 🙂

    Beantwoorden
    • Laura's Bakery says:
      5 jaar geleden

      Het smaakt wel anders, vooral de structuur is anders; dikker en romiger.

      Beantwoorden
  3. Nicole says:
    5 jaar geleden

    Het is inderdaad niet zoveel werk. Ik ga het zeker eens proberen 😀

    Beantwoorden
  4. Tineke says:
    5 jaar geleden

    Mmm heerlijk ja…hangop! Het is lang geleden dat ik dat zelf gemaakt heb, heerlijk met m’n zelfgemaakte pruimen compote voor dit weekend!
    Natuurlijk kun je het ook kant en klaar kopen maar het zelf maken geeft net ff dat betere gevoel hè…én een excuus om weer wat tijd in de keuken door te brengen! 🙂

    Beantwoorden
  5. Marina says:
    5 jaar geleden

    Net als Kübra zie ik ook niet zo het nut hiervan. Waarschijnlijk krijg je een dikke yoghurt, omdat het vocht eruit zakt. Kun je niet beter meteen een bakje griekse yoghurt kopen? Ik zal het eens proberen om te zien of ik ook zo enthousiast wordt 🙂

    Beantwoorden
    • Laura's Bakery says:
      5 jaar geleden

      Griekse yoghurt is wel anders. Je kunt ook kant en klare hangop kopen, maar ik vind het zelf maken leuk 🙂 Het is dikker en romiger dan yoghurt, vind het zelf erg lekker! 🙂

      Beantwoorden
  6. Marie says:
    5 jaar geleden

    een oud huisgenootje van mij maakte altijd hangop 🙂 wat lekker!

    Beantwoorden
  7. wilma says:
    5 jaar geleden

    Ik maak ook zelf yoghurt en zal eens kijken of het ook lukt. Hier houden zw wel van yoghurt. Gewoon niks zeggen en horen wat ze er van vinden. Wat doe je met de rest wat er uit komt?
    Heerlijk he dat zelf doen!!
    Groet, Wilma

    Beantwoorden
    • Laura's Bakery says:
      5 jaar geleden

      Ik gooi dat zelf weg, daar kun je (naar mijn weten) niets mee doen.

      Beantwoorden
      • Fenny says:
        4 jaar geleden

        Opdrinken of huidverzorging

        Beantwoorden
    • Melanie says:
      5 jaar geleden

      Gebruik de wei ( het waterige spul dat overblijft) bij het fermenteren van voedsel, of aangelengd met water bij het bakken van brood.

      Beantwoorden
  8. Suzanne says:
    5 jaar geleden

    Ooh lekker hangop! Mijn moeder maakt het altijd met wat lobbig geklopte slagroom erdoorheen (toevoegen na het uitlekken) en vers fruit erdoorheen. Heerlijk!

    Beantwoorden
  9. Emma says:
    5 jaar geleden

    Wat grappig!

    Beantwoorden
  10. Alexander says:
    5 jaar geleden

    Lekker makkelijk!

    Beantwoorden
  11. Carien says:
    5 jaar geleden

    Hoi Laura,
    Bij ons is het al jaren HET FEESTtoetje, ik neem 2 pakken volle yoghurt en die hang ik in de pan om uit te lekken zeker wel 14 uur, daarna klop ik een halve liter slagroom met suiker en die meng ik met de dikke yoghurt en daarna voeg ik (diepvries) aardbeien toe. Bovenop aardbeien garneren.
    Het is een calorieenbom maar overheerlijk het toetje van mijn lieve schoonmoeder !!

    Beantwoorden
  12. Tjuny says:
    5 jaar geleden

    Ik heb hangop van alpro yoghurt gemaakt en daar een koemelkvrije monchoutaart van geknutseld voor een gast. Hij was mooier en lekkerder dan de originele. Wel wat gelatine gebruikt voor de zekerheid.

