Laura's Bakery
  • Inloggen
  • Registreren
  • Zoete recepten
  • Hartige recepten
  • Handige Baktips
  • Inspiratie
  • Feestdagen
  • Recepten omrekenen
  • Printables
  • Over ons
    • Over Laura’s Bakery
    • Mijn boeken
    • Het Laura’s Bakery Receptenboek
    • FAQ – veelgestelde vragen
    • Samenwerken
    • Contact
Laura's Bakery
  • Zoete recepten
  • Hartige recepten
  • Handige Baktips
  • Inspiratie
  • Feestdagen
  • Recepten omrekenen
  • Printables
  • Over ons
    • Over Laura’s Bakery
    • Mijn boeken
    • Het Laura’s Bakery Receptenboek
    • FAQ – veelgestelde vragen
    • Samenwerken
    • Contact
Laura's Bakery

Zelf appelmoes maken

Laura Kieftdoor Laura Kieft
15 februari 2017
in Koken, Sauzen & Dips, Vullingen en Toppings, Zoete recepten
Deel op Facebook!Deel op Twitter!Deel op LinkedIn!Deel op Pinterest! Deel op WhatsApp!Deel via de E-mail!
Direct naar recept

 

Toen ik in de kleuterklas zat moesten we een keer allemaal een appel meenemen. Samen met de juf gingen we hier gezamenlijk appelmoes van maken, wat vond ik dat leuk! Ik weet ook nog goed dat ik die warme appelmoes -we proefden gelijk- helemaal niks vond. Appelmoes hoort voor mij koud te zijn, dat is het lekkerst. Zelf appelmoes maken was voor mij dus niet helemaal onbekend. Ook niet omdat het ook al eens maakte voor de appelmoescake op mijn blog, alleen had ik er nog nooit een apart recept van geplaatst. Gezien het overschot appels dat ik in huis had, vond ik het de hoogste tijd om daar verandering in te brengen.

Recept afdrukken

Appelmoes

Heb je een overschot aan appels, of heb je gewoon zin om zelf een keertje appelmoes te maken. Probeer dan zeker eens dit recept uit!
Porties: 1 bakje

Ingrediënten

  • 3-4 appels*
  • 40 gram fijne kristalsuiker
  • 50 ml water

Instructies

  • Schil de appels, verwijder de klokhuizen en snij ze in blokjes. Doe ze in een pan met de suiker en het water en zet op het vuur. Breng aan de kook en laat op een middelhoog vuur zo’n 10 minuten pruttelen. Roer af en toe even door.
  • Ik vind zelfgemaakte appelmoes op deze manier het lekkerst, maar je kunt eventueel ook wat kaneel toevoegen als je het lekker vindt.
  • Ik gebruikte een aardappelstamper om er een grove moes van te stampen, voor een gladde appelmoes gebruik je een staafmixer.
Tips

* Hoeveel appels nodig zijn is een beetje afhankelijk van het formaat, maar het kan geen kwaad als je iets meer of minder hebt voor het resultaat. Ik gebruikte dit keer Elstar appels, die zijn al wat zoeter van smaak waardoor je niet veel suiker nodig hebt. Goudreinetten zijn ook goed geschikt, wellicht dat je daarbij wel iets meer suiker wil toevoegen. Proef vooral even, je kunt ook op het laatst wat suiker naar smaak toevoegen.

Bewaren

De appelmoes kun je een paar dagen afgedekt bewaren in de koelkast.

Vorige post

Volgende post

Brioche wentelteefjes met Nutella en aardbeien
Spanakopita hapjes

Related Posts

Klassieke kersenvlaai

Klassieke kersenvlaai

door Laura Kieft
20 februari 2021
5

Voor...

Gender reveal cupcakes

Gender reveal cupcakes

door Laura Kieft
17 februari 2021
2

Er...

Brownies zonder chocolade (met cacao)

Brownies zonder chocolade (met cacao)

door Laura Kieft
13 februari 2021
14

Ik...

Laura Kieft

Laura Kieft

Laura vindt dat bakken echt niet moeilijk is en laat dat zien met toegankelijke recepten. Zelf bakt ze het liefst cakes en koekjes en snoept tijdens het maken graag van het beslag en deeg. Zogenaamd om alvast te proeven, zegt ze.

