Laura's Bakery
  • Inloggen
  • Registreren
  • Zoete recepten
  • Hartige recepten
  • Handige Baktips
  • Inspiratie
  • Feestdagen
  • Recepten omrekenen
  • Printables
  • Over ons
    • Over Laura’s Bakery
    • Mijn boeken
    • Het Laura’s Bakery Receptenboek
    • FAQ – veelgestelde vragen
    • Samenwerken
    • Contact
Laura's Bakery
  • Zoete recepten
  • Hartige recepten
  • Handige Baktips
  • Inspiratie
  • Feestdagen
  • Recepten omrekenen
  • Printables
  • Over ons
    • Over Laura’s Bakery
    • Mijn boeken
    • Het Laura’s Bakery Receptenboek
    • FAQ – veelgestelde vragen
    • Samenwerken
    • Contact
Laura's Bakery

Zandtaartdeeg basisrecept

Laura Kieftdoor Laura Kieft
28 juni 2017
in Basisrecepten, Taarten, Zoete recepten
Deel op Facebook!Deel op Twitter!Deel op LinkedIn!Deel op Pinterest! Deel op WhatsApp!Deel via de E-mail!
Direct naar recept

Ik denk dat dit een van de meest multifunctionele basisrecepten is. Zandtaartdeeg kun je echt voor van alles en nog wat gebruiken. Ik gebruik het meestal als taartbodem voor zowel grote als kleine taarten, maar je kunt er ook prima koekjes van bakken. Het traditionele Franse recept maakt gebruik van amandelmeel en poedersuiker voor het deeg, zoals ik mijn tartelettes maak zeg maar. Toch gebruik ik het niet voor mijn zandtaartdeeg basisrecept en daar krijg ik ook overheerlijke resultaten mee. Ik geef jullie vandaag mijn basisrecept en allerlei tips.

Recept afdrukken

Zandtaartdeeg

Met dit basisrecept voor zandtaartdeeg kan je alle kanten op. Gebruik het bijvoorbeeld voor taartbodems, maar ook om koekjes mee te maken.
Porties: 25 cm taart

Ingrediënten

  • 80 gram fijne kristalsuiker
  • 160 gram ongezouten roomboter
  • 225 gram bloem
  • half ei
  • snufje zout

Instructies

  • Doe alle ingrediënten tegelijk in een kom en kneed tot een stevig deeg. Als het nog wat kruimelig is, kneed je het deeg met de hand verder. Verpak het deeg in folie en laat minimaal een uur rusten in de koelkast.
  • Omdat je dit deeg meestal zult gebruiken als taartbodem, beschrijf ik deze werkwijze. Ik kom straks terug op andere toepassingen.
  • Rol het deeg uit op een met bloem bestoven werkblad tot ongeveer 5 mm dikte. Bekleed je bakvorm met het deeg en snijd de overtollige randjes weg.

Baktijd

  • Anders dan anders eindig ik dit recept niet met een baktijd en oventemperatuur. Die verschilt namelijk weer per recept. Soms bak je de bodem blind om hem later te vullen, soms bak je de vulling gelijk mee en dan zijn er ook nog de verschillende formaten van taart.
  • Gebruik daarom dit recept als basis voor allerlei soorten taarten, en volg het recept voor de tijd en temperatuur.
  • Om je toch een beetje een richtlijn te geven: wanneer ik deze bodem blindbak in een 25 cm vorm staat hij 30 minuten in de oven op 180 graden. 20 Minuten met de blindbakvulling en 10 minuten zonder. Kleine taartjes van ongeveer 10 cm bak je op deze manier 15 minuten met blindbakvulling op 180 graden en 5 minuten zonder de vulling.
Tips

Er zijn verschillende soorten blindbakvulling, in dit artikel staan alle mogelijkheden op een rij.

Wil je koekjes bakken van dit deeg? Bij een gemiddelde grootte bak je ze in 12-15 minuten op 180 graden.

Bewaren

Het deeg kun je goed verpakt in folie tot wel een week in de koelkast bewaren. In de vriezer is het tot wel 3 maanden houdbaar.

Als je de bodem zonder vulling bakt kun je ook die weer goed bewaren. Verpak de taartbodem in folie, zo blijft hij met gemak een kleine week goed. Dan kun je de vulling op een later moment maken.