    Beantwoorden
    • Carroline Castendijk says:
      11 maanden geleden

      Gelatine is ge maakt van botten (van dieren). Als je Alpro gebruikt omdat je een Vegan toetje wilde maken, dan is dat door de gelatine weer teniet gedaan…. 😮

      Beantwoorden
  13. Miranda Moleman says:
    5 jaar geleden

    Kan je ook hangop maken in een vergiet boven een pan met een theedoek in de vergiet, als je meer in een keer wilt maken? Er past geen liter yoghurt in mijn zeef.

    Groetjes, Miranda

    Beantwoorden
    • Laura says:
      5 jaar geleden

      Ja hoor, kan ook.

      Beantwoorden
  14. Jolanda says:
    4 jaar geleden

    In de hangop kun je ook slagroom en fruit erdoor heen doen. Super lekker. En dan garneren met slageoom en choco vlokjes of andere decoratie.

    Beantwoorden
  15. potamotrygorgeous mäh says:
    4 jaar geleden

    Wat een interessant stuk over die hangop! We hebben zelf sinds vorige week pas het fenomeen Skyr ontdekt, en vonden het wat duur, en al zoekend op internet kwamen we op jouw site uit, het is dus behoorlijk vergelijkbaar met hangop wat we lezen, en het is nog zelf te maken ook, super cool! We houden wel van een uitdaging.

    Wat een beetje verwarrend is, is wat de voedingswaarden worden van de hangop als de yoghurt is uitgelekt,.. is het alleen water wat eruit lekt.. of is het wei?

    Alvast bedankt!

    Beantwoorden
    • Laura Kieft says:
      4 jaar geleden

      Het is wei inderdaad, maar ik durf je niet te zeggen wat de voedingswaarden zijn van zelfgemaakte hangop.

      Beantwoorden
  16. A.M. De Gruijter- Verhaar says:
    3 jaar geleden

    De wei breng ik aan de kook, nog. 50 A 60 Gr. rijst erin en volgens beschrijving op het pak koken. En je hebt heerlijke weipap. Als je het een poosje laat staan is de pap meer gebonden. Heerlijk!!

    Beantwoorden
  17. Milou says:
    3 jaar geleden

    Hoeveel kan je van 1 pak yoghurt maken?

    Beantwoorden
    • Laura Kieft says:
      3 jaar geleden

      Heb dat niet precies afgemeten, maar een flinke kom vol.

      Beantwoorden
  18. Gerard van der Leeuw says:
    3 jaar geleden

    Hang-op is heerlijk. Maar waarom gebruikt iedereen tegenwoordig toch yoghurt? Het blijft lekker, maar de echte hang-op werd gemaakt van de goedkopere karnemelk. probeer het maar eens: het is gewoon authentieker. Er bestond al hangop toen we in Nederland nog nooit van yoghurt gehoord hadden……

    Beantwoorden
  19. Miriam says:
    3 jaar geleden

    Wij ontbijten 2 keer per week met zelfgemaakte hangop. Het maken stelt echt niets voor. Zeef met doek (theedoek of hydrofiel luier, wel zuiver hoor😋 ) miriamin een kom. Yoghurt erin, afdekken en wegzetten. Er zit geen uitdaging aan. Het kan niet mislukken.
    Lekker met meusli, vers fruit en een keepje honing.

    Ook superlekker om en trifle te maken.

    Beantwoorden
  20. Ottoline says:
    2 jaar geleden

    Dit maakten mijn ouders al en ik dus al 46 jaar ook. Vaak koop ik 1 liter yoghurt extra om hangop te maken. Ik eet het meestal als nagerecht met beschuit en suiker. Mmmmmm smullen. Maar wat ik me afvraag? Het vocht gooi ik steeds weg. Is daar niet iets lekker van te maken???? Hopelijk komt daar een reactie op.

    Beantwoorden
    • Laura Kieft says:
      2 jaar geleden

      Volgens mij zijn er wel dingen mee te doen, maar ik heb er zelf geen ervaring mee. Misschien even zoeken via Google?