Reacties 22

  1. Teuni says:
    4 jaar geleden

    Appelmoes bereiden gaat ook heel gemakkelijk in de magnetron. Vooral kleine porties van twee appels of zoiets. Appels in stukken op vol vermogen tot ie omhoog begint te komen (snel er uit, want anders heb je heel veel zooi), beetje suiker erbij en met een vork losroeren. Als je de moes fijner wil hebben, moet ie nog ff terug. Geen water, pure moes en geen extra vieze pan voor een klein beetje.

    Beantwoorden
  2. Jet says:
    4 jaar geleden

    Eigen appelmoes maak ik zónder suiker , is nóg puurder van smaak 🙂

    Beantwoorden
    • Laura says:
      4 jaar geleden

      Kan ook heel goed ja! Ik vind het (afhankelijk van het soort appel) net iets lekkerder met 🙂

      Beantwoorden
  3. Wilma says:
    4 jaar geleden

    Ipv suiker gebruik ik kaneel. Dan word het ook heerlijk zoet en het is gezonder.

    Beantwoorden
  4. Dorien says:
    4 jaar geleden

    Kan je deze appelmoes als het is afgekoeld ook in een bakje invriezen?
    Misschien dat ik dan eindelijk net zo lekkere appelmoes als oma’s appelmoes kan maken 🙂

    Beantwoorden
    • Laura says:
      4 jaar geleden

      Ja hoor, dat gaat prima.

      Beantwoorden
  5. Rozemarijn says:
    4 jaar geleden

    Ik heb laatst een variatie geprobeerd. Met van een vanillestokje meegekookt en geraspte citroenschil toegevoegd. Heerlijk!

    Beantwoorden
    • Rozemarijn says:
      4 jaar geleden

      Ik bedoel MERG ipv met.

      Beantwoorden
    • Laura says:
      4 jaar geleden

      Klinkt ook heerlijk!

      Beantwoorden
  6. Marion says:
    4 jaar geleden

    Zelf maak ik altijd appels van 2 kg. tegelijkertijd. In plaats van suiker gebruik ik 80 ml. Appeldiksap (o.a te krijgen bij AH en Jumbo) wegens suiker intolerantie van mijn dochter. Verder 160 ml. water 1/2 eetlepel kaneel en 7 kruidnagels. Ik laat het altijd, nadat het aan de kook is gekomen, pruttelen totdat de appels zacht zijn maar er nog wel stukjes inzitten. Daarna schep ik het gelijk in weckpotten van een kwart liter en zo heb je wéken heerlijke appelmoes klaarstaan.

    Beantwoorden
  7. Esmee says:
    4 jaar geleden

    Zoveel lekkerder en zo makkelijk! Mijn moeder heeft een appelboom vol met appels die perfect zijn voor appelmoes! Ik vind de grove, verse variant die gewoon echt lekker naar appeltjes smaakt ook zo veel lekkerder dan wat je in de supermarkt kan kopen.

    Beantwoorden
    • Marion says:
      4 jaar geleden

      Wij hebben ook eigen appels en je proeft het verschil écht 🙂

      Beantwoorden
    • Laura says:
      4 jaar geleden

      Dat is helemaal ideaal een eigen appelboom! 🙂

      Beantwoorden
  8. Hoedje says:
    4 jaar geleden

    Wanneer je een wat grotere hoeveelheid maakt van bijvoorbeeld 2 kg appels kun je ook heel makkelijk wecken, zodat het nog langer houdbaar blijft.
    Gebruik lege jampotten of nog handiger, lege Hak potjes met zo’n easy open deksel.
    Maak de potten vooraf heel goed schoon, (nog beter, steriliseer ze even in de magnetron) vervolgens laat ik ze even staan met heel heet water.
    Dan de warme appelmoes direct vanuit de pan (kijk uit alles is nog heet!!) en vul het potje, daarna deksel erop en hele pot omdraaien…
    Super eenvoudig, hoeft niet meer te ontdooien en blijft echt weken goed!

    Beantwoorden
    • Kik says:
      1 jaar geleden

      Bedoel je om dit in te vriezen of te bewaren in een koele plaats (kelder) op deze manier?