Met dit recept kun je dus van alles maken. In mijn boek –Het Basisbakboek– staat een heel hoofdstuk met recepten die dit zandtaartdeeg als basis hebben. Maar ook op mijn blog vind je wat recepten waarbij je dit deeg als basis kunt gebruiken. Zodra een taart een soort koekdeeg als bodem heeft kun je deze gebruiken. Tussen de taarten vind je genoeg opties.

Vorige post

Volgende post

Het Laura’s Bakery Bakboek: The making of #1
patatas bravas

Related Posts

Speculoos cake

door Laura Kieft
27 februari 2021
3

Het...

Klassieke kersenvlaai

Klassieke kersenvlaai

door Laura Kieft
20 februari 2021
5

Voor...

Gender reveal cupcakes

Gender reveal cupcakes

door Laura Kieft
17 februari 2021
2

Er...

Laura Kieft

Laura Kieft

Laura vindt dat bakken echt niet moeilijk is en laat dat zien met toegankelijke recepten. Zelf bakt ze het liefst cakes en koekjes en snoept tijdens het maken graag van het beslag en deeg. Zogenaamd om alvast te proeven, zegt ze.

Reacties 54

  1. jonna@burgertrutjes says:
    4 jaar geleden

    Ben al een tijdje op zoek naar een fijn recept om zelf een zandtaart te maken. Thanks for sharing!

    Beantwoorden
  2. Joke van der Wal says:
    4 jaar geleden

    Ik raak even in de war met de aktijd. Er staat 30 min in de oven.
    Wanneer je alleen de bodem bakt is het 10 minuten op 180 graden?

    Beantwoorden
    • Laura Kieft says:
      4 jaar geleden

      In totaal 30 minuten. 20 minuten met de blinbakvulling erin, dan haal je die eruit en zet je de taart nog voor 10 minuten in de oven. Zo kan de bodem ook goed kleuren en dan komt hij niet meer omhoog.

      Beantwoorden
  3. Joke van der Wal says:
    4 jaar geleden

    Dank je wel, ik ben niet goed met baktermen.
    Dus 20 minuten in de vorm en 10 minuten uit de vorm! ?

    Beantwoorden
    • Laura Kieft says:
      4 jaar geleden

      Nee, je laat de taartbodem in de vorm zitten de hele tijd. Je haalt de laatste 10 minuten alleen de blindbakvulling eruit die bovenop de bodem (op een bakpapiertje) ligt.

      Beantwoorden
  4. Joke van der Wal says:
    4 jaar geleden

    sorry, misschien is het de warmte (ik woon in Bulgarije en het is hier 40 graden)
    maar ik snap er niets van.
    Zei al dat ik geen baktermen ken, weet niet wat een blindbakvulling is.
    Ik wil gewoon alleen de zandtaartbodem, verder niets.
    Verder geniet ik hier in het buitenland enorm van je recepten.

    Beantwoorden
    • Lian van Rens says:
      4 jaar geleden

      Wellicht dat deze pagina voor opheldering kan zorgen. Het legt uit wat blind bakken is: http://www.handigebaktips.nl/verschillende-soorten-blindbakvulling/

      Beantwoorden
  5. Joke van der wal says:
    4 jaar geleden

    Waarom is mijn vraag weg? Kun je me dan in een privebericht uitleggen wat een blindbakvulling is en hoe dat werkt?
    Heb al bij basisregels gekeken.
    Ik bak veel met jouw recepten.

    Beantwoorden
  6. Joke van der wal says:
    4 jaar geleden

    Sorry, ik had de pagina niet ververst, dus zag dit bericht zonder mijn reacties.
    Excuses!

    Beantwoorden
  7. Lieke says:
    4 jaar geleden

    Hoi even een vraagje, ik weet nooit goed of ik kristalsuiker of basterd suiker moet gebruiken. Maar dat heel erg veel uit? Of merk je daar niks van?

    Beantwoorden
    • Lian van Rens says:
      4 jaar geleden

      Basterdsuiker is in principe iets smeuïger dan gewone kristalsuiker. De meeste recepten vragen om kristalsuiker als er suiker staat. Anders zou er specifiek basterdsuiker staan in het recept.