      Beantwoorden
  21. Sandra Bresser says:
    2 jaar geleden

    Ik heb gisteren, magere yoghurt in een zeef bekleed met koffiefilterzakjes gedaan. Beetje primitief misschien maar vanmorgen heerlijke hangop! Gisteren ook granola gemaakt uit het bakboek van Denise Kortlever. Combi hangop en granola is super! Koop nooit meer “Turkse, Griekse of welke yoghurt of kwark”

    Beantwoorden
  22. Diana Celine says:
    10 maanden geleden

    Je kunt beter hangop van volle yoghurt maken, dan heb je veel meer aangezien er heel veel vocht in magere yoghurt zit.

    Beantwoorden
  23. Judith says:
    7 maanden geleden

    Heerlijk toetje maar ik vind hangop van karnemelk toch lekkerder dan van yoghurt.
    Je moet dan wel goeie karnemelk kopen niet zo goedkoop pak.

    Beantwoorden
    • Laura's Bakery says:
      7 maanden geleden

      Waarin verschilt het van smaak? Ben ik benieuwd naar!

      Beantwoorden
      • Judith says:
        7 maanden geleden

        De zurigheid van de karnemelk gaat weg, maar dat is bij yoghurt ook. Ik vind hem wat voller van smaak dan met yoghurt.
        Maar misschien is dat persoonlijk.

        Beantwoorden

Geef een reactie Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

 

Waar ben je naar op zoek?

Generic filters
Exact matches only

Uitgebreid zoeken

Over Laura's Bakery

Laura’s Bakery

Welkom op Laura's Bakery! Je bent hier aan het juiste webadres voor de lekkerste baksels en borrelhapjes. Met mijn toegankelijke recepten laat ik je zien dat bakken niet alleen leuk en lekker is, maar ook helemaal niet zo moeilijk.

Veel bakplezier! Liefs, Laura

Hier kun je mij ook volgen

Blijf op de hoogte

Schrijf je in voor onze updates en/of nieuwsbrief om nooit meer iets te missen.
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Mijn boeken

Het Laura’s Bakery Basisbakboek
Het Laura’s Bakery Bakboek
Het Borrelhapjes Bakboek
Het Kinderbakboek