      Beantwoorden
  9. Appelmoesje says:
    4 jaar geleden

    Suiker vervang ik door honing.
    Soms kook ik cranberry’s mee of gedroogde abrikozen, maar ook ander gedroogd fruit kun je prima meekoken.
    Er is heel veel variatie mogelijk op dit gebied.
    Deze week ga ik de laatste goudrenetten oogst, van afgelopen herfst, tot appelmoes koken.

    Beantwoorden
  10. Cora says:
    3 jaar geleden

    Dag Laura,
    heb gisteren nog lekker appelmoes gemaakt van een paar appels die al erg rijp waren dus dat kwam goed uit. Ik woon niet meer in Nederland en volg niet
    alles continue op de voet maar kijk wel graag naar Heel Holland Bakt
    op BVN, ga jij ook eens meedoen?
    Dank voor je recepten en veel succes,

    Beantwoorden
    • Laura Kieft says:
      3 jaar geleden

      Mij niet gezien 😉 overigens mag ik ook niet meedoen omdat bakken mijn werk is.

      Beantwoorden
  11. Haanappel says:
    3 jaar geleden

    Het geheim! Een heel klein klontje roomboter erdoor. Heerlijk en natuurlijk Citroën schillen.

    Beantwoorden
  12. Monique says:
    2 jaar geleden

    In plaats van suiker werkt het ook om een paar witte druiven mee te koken.

    Beantwoorden
  13. Ron says:
    2 jaar geleden

    Suiker door de appelmoes? Nog nooit gedaan. Gewoon goede appels kopen 😉

    Magnetron lees ik in een reply? Hoe zo de voedingswaarde vernietigen?

    Old fashioned op een vuurtje, niet te hoog!

    Beantwoorden
    • J. Verhagen says:
      11 maanden geleden

      > “Magnetron lees ik in een reply? Hoe zo de voedingswaarde vernietigen?”

      Onderzoekers aan de Harvard universiteit hebben nu maar eens helder uitgelegd waarom deze stelling toch echt een mythe is. Dat begint met een goed begrip van hoe de magnetron dingen nu eigenlijk precies verwarmt. De, totaal ongevaarlijke, elektromagnetische straling die een magnetron uitzendt, gaat op zoek naar watermoleculen in voeding. De microgolven zorgen ervoor dat deze moleculen gaan trillen. Dat gaat zo hard tekeer dat er wrijving ontstaat die warmte veroorzaakt.

      Nu is het wel zo dat sommige voedingsstoffen, zoals vitamine C, langzaam afbreken wanneer ze worden blootgesteld aan hitte. Dat geldt zowel voor hitte van de magnetron, als voor hitte in een oven of boven een haardvuur. Maar omdat de opwarming in een magnetron veel sneller gaat dan bijvoorbeeld in een oven, is het wat vitamine C betreft dus eigenlijk gezonder om dingen in je magnetron op te warmen dan in een warmtebron die er een stuk langer over doet. Een ander voordeel van de magnetron, in tegenstelling tot bijvoorbeeld het koken van groenten in een pan water, is dat vitaminen niet weg kunnen lekken in het kookwater.

      Het enige nadeel van een magnetron is dat de warmte soms niet helemaal gelijk wordt verdeeld. Zelfs wanneer er een draaiplaat in zit, kan het binnenste deel van bijvoorbeeld een bevroren lasagne, minder goed verwarmd worden dan de buitenste randen. Daarom is het belangrijk om maaltijden in kleine gelijke stukjes op te warmen en tussendoor vaak om te scheppen.

      Eten uit de magnetron is dus helemaal niet ongezond. Met een paar goede tips en wat lekkere recepten, kom je een heel eind.

      Beantwoorden

Geef een reactie Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

 

Waar ben je naar op zoek?

Generic filters
Exact matches only

Uitgebreid zoeken

Over Laura's Bakery

Laura’s Bakery

Welkom op Laura's Bakery! Je bent hier aan het juiste webadres voor de lekkerste baksels en borrelhapjes. Met mijn toegankelijke recepten laat ik je zien dat bakken niet alleen leuk en lekker is, maar ook helemaal niet zo moeilijk.