      Beantwoorden
  8. Nelleke. says:
    4 jaar geleden

    Hallo Laura.
    even vraag we hebben een combimagnitron zijn dat dezelfde bakminuten zoals het in het recept van zandtaartdeeg.
    M.v.g. Nelleke.

    Beantwoorden
    • Laura Kieft says:
      4 jaar geleden

      Bakken in een combimagnetron gaat wat lastiger en daar is lastig een juiste tijd voor de geven. Meestal werkt op een iets lagere temperatuur het best, en dan ongeveer dezelfde tijd (wel goed in de gaten houden)

      Beantwoorden
  9. Samira says:
    3 jaar geleden

    Hoiii..
    Ik wil kleine zandtaartjes met banketbakkersroom&fruitvulling maken als traktatie. Hoeveel taartjes (cupecakevormpjes) zal ik uit dit recept ongeveer kunnen halen?
    Groetjes, Samira

    Beantwoorden
    • Laura Kieft says:
      3 jaar geleden

      Misschien vind je dit recept dan nog wel handiger: http://www.laurasbakery.nl/fruit-tartelettes-met-banketbakkersroom/

      Beantwoorden
  10. Danielle says:
    3 jaar geleden

    Misschien een hele domme vraag, maar een half ei??
    Ben iemand die af en toe wat bakt, maar een half ei ben ik nog niet tegen gekomen. Hoe doe je dat? 😉
    Groet, Daniëlle

    Beantwoorden
    • Laura Kieft says:
      3 jaar geleden

      In een klein bakje klop je het ei even los en dan gebruik je de helft voor het recept 🙂

      Beantwoorden
  11. Patricia says:
    3 jaar geleden

    Hoi hoi!
    Wat een leuke website heb je! Ik maak graag je recepten omdat je het zo goed omschrijft.
    Ik heb o.a. dit recept van je gemaakt. Maar hier ontbreekt me toch wat ervaring. Ik vroeg me nl. af of je dit ook zonder bakvulling kunt bakken in de oven. Ik heb dat nl geprobeerd maar dan zakt de rand naar beneden. Maar misschien komt dat ook wel omdat ik de bakvorm heb ingevet.
    2 vragen dus; 1. kan het zonder bakvulling/parels? 2. Moet ik de bakvorm wel invetten?
    Alvast bedankt voor je reactie!
    Groetjes, Patries

    Beantwoorden
    • Laura Kieft says:
      3 jaar geleden

      Ik vet de vorm niet in, dus dat is geen must. Zonder bakvulling kan, maar dan zakt de rand dus meer in. Ik raad aan voor het beste resultaat gewoon bakvulling te gebruiken.

      Beantwoorden
  12. Lesida says:
    3 jaar geleden

    Hallo,
    Moet gewone bloem of zelfrijzend bakmeel?

    Beantwoorden
    • Laura Kieft says:
      3 jaar geleden

      Bloem, anders zou er zelfrijzend bakmeel staan.

      Beantwoorden
  13. Femke says:
    3 jaar geleden

    Ik heb een lemon meringue pie gemaakt van het weekend, super lekker! Alleen was de taartbodem gebarsten. Heb je misschien tips hoe ik het kan voorkomen? Of wat heb ik verkeerd gedaan?

    Beantwoorden
    • Laura Kieft says:
      3 jaar geleden

      Barstte hij in de oven, of daarna pas? Na het bakken moet je er namelijk wel voorzichtig mee omgaan.

      Beantwoorden
      • Femke says:
        3 jaar geleden

        Erna, maar ik ben wel erg voorzichtig geweest. Laat jij deze bodem in de bakvorm afkoelen of eruit?

        Beantwoorden
        • Laura Kieft says:
          3 jaar geleden

          In de vorm, eerder kun je hem er niet uithalen (want niet stevig genoeg). Ook na het afkoelen moet je voorzichtig zijn.

          Beantwoorden
  14. Ellen says:
    2 jaar geleden

    Kan ik het halve ei er ook uit laten? Mijn neefje is hier nl erg allergisch voor en dan kan ik deze basis gebruiken om te vullen met andere dingen.
    Bedankt alvast!

    Beantwoorden
    • Laura Kieft says:
      2 jaar geleden

      Kan, maar dan zou ik wel wat meer boter toevoegen.