Volg mij op instagram

  • DE 10E DRUK! Jaaa, de 10e druk van Het Basisbakboek ligt alweer in de winkels. Thanks allemaal! Handjes omhoog als jij dit boek in huis hebt 🙋🏼‍♀️⁠
⁠
Ik vind het zo ontzettend leuk om te zien hoe zoveel van jullie in de afgelopen jaren zijn begonnen met bakken door (en met!) dit boek. Zeker het afgelopen jaar is er een gigantische nieuwe lichting thuisbakkers bijgekomen. Zo leuk al die berichtjes waarin jullie me vertellen dat jullie de bakkriebels hebben en daarmee een nieuwe passie hebben ontdekt. ⁠
⁠
En voor wie zich laat tegenhouden om met regelmaat te bakken omdat @laurasbakery⁠ ⁠ #bakken #hetbasisbakboek #laurasbakery #hetlaurasbakerybasisbakboek #bakboek' data-src='https://scontent-frt3-1.cdninstagram.com/v/t51.2885-15/155499357_153487403259418_3918615731402010880_n.jpg?_nc_cat=110&ccb=3&_nc_sid=8ae9d6&_nc_ohc=TEMEwqT28cwAX-8gZwU&_nc_ht=scontent-frt3-1.cdninstagram.com&oh=a9432725b878801c293f211c9ea0d3d1&oe=60654B10' title='DE 10E DRUK! Jaaa, de 10e druk van Het Basisbakboek ligt alweer in de winkels. Thanks allemaal! Handjes omhoog als jij dit boek in huis hebt 🙋🏼‍♀️⁠ ⁠ Ik vind het zo ontzettend leuk om te zien hoe zoveel van jullie in de afgelopen jaren zijn begonnen met bakken door (en met!) dit boek. Zeker het afgelopen jaar is er een gigantische nieuwe lichting thuisbakkers bijgekomen. Zo leuk al die berichtjes waarin jullie me vertellen dat jullie de bakkriebels hebben en daarmee een nieuwe passie hebben ontdekt. ⁠ ⁠ En voor wie zich laat tegenhouden om met regelmaat te bakken omdat 'het ook op moet': lekker uitdelen! Daar maak je heel erg veel mensen blij mee. Zeker nu 🤗⁠ ⁠ Mijn boek(en) nog niet in huis? Via de link in mijn profiel kun je ze allemaal bestellen 📚 > @laurasbakery⁠ ⁠ #bakken #hetbasisbakboek #laurasbakery #hetlaurasbakerybasisbakboek #bakboek'>
  • DE LAATSTE BAKSTRIJD! Vandaag gaat er een hele bijzondere @debakstrijd van start, want het is de allerlaatste. Ik weet dat een hoop enthousiaste bakstrijders dit jammer zullen vinden, net zoals ikzelf overigens, maar ik heb er goede redenen voor en die lees je allemaal in het nieuwe artikel op het blog.⁠
⁠
Natuurlijk heb ik daarom gekozen voor een extra leuk thema waarbinnen iedereen mee kan doen: Pasen! Gezien het Feestdagen Bakboek later dit jaar uitkomt, leek het me extra leuk om de laatste Bakstrijd in het teken van een feestdag te laten staan. Dus bak je mooiste of lekkerste paascreatie en doe gezellig mee! Op het blog lees je er álles over, link in bio > @laurasbakery.⁠
⁠
#debakstrijd #pasen #hetfeestdagenbakboek #bakken #sloffentaart #paasei
  • Sommigen van jullie hebben afgelopen week kunnen genieten van een weekje voorjaarsvakantie (met prachtig weer). Hoe dan ook moet iedereen morgen weer aan de bak en daarbij is een verantwoorde snack altijd welkom. Wat dacht je van deze citroen-havermout balletjes? Een fris tussendoortje bij lekkere trek.⁠
⁠
Het recept staat al even online en is te vinden via de zoekfunctie op de website, link in mijn profiel > @laurasbakery.⁠
⁠
#tussendoortje #verantwoordesnack #havermout⁠
  • NIEUW! Ik kan er nooit genoeg van krijgen om baksels met speculoos te maken, dus hier heb ik er weer eentje voor jullie: speculoos cake! Het is al even geleden dat ik deze fantastische cake bakte, maar het water loopt me spontaan weer in de mond dus misschien ga ik @laurasbakery.⁠ ⁠ #speculoos #cake #speculooscake #bakken' data-src='https://scontent-frt3-1.cdninstagram.com/v/t51.2885-15/154299027_277856270597371_3383444249601757296_n.jpg?_nc_cat=104&ccb=3&_nc_sid=8ae9d6&_nc_ohc=Oidjdwi1oFQAX9iN7xF&_nc_ht=scontent-frt3-1.cdninstagram.com&oh=f203deaea7fd02bfed1ffb3a40dee80e&oe=6064F88F' title='NIEUW! Ik kan er nooit genoeg van krijgen om baksels met speculoos te maken, dus hier heb ik er weer eentje voor jullie: speculoos cake! Het is al even geleden dat ik deze fantastische cake bakte, maar het water loopt me spontaan weer in de mond dus misschien ga ik 'm dit weekend ook wel weer bakken. Bij wie gaat deze cake ook op de bakplanning voor dit weekend? 😍⁠ ⁠ Het recept vind je vanaf vandaag op het blog, link in bio > @laurasbakery.⁠ ⁠ #speculoos #cake #speculooscake #bakken'>
  • MUFFINS! Ik ben gek op muffins, dat zullen jullie inmiddels wel door hebben. Deze triple chocolate muffins zijn bijvoorbeeld ook zo zalig, die zou ik elke dag wel lusten.⁠
⁠
Elke vrijdagmiddag deel ik een aantal recepten in mijn stories om jullie wat bak inspiratie voor het weekend te geven en vandaag zullen deze in het teken staan van.. Muffins! Dus check mijn stories later vandaag als dat je als muziek in de oren klinkt 😉.⁠
⁠
Het recept van deze chocolade muffins vind je gewoon al op Laura @laurasbakery.⁠ ⁠ #muffins #triplechocolate #bakinspiratie #chocolademuffins #bakken' data-src='https://scontent-frt3-1.cdninstagram.com/v/t51.2885-15/154961493_942622139841535_2019984367802266002_n.jpg?_nc_cat=111&ccb=3&_nc_sid=8ae9d6&_nc_ohc=MH_bM4FTBFcAX8aTOd_&_nc_ht=scontent-frt3-1.cdninstagram.com&oh=c48e7ca1e8c607df93e406d42a2f6aa6&oe=60640F24' title='MUFFINS! Ik ben gek op muffins, dat zullen jullie inmiddels wel door hebben. Deze triple chocolate muffins zijn bijvoorbeeld ook zo zalig, die zou ik elke dag wel lusten.⁠ ⁠ Elke vrijdagmiddag deel ik een aantal recepten in mijn stories om jullie wat bak inspiratie voor het weekend te geven en vandaag zullen deze in het teken staan van.. Muffins! Dus check mijn stories later vandaag als dat je als muziek in de oren klinkt 😉.⁠ ⁠ Het recept van deze chocolade muffins vind je gewoon al op Laura's Bakery, even zoeken via de zoekbalk op de website. Link in bio > @laurasbakery.⁠ ⁠ #muffins #triplechocolate #bakinspiratie #chocolademuffins #bakken'>
  • Mijn fotostudio 😄📸! Waar ik in mijn vorige woning op iedere bakdag de woonkamer omtoverde tot fotostudio, heb ik tegenwoordig een kantoor aan huis. Inclusief fotostudio waar alles gelijk klaarstaat en dat is heerlijk!⁠
⁠
Ik moet wel toegeven dat ik de laatste paar maanden vrijwel alleen maar aan de keukentafel heb zitten werken terwijl ik van mijn kantoor een grote puinhoop had gemaakt. Deur dicht en niemand die het ziet. Ik kwam er eigenlijk alleen nog voor het maken van foto

HANDIGE BAKTIPS

Genoemde oventemperaturen zijn altijd voor een oven met boven- en onderwarmte. Bak je op hetelucht? Zet de temperatuur dan 10-20% lager.

Een theelepel (tl) heeft een inhoud van 5 milliliter, een eetlepel (el) heeft een inhoud van 15 milliliter.

Met 1 ei wordt een ei van M formaat bedoeld, die weegt zonder schaal ongeveer 50 gram. Minder nodig? Kluts je ei dan en weeg af wat je nodig hebt.

Met boter wordt altijd ongezouten roomboter bedoeld, net zoals dat met suiker altijd kristalsuiker wordt bedoeld. Ik geef de voorkeur aan fijne kristalsuiker.

Je ingrediënten moeten altijd op kamertemperatuur zijn, tenzij anders vermeld.

RECEPT OMREKENEN

Naar een grotere of kleinere vorm

Populaire berichten

Appel-kaneel kwarkcake

Soorten suikers om mee te bakken

Frambozen-citroen ijstaart

Temperatuur + baktijd aanpassen bij ander formaat bakvorm

Volgende Post
Boterkoek met appel

Boterkoek met appel

Menu
  • Zoete recepten
  • Hartige recepten
  • Handige Baktips
  • Inspiratie
  • Feestdagen
Navigatie
  • Over Laura’s Bakery
  • FAQ – Veelgestelde vragen
  • Samenwerken
  • Contact
  • Disclaimer
  • Privacyverklaring
Recepten
  • Muffins
  • Pancakes
  • Schuimpjes
  • Taarten
  • Truffels & Bonbons
  • Vullingen en Toppings
  • Zonder oven
Meest recent