Veel bakplezier! Liefs, Laura

Hier kun je mij ook volgen

Blijf op de hoogte

Schrijf je in voor onze updates en/of nieuwsbrief om nooit meer iets te missen.
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Mijn boeken

Het Laura’s Bakery Basisbakboek
Het Laura’s Bakery Bakboek
Het Borrelhapjes Bakboek
Het Kinderbakboek

Volg mij op instagram

  • Mijn fotostudio 😄📸! Waar ik in mijn vorige woning op iedere bakdag de woonkamer omtoverde tot fotostudio, heb ik tegenwoordig een kantoor aan huis. Inclusief fotostudio waar alles gelijk klaarstaat en dat is heerlijk!⁠
⁠
Ik moet wel toegeven dat ik de laatste paar maanden vrijwel alleen maar aan de keukentafel heb zitten werken terwijl ik van mijn kantoor een grote puinhoop had gemaakt. Deur dicht en niemand die het ziet. Ik kwam er eigenlijk alleen nog voor het maken van foto
  • NIEUW! Ik heb zo zitten smullen van dit hapje. De heerlijke combinatie van geitenkaas en spek in een knapperig jasje van bladerdeeg. En ze zijn ook nog eens ontzettend snel en makkelijk gemaakt.⁠
⁠
Het recept staat vanaf vandaag online, link in mijn profiel > @laurasbakery.⁠
⁠
#bladerdeeg #borrelhapje #geitenkaas #spek
  • HANDIGE BAKTIP! Wist je dat alle genoemde oventemperaturen op Laura @laurasbakery.⁠ ⁠ #handigebaktips #madeleines #chocolatechips #oven #bakken' data-src='https://scontent-amt2-1.cdninstagram.com/v/t51.2885-15/152786066_1178239109258975_4273695511538248470_n.jpg?_nc_cat=109&ccb=3&_nc_sid=8ae9d6&_nc_ohc=VX-uB2MioUUAX9ZeQLA&_nc_ht=scontent-amt2-1.cdninstagram.com&oh=183db202552fff5988ded2057026b866&oe=605D7FB7' title='HANDIGE BAKTIP! Wist je dat alle genoemde oventemperaturen op Laura's Bakery zijn bedoeld voor een oven met boven- en onderwarmte? Als je op hetelucht bakt, zet dan de temperatuur van je oven 10-20% lager dan in mijn recepten vermeld staat.⁠ ⁠ Op Laurasbakery.nl onder het kopje 'Handige Baktips' vind je nog veel meer van dit soort nuttige informatie en tips. En als je graag de chocolate chip madeleines wilt maken, zoek deze dan even via de zoekbalk op het blog. Link in mijn profiel > @laurasbakery.⁠ ⁠ #handigebaktips #madeleines #chocolatechips #oven #bakken'>
  • NIEUW! Op zoek naar lekkere geboorte hapjes of lekkernijen voor een babyshower? Vandaag vind je de leukste geboorte traktaties op Laura @laurasbakery.⁠ ⁠ Meteen een goeie tip voor iedereen die niet van muisjes houdt: deze kun je gemakkelijk vervangen door roze/blauwe sprinkles, M&M's of smarties.⁠ ⁠ #geboortetraktaties #babyshower #muisjes' data-src='https://scontent-amt2-1.cdninstagram.com/v/t51.2885-15/152127985_2882611915309629_7551964590495549923_n.jpg?_nc_cat=109&ccb=3&_nc_sid=8ae9d6&_nc_ohc=CoWtbSw7oHIAX_KvDSZ&_nc_ht=scontent-amt2-1.cdninstagram.com&oh=d2e5614afe5986fd1bc5407d5a717df7&oe=605F1B1B' title='NIEUW! Op zoek naar lekkere geboorte hapjes of lekkernijen voor een babyshower? Vandaag vind je de leukste geboorte traktaties op Laura's Bakery, link in bio > @laurasbakery.⁠ ⁠ Meteen een goeie tip voor iedereen die niet van muisjes houdt: deze kun je gemakkelijk vervangen door roze/blauwe sprinkles, M&M's of smarties.⁠ ⁠ #geboortetraktaties #babyshower #muisjes'>
  • Door die kersenvlaai van gisteren moest ik weer denken aan deze lekkere chocolade cake met kersen. Kersen zijn nu natuurlijk niet in het seizoen, maar je kunt ze in deze cake goed vervangen door stukjes peer. Of je gebruikt kersen uit het vriesvak, wel eerst even laten ontdooien voor je ze door het beslag mengt.⁠
⁠
Het recept staat al online op Laura @laurasbakery.⁠ ⁠ #kersen #chocolade #cake #chocoladecake #zondagbakdag' data-src='https://scontent-amt2-1.cdninstagram.com/v/t51.2885-15/152079813_139036524738248_264097078729505436_n.jpg?_nc_cat=106&ccb=3&_nc_sid=8ae9d6&_nc_ohc=yoUzYh08uf0AX8g3Y1A&_nc_ht=scontent-amt2-1.cdninstagram.com&oh=4c663906204c54f40bc3f3e74273472e&oe=605C5D96' title='Door die kersenvlaai van gisteren moest ik weer denken aan deze lekkere chocolade cake met kersen. Kersen zijn nu natuurlijk niet in het seizoen, maar je kunt ze in deze cake goed vervangen door stukjes peer. Of je gebruikt kersen uit het vriesvak, wel eerst even laten ontdooien voor je ze door het beslag mengt.⁠ ⁠ Het recept staat al online op Laura's Bakery en je vindt het door de titel van het recept in te vullen in de zoekbalk. Link in bio > @laurasbakery.⁠ ⁠ #kersen #chocolade #cake #chocoladecake #zondagbakdag'>
  • NIEUW! Heerlijke dag om een klassieke kersenvlaai uit je keuken tevoorschijn te toveren, toch? 😉 Ik zie al veel leuke variaties op de kersenvlaai voorbij komen tijdens @debakstrijd. Zou jij voor de categorie @laurasbakery. ⁠ ⁠ #kersenvlaai #vlaai #debakstrijd #zaterdagbakdag' data-src='https://scontent-amt2-1.cdninstagram.com/v/t51.2885-15/151459707_506614734065588_7507239914690055926_n.jpg?_nc_cat=102&ccb=3&_nc_sid=8ae9d6&_nc_ohc=fRaAI0EhsEMAX_Wlp-Y&_nc_ht=scontent-amt2-1.cdninstagram.com&oh=09134166b163fe564b53d1aa60a9e549&oe=605DACCA' title='NIEUW! Heerlijke dag om een klassieke kersenvlaai uit je keuken tevoorschijn te toveren, toch? 😉 Ik zie al veel leuke variaties op de kersenvlaai voorbij komen tijdens @debakstrijd. Zou jij voor de categorie 'bijzondere smaakcombinatie' of 'mooi raster' gaan?⁠ ⁠ Vanaf vandaag staat dit lekkere recept online op Laura's Bakery, link in bio > @laurasbakery. ⁠ ⁠ #kersenvlaai #vlaai #debakstrijd #zaterdagbakdag'>

HANDIGE BAKTIPS

Genoemde oventemperaturen zijn altijd voor een oven met boven- en onderwarmte. Bak je op hetelucht? Zet de temperatuur dan 10-20% lager.

Een theelepel (tl) heeft een inhoud van 5 milliliter, een eetlepel (el) heeft een inhoud van 15 milliliter.

Met 1 ei wordt een ei van M formaat bedoeld, die weegt zonder schaal ongeveer 50 gram. Minder nodig? Kluts je ei dan en weeg af wat je nodig hebt.

Met boter wordt altijd ongezouten roomboter bedoeld, net zoals dat met suiker altijd kristalsuiker wordt bedoeld. Ik geef de voorkeur aan fijne kristalsuiker.

Je ingrediënten moeten altijd op kamertemperatuur zijn, tenzij anders vermeld.

RECEPT OMREKENEN

Naar een grotere of kleinere vorm

Populaire berichten

Banketbakkersroom

Yoghurt pancakes

Lemon Curd

Recept Royal Icing

Volgende Post
Spanakopita hapjes

Spanakopita hapjes

Menu
  • Zoete recepten
  • Hartige recepten
  • Handige Baktips
  • Inspiratie
  • Feestdagen
Navigatie
  • Over Laura’s Bakery
  • FAQ – Veelgestelde vragen
  • Samenwerken
  • Contact
  • Disclaimer
  • Privacyverklaring
Recepten
  • Muffins
  • Pancakes
  • Schuimpjes
  • Taarten
  • Truffels & Bonbons
  • Vullingen en Toppings
  • Zonder oven
Meest recent
Bladerdeeg geitenkaas-spek bladerdeegpakketjes

Bladerdeeg geitenkaas-spek bladerdeegpakketjes

24 februari 2021
Beschuit met muisjes baby truffels

De lekkerste geboorte traktaties

22 februari 2021
Klassieke kersenvlaai

Klassieke kersenvlaai

20 februari 2021
Mijn bakboeken

Het Laura's Bakery Basisbakboek

Het Laura's Bakery Bakboek

Het Borrelhapjes Bakboek

2020 | all rights reserved

Hoofd categorieën
Selecteer sub
Zoeken

Printable: kleurplaat zoete kerstboom

door Laura Kieft-23 december 2020-0

Aangezien het gingerbread huis al door velen van jullie is ingekleurd denken we dat jullie ook heel blij gaan worden van deze zoete kerstboom kleurplaat! Een boom die vol hangt met allerlei lekkers. Ik ga...

Deconstructed lemon meringue pie dessert

door Laura Kieft-22 december 2020-4

Alweer heel wat jaren geleden at ik voor het eerst een deconstructed taart dessert, een appeltaart om specifiek te zijn. Een ‘deconstructed’ taart houdt simpelweg in dat je alle onderdelen van een taart los serveert...

Bieten carpaccio

door Laura Kieft-21 december 2020-0

Ik ben dol op carpaccio, maar vorig jaar voor het kerstdiner wilde ik graag een vegetarisch voorgerecht serveren aangezien het hoofdgerecht met de mini beef wellington al genoeg vlees bevatte. Uiteindelijk viel de keuze op...

Bakwedstrijd Kinderbakboek

door Laura Kieft-20 december 2020-5

Het is alweer een driekwart jaar geleden dat ik op het idee kwam om een volledig geïllustreerd Kinderbakboek te maken. Wat bizar, de tijd vliegt! Inmiddels is het boek al sinds juni te koop en zijn...

Citroen-maanzaad wafels met lemon curd

door Laura Kieft-20 december 2020-8

Deze citroen-maanzaad wafels met lemon curd zijn een echt feestontbijt, dat kan ik je alvast beloven. Citroen-maanzaad is natuurlijk een klassieke combinatie. Ik heb er al meerdere lekkere recepten mee online staan, zoals shortbread koekjes...

Candy cane kersttaart (zebra taart)

door Laura Kieft-19 december 2020-5

Voor de kersttaart die ik dit jaar wilde maken ben ik wel tien keer veranderd van idee. Uiteindelijk werd ik geïnspireerd door mijn eigen zebra taart. Het recept is anders, maar het principe om die...

Risotto bitterballen met mozzarella – arancini

door Laura Kieft-18 december 2020-4

Mocht de frituur aangaan een dezer dagen: probeer dan deze risotto bitterballen met mozzarella uit! Of arancini, dat klinkt wat chiquer. Hoe dan ook, uiteindelijk draait het om de smaak en dat zit bij deze...

Kerstboom M&M koekjes

door Laura Kieft-17 december 2020-3

Koekjes bakken en decoreren, daar maak je mij erg blij mee. Ik kan dagen achter elkaar lopen pielen om koekjes te decoreren met royal icing, hoe kleiner de details hoe beter. Maar ook snelle gedecoreerde...

Printable: kerstlampjes vlaggenlijn

door Laura Kieft-16 december 2020-0

Wat ben ik blij dat jullie zo enthousiast worden van alle printables dit jaar! Het Kinderbakboek is er bijvoorbeeld gekomen naar aanleiding van de eerste twee recept printables, maar inmiddels hebben we allerlei verschillende printables...

Feestelijke dame blanche

door Laura Kieft-15 december 2020-1

Als we vroeger met het gezin uit eten gingen, koos ik weleens voor een dame blanche als toetje. Heerlijk vanille-ijs met chocoladesaus, heel veel chocoladesaus als het aan mij lag haha. Voor de kerstdagen besloot...

Mini beef wellington

door Laura Kieft-14 december 2020-2

Vorig jaar maakte ik naast de zoete aardappelgratin ook zelf mini beef wellington. Zo had iedereen zijn eigen portie op het bord liggen. Ik had ze zelfs gedecoreerd met kerststerren, want ook bij hartige dingen...

Red velvet poffertjes

door Laura Kieft-13 december 2020-6

Alweer bijna drie jaar geleden bakte ik voor het eerst zelf poffertjes voor het blog. Ontzettend lekker vind ik dat. Daarom bedacht ik voor deze advent een extra feestelijke twist op dit recept: red velvet...

Karamel-stoofperen kerstdessert

door Laura Kieft-12 december 2020-13

Ik kook al sinds ik uit huis ging met mijn BK kookpannenset en kook nog bijna dagelijks met die pannen, ook voor het kerstdiner. Vandaag wil ik jullie inspireren met een overheerlijk dessert waar je...

Kerstboom laagjestaart

door Laura Kieft-12 december 2020-13

Groots uitpakken met een kersttaart, maar niet al te ingewikkeld willen doen? Probeer dan deze kerstboom laagjestaart! Ziet er spectaculair uit, maar is dus helemaal niet zo moeilijk om zelf te maken. Je bakt 1...

Brie-pecan bladerdeeghapjes

door Laura Kieft-11 december 2020-0

Weer een heerlijk borrelhapje in kerstsferen uit Het Borrelhapjes Bakboek. Heb ik gelijk een goede cadeautip: staan mijn bakboeken al op jouw verlanglijstje voor de kerstdagen? Je kunt nu in ieder geval alvast aan de...

donut balletjes met dulce de leche

door Laura Kieft-10 december 2020-5

Het is alweer even geleden dat ik met Mariette een dag in de keuken stond om donuts en oliebollen te maken. Ik weet echter nog heel goed dat ik iedere keer dat ik in de...

Printable: gingerbread koekjes recept

door Laura Kieft-09 december 2020-1

Op social media heb ik gezien dat Sinterklaas Het Kinderbakboek aan heel veel lieve kinderen cadeau heeft gedaan, zó leuk! Nu kunnen jullie met die recepten nog genoeg bakdagen vullen, maar ik snap ook dat...

Chocolade-kersen tulbandjes

door Laura Kieft-08 december 2020-28

Als pietje precies heb ik het liefst altijd alles zelf in de hand. Maar voor deze chocolade-kersen tulbandjes maakte ik een uitzondering. Soort van dan, want ik bedacht ze nog wel zelf. Voor weer een...

zoete aardappelgratin

door Laura Kieft-07 december 2020-4

Een aardappelgratin vind ik echt een typisch kerstgerecht. Mijn ‘basis’ aardappelgratin wordt door jullie dan ook al jaren ontzettend vaak gemaakt met de feestdagen. Ik vond het tijd voor een variatie en bedacht deze zoete...

Vul onze enquête in en maak kans op al mijn boeken!

door Laura Kieft-06 december 2020-8

Zoals jullie weten bestaat Laura’s Bakery inmiddels 10 jaar en in die tijd is het blog enorm gegroeid. Inmiddels staan er al 2000 recepten online die maandelijks door een miljoen thuisbakkers worden bekeken (en gemaakt),...

  • 1
  • 2
  • 3
  • …
  • 115
  • 116
No Result
View All Result
  • Inloggen
  • Registreer
  • Zoete recepten
  • Hartige recepten
  • Handige Baktips
  • Inspiratie
  • Feestdagen
  • Recepten omrekenen
  • Printables
  • Over ons
    • Over Laura’s Bakery
    • Mijn boeken
    • Het Laura’s Bakery Receptenboek
    • FAQ – veelgestelde vragen
    • Samenwerken
    • Contact

Welkom terug!

Log hieronder in op uw account

Wachtwoord vergeten Registreer

Wachtwoord opnieuw aanvragen

Voer uw gebruikersnaam of e-mailadres in om uw wachtwoord opnieuw in te stellen.

Inloggen

Geef een naam op voor je collectie



Annuleren
Maak collectie aan