      Beantwoorden
  15. Tsalina says:
    2 jaar geleden

    Helaas was dit recept iets teleurstellender. Ik wissel mijn recepten om de beste eruit te halen. De randen zakte in waardoor er weinig ruimte overbleef voor de vulling (jou pumpkin pie). Bij mij kwam de boter echt op de bodem te leggen en ook na het blind bakken bleef hij omhoog komen. Ik volg recepten vrij nauwkeurig op. Enig idee wat de oorzaak kan zijn ?

    De smaak vond ik wel super, houd ik voor koekjes ;). Benieuwd naar de taart in zijn geheel sebiet 😀

    Beantwoorden
    • Laura Kieft says:
      2 jaar geleden

      Dat klinkt alsof er iets mis is gegaan. Dat de randen iets inzakken is niet gek, maar van de boter heb ik echt nog nooit gehad. Gebruik je wel ongezouten (stevige) roomboter? En verder ook niets veranderd?

      Beantwoorden
  16. Michaël Bil says:
    2 jaar geleden

    Heb de bodem vandaag gemaakt om te gebruiken voor een taart met bavarois er bovenop. Heb hem blind gebakken met een kleine vierkante springvorm er bovenop. Ging prima, bodem is prima gelukt, de kleine springvorm bovenop geeft wel een afdruk op de bovenkant van de bodem maar met de bavarois eroverheen zie je daar niks meer van. Hij is overigens wel vrij stevig geworden, hoewel zanddeeg volgens mij best stevig is, maar het kan ook aan de oven gelegen hebben, in ieder geval een prima recept.

    Beantwoorden
  17. Iza says:
    2 jaar geleden

    Ik heb meerdere vormen, maar voor welke vorm is dit geschikt? Ik heb een ronde van 25cm, en een langwerpige van 35cm en daarnaast ook alle springvorm maten zon beetje.

    Ik wilde die van 25cm en 35cm gebruiken, kom ik dan uit qua hoeveelheden als ik bovenstaande recept per vorm gebruik?

    Beantwoorden
    • Laura Kieft says:
      2 jaar geleden

      Dit deeg kan in elke vorm die je maar wilt. Rond 28 cm lukt sowieso, in andere gevallen houd je wat deeg over.

      Beantwoorden
  18. Carol van der vorst says:
    2 jaar geleden

    Hoi Laura,

    Heb al een paar keer geprobeerd de bodem voor de lemon merenque taart te maken maar elke keer bij de laatste 10 minuten zonder blindvulling verbrandt de bodem.
    De maat vorm die jij opgeeft is net te groot om rond te kunnen draaien in mijn oven dus heb ik een ronde vorm gehaald die wel op het plateau past. Maar deze verbrandde ook weer.

    Beantwoorden
    • Laura Kieft says:
      2 jaar geleden

      een kleinere vorm heeft ook een kortere baktijd, dat zal de oplossing zijn. en je gebruikt een combimagnetron gok ik? Daarin is bakken nu eenmaal lastig, baksels verbranden of worden niet goed gaar.

      Beantwoorden
  19. Paul Goetschalckx says:
    2 jaar geleden

    Begin je met koude boter of met boter op kamertemperatuur? Op de foto lijkt het op koude boter.

    Beantwoorden
    • Laura Kieft says:
      2 jaar geleden

      boter is altijd op kamertemperatuur, tenzij anders vermeld (dat geldt voor alle ingrediënten overigens)

      Beantwoorden
  20. Joke boerhoop says:
    2 jaar geleden

    Hai Laura
    Heb sinds kort jouw site ontdekt en het recept voor de cupcakes was goed gelukt !
    Ik heb een vraagje , wat voor bloem gebruik je , er zijn zoveel soorten en ik gebruik zelf altijd zellfr bakmeel. Maar wil het ook een keer proberen met bloem!

    Met vriendelijke groet Joke Boerhoop

    Beantwoorden
    • Laura Kieft says:
      2 jaar geleden

      Ik gebruik meestal patent en/of tarwebloem. Zelfrijzend bakmeel gebruik je alleen als dit specifiek in het recept staat.

      Beantwoorden
      • Joke Boerhoop says:
        2 jaar geleden

        Zag nu pas je antwoord op mijn vraag! Dank je wel voor je reactie! Groeten Joke Boerhoop!

        Beantwoorden
  21. Hanneke says:
    2 jaar geleden

    Ga voor het eerst een aardbeientaartje maken en ga de bodem eerst bakken.
    Geen bakspray, dan blijft hij toch vast zitten aan de vorm?

    Beantwoorden
    • Laura Kieft says:
      2 jaar geleden

      Bij zandtaart is dat niet nodig. De onderkant van het deeg heeft natuurlijk ook al bloem van het uitrollen.

      Beantwoorden
  22. Hanneke says:
    2 jaar geleden

    Ik deed de zandtaart bodem met vulling van koffiebonen in de oven en na 20 minuten de vulling eraf en toen nog 10 minuten aan bruinen
    Aardbeien gelei er daarna op,, maar het zandtaart was brokkelig en hard.
    Wat deed ik fout?

    Beantwoorden
    • Lian van Rens says:
      2 jaar geleden

      Ik kan niet oordelen of brokkelig en hard in dit geval een kwestie van smaak is, want wat is hard? En zandtaartdeeg is bros, maar misschien vind jij dat brokkelig? Het klinkt in ieder geval alsof deze te lang is gebakken. Wellicht is jouw oven heter of bakt die harder. Iets korter in de oven of een iets lagere temperatuur kan dan het verschil maken.

      Beantwoorden
  23. Pingback: Kerstmis 2017: Ideeën voor Kersttradities - Huisvlijt
  24. Inge says:
    1 jaar geleden

    Hoi Laura,
    Is deze bodem ook geschikt om te gebruiken als bodem van een MonChoutaart?

    Beantwoorden
    • Laura's Bakery says:
      1 jaar geleden

      Ja hoor, dat kan in principe prima. Hou je niet van bastogne koekjes?

      Beantwoorden
      • Inge says:
        1 jaar geleden

        Jawel hoor, maar als variatie

        Beantwoorden
        • Laura's Bakery says:
          1 jaar geleden

          In dat geval kun je ook prima een ander koekje gebruiken en de bastogne daarmee vervangen. Maar dit kan natuurlijk ook heel goed!

          Beantwoorden
  25. Alain says:
    11 maanden geleden

    Om het deeg te bakken prik je dan gaatjes in het deeg of is dat niet nodig?

    Beantwoorden
    • Laura's Bakery says:
      11 maanden geleden

      Als je ‘m blind bakt hoeft dat niet.

      Beantwoorden
  26. bakliefde says:
    10 maanden geleden

    Wat een heerlijk deeg! Tijdens het bewerken merkte ik wel dat het vrij plakkerig was , ik vond het een hele kunst om het netjes te krijgen allemaal.. bleef best wel plakken op de ondergrond en aan mijn handen. Smaakte verder wel prima, maar zijn hier tips voor?

    Beantwoorden
    • Laura Kieft says:
      10 maanden geleden

      Als het heel erg plakt kun je gewoon wat meer bloem toevoegen.

      Beantwoorden
  27. Geke says:
    3 weken geleden

    Hoi!
    Ik ben bezig om deze bodem te maken nu. Deze bodem ga ik morgen vullen dus ik ga hem bewaren in folie. Vraag mij af of ik hem buiten de koelkast mag bewaren? Zal haast wel, want koekjes bewaar ik ook niet in de koelkast 🙂

    Beantwoorden
    • Laura's Bakery says:
      3 weken geleden

      De afgebakken variant bewaar je gewoon goed afgedekt buiten de koelkast, de ongebakken variant in de koelkast.

      Beantwoorden

Geef een reactie Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

 

Waar ben je naar op zoek?

Generic filters
Exact matches only

Uitgebreid zoeken

Over Laura's Bakery

Laura’s Bakery

Welkom op Laura's Bakery! Je bent hier aan het juiste webadres voor de lekkerste baksels en borrelhapjes. Met mijn toegankelijke recepten laat ik je zien dat bakken niet alleen leuk en lekker is, maar ook helemaal niet zo moeilijk.

Veel bakplezier! Liefs, Laura

Hier kun je mij ook volgen

Blijf op de hoogte

Schrijf je in voor onze updates en/of nieuwsbrief om nooit meer iets te missen.
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Mijn boeken

Het Laura’s Bakery Basisbakboek
Het Laura’s Bakery Bakboek
Het Borrelhapjes Bakboek
Het Kinderbakboek

Volg mij op instagram

  • Sommigen van jullie hebben afgelopen week kunnen genieten van een weekje voorjaarsvakantie (met prachtig weer). Hoe dan ook moet iedereen morgen weer aan de bak en daarbij is een verantwoorde snack altijd welkom. Wat dacht je van deze citroen-havermout balletjes? Een fris tussendoortje bij lekkere trek.⁠
⁠
Het recept staat al even online en is te vinden via de zoekfunctie op de website, link in mijn profiel > @laurasbakery.⁠
⁠
#tussendoortje #verantwoordesnack #havermout⁠
  • NIEUW! Ik kan er nooit genoeg van krijgen om baksels met speculoos te maken, dus hier heb ik er weer eentje voor jullie: speculoos cake! Het is al even geleden dat ik deze fantastische cake bakte, maar het water loopt me spontaan weer in de mond dus misschien ga ik @laurasbakery.⁠ ⁠ #speculoos #cake #speculooscake #bakken' data-src='https://scontent-amt2-1.cdninstagram.com/v/t51.2885-15/154299027_277856270597371_3383444249601757296_n.jpg?_nc_cat=104&ccb=3&_nc_sid=8ae9d6&_nc_ohc=XXYIO0DiYecAX96jGCj&_nc_ht=scontent-amt2-1.cdninstagram.com&oh=2d502777732c5f6ea1bbbfa93ccd5b52&oe=6061040F' title='NIEUW! Ik kan er nooit genoeg van krijgen om baksels met speculoos te maken, dus hier heb ik er weer eentje voor jullie: speculoos cake! Het is al even geleden dat ik deze fantastische cake bakte, maar het water loopt me spontaan weer in de mond dus misschien ga ik 'm dit weekend ook wel weer bakken. Bij wie gaat deze cake ook op de bakplanning voor dit weekend? 😍⁠ ⁠ Het recept vind je vanaf vandaag op het blog, link in bio > @laurasbakery.⁠ ⁠ #speculoos #cake #speculooscake #bakken'>
  • MUFFINS! Ik ben gek op muffins, dat zullen jullie inmiddels wel door hebben. Deze triple chocolate muffins zijn bijvoorbeeld ook zo zalig, die zou ik elke dag wel lusten.⁠
⁠
Elke vrijdagmiddag deel ik een aantal recepten in mijn stories om jullie wat bak inspiratie voor het weekend te geven en vandaag zullen deze in het teken staan van.. Muffins! Dus check mijn stories later vandaag als dat je als muziek in de oren klinkt 😉.⁠
⁠
Het recept van deze chocolade muffins vind je gewoon al op Laura @laurasbakery.⁠ ⁠ #muffins #triplechocolate #bakinspiratie #chocolademuffins #bakken' data-src='https://scontent-amt2-1.cdninstagram.com/v/t51.2885-15/154961493_942622139841535_2019984367802266002_n.jpg?_nc_cat=111&ccb=3&_nc_sid=8ae9d6&_nc_ohc=FhvI1zkQxscAX8uCjF7&_nc_ht=scontent-amt2-1.cdninstagram.com&oh=3dd519424738fc7ce0eb28ebb7a3cd1c&oe=60601AA4' title='MUFFINS! Ik ben gek op muffins, dat zullen jullie inmiddels wel door hebben. Deze triple chocolate muffins zijn bijvoorbeeld ook zo zalig, die zou ik elke dag wel lusten.⁠ ⁠ Elke vrijdagmiddag deel ik een aantal recepten in mijn stories om jullie wat bak inspiratie voor het weekend te geven en vandaag zullen deze in het teken staan van.. Muffins! Dus check mijn stories later vandaag als dat je als muziek in de oren klinkt 😉.⁠ ⁠ Het recept van deze chocolade muffins vind je gewoon al op Laura's Bakery, even zoeken via de zoekbalk op de website. Link in bio > @laurasbakery.⁠ ⁠ #muffins #triplechocolate #bakinspiratie #chocolademuffins #bakken'>
  • Mijn fotostudio 😄📸! Waar ik in mijn vorige woning op iedere bakdag de woonkamer omtoverde tot fotostudio, heb ik tegenwoordig een kantoor aan huis. Inclusief fotostudio waar alles