De Bakstrijd: maart 2021

01 maart 2021

Speculoos cake

27 februari 2021
Geitenkaas-spek bladerdeegpakketjes

Geitenkaas-spek bladerdeegpakketjes

24 februari 2021
Mijn bakboeken

Het Laura's Bakery Basisbakboek

Het Laura's Bakery Bakboek

Het Borrelhapjes Bakboek

2020 | all rights reserved

Hoofd categorieën
Selecteer sub
Zoeken

How to: Siliconen molds gebruiken

door Laura Kieft-06 april 2011-32

Molds, als het lukt krijg je er de leukste figuren uit. Wanneer het niet lukt vliegen ze uit frustratie door de kamer heen. Die problemen zijn hier ook geweest maar nu kan ik er prima...

Sweet 18

door Laura Kieft-29 maart 2011-9

Afgelopen weekend hadden we een groot feest, mijn zusje werd namelijk 18 jaar. Ook ik vond dat erg leuk, er mocht weer een leuke taart gemaakt worden. Al tijdenlang liep ik met allerlei ideetjes rond,...

Kattentongen taart

door Laura Kieft-25 maart 2011-12

Ik vertelde in mijn vorige post al dat de kattentongen met een reden zijn gebakken. Namelijk een taart decoreren en zie hier het resultaat! Ziet er leuk uit zo met die vulling nietwaar?  Ik heb...

Langues de chat

door Laura Kieft-23 maart 2011-9

Oftewel: kattentongen :). Geen lange verhalen dit keer maar een kort en krachtig stukje. Wel geef ik jullie een lekker recept wat uit het boek Bakken komt. Dit is overigens een erg leuk boek, er...

Cupcakes in een doosje

door Laura Kieft-20 maart 2011-9

Het heeft even geduurd maar daar ben ik weer met een nieuwe post! Afgelopen week heb ik het erg druk gehad met school waardoor ik geen eens tijd heb gehad om de foto’s van deze...

Koekjes om te trakteren

door Laura Kieft-05 maart 2011-10

Onlangs werd mijn lieve overbuurmeisje en oppaskindje 6 jaar (ik kan het -je wel achterwege gaan laten). En dan moet er natuurlijk getrakteerd worden op school! Van de jurkenkoekjes ,van een paar posts geleden, had...

Laat de zomer maar komen

door Laura Kieft-22 februari 2011-6

Bij het maken van deze taart kreeg ik een echt zomer gevoel. De jarige wilde graag een lichtblauwe taart met bloemen. Hoe en wat met de bloemen mocht ik zelf bedenken. Omdat ik graag mijn...

Mini taartjes

door Laura Kieft-15 februari 2011-6

En dan bedoel ik ook echt mini; de doorsnede van deze kleine taartjes is slechts zo’n 9 centimeter. Een groot éénpersoons gebakje dus, of om gezellig met zijn tweetjes op te eten 🙂 Zondagavond had...

Een en ander uitgeprobeerd

door Laura Kieft-10 februari 2011-6

Soms vind ik het heerlijk om lekker aan tafel te gaan zitten met mijn spulletjes en op een paar cupcakes wat nieuwe dingen uit te proberen. Laatst ben ik bij een freubelavond geweest met nog...

Eerste stapeltaart!

door Laura Kieft-06 februari 2011-19

Afgelopen week was het zover: ik kon mijn allereerste stapeltaart maken! Dit wilde ik al ontzettend lang maar de juiste gelegenheid kwam maar niet, totdat Michelle graag taart wilde voor haar 18e verjaardag. Samen hebben...

Dames- en Valentijnskoekjes

door Laura Kieft-27 januari 2011-14

Van de kerstkoekjes was ik zo enthousiast geworden dat ik afgelopen week weer een nieuwe lading koekjes heb gemaakt. Voor de jurken, schoenen en harten heb ik het alleen wel even iets anders aangepakt dan...

Pip studio

door Laura Kieft-25 januari 2011-7

Velen kennen het waarschijnlijk wel: Pip Studio. De printjes met de bloesemtakjes en het vogeltje zijn overal op te vinden; servies, agenda’s (die heb ik!), schoolspullen en noem maar op. Voor een vriendin die druk...

How to: Cupcakes bakken

door Laura Kieft-13 januari 2011-47

Regelmatig ontvang ik mailtjes met allerlei vragen. De vraag die toch wel het meeste voorkomt is hoe ik mijn cupcakes bak. Het leek mij daarom een leuk idee om te laten zien hoe ik ze...

Cupcake wrappers uitgetest

door Laura Kieft-07 januari 2011-7

Niet lang geleden heb ik van Pronty taartsjablonen ontvangen om uit te proberen. Het resultaat hebben jullie toen gezien op de chocoladetaart met Kerst. Ditmaal mocht ik verschillende soorten cupcake wrappers uittesten. Deze post zal...

Daar zit muziek in

door Laura Kieft-02 januari 2011-2

Ik had het laatst al laten vallen, naast de 60 cupcakes voor de 25-jarige bruiloft heb ik ook nog eens 80 cupcakes mogen maken voor de 18 jarige verjaardag van hun zoon! Samen met zijn...

Chocolade fudgetaart

door Laura Kieft-26 december 2010-7

Ik laat jullie eigenlijk alleen maar taarten zien die zijn gedecoreerd met fondant maar vind het ook ontzettend leuk om andere soorten taart te maken. Deze chocolade fudgetaart hebben we gisteren met de visite heerlijk...

Christmas Cookies

door Laura Kieft-24 december 2010-7

Al tijden staan koekjes met royal icing op mijn lijstje om te maken. Voor de kerst wilde ik wat leuks maken en dat zijn dus de koekjes geworden! Afgelopen weekend al de koekjes gaan bakken...

Kersthangers

door Laura Kieft-13 december 2010-4

Geen baksels dit keer maar leuke hangers voor in de boom 🙂 Gisteren ben ik naar Mirakels in ruïne Brederode (Santpoort) geweest. Laten ze daar nou hangers voor in de boom hebben met peperkoekmannetjes en...

Zilveren huwelijk

door Laura Kieft-12 december 2010-3

Voor mijn overburen ben ik dit weekend aan het bakken geslagen voor hun zilveren huwelijk! Voor hun zoon mocht ik vorige week al 80 cupcakes bakken omdat hij 18 werd (foto’s volgen snel!), nu heb...

Sinterklaas cupcakes

door Laura Kieft-05 december 2010-15

Bij Sinterklaas in de keuken draaiden de ovens op volle toeren, Overal stonden pieten in grote beslagkommen te roeren. Dit keer geen deeg voor pepernoten, Er werden baking cups met speculaasbeslag volgegoten.   In het...

  • 1
  • 2
  • 3
  • …
  • 115
  • 116
No Result
View All Result
  • Inloggen
  • Registreer
  • Zoete recepten
  • Hartige recepten
  • Handige Baktips
  • Inspiratie
  • Feestdagen
  • Recepten omrekenen
  • Printables
  • Over ons
    • Over Laura’s Bakery
    • Mijn boeken
    • Het Laura’s Bakery Receptenboek
    • FAQ – veelgestelde vragen
    • Samenwerken
    • Contact

Welkom terug!

Log hieronder in op uw account

Wachtwoord vergeten Registreer

Wachtwoord opnieuw aanvragen

Voer uw gebruikersnaam of e-mailadres in om uw wachtwoord opnieuw in te stellen.

Inloggen

Geef een naam op voor je collectie



Annuleren
Maak collectie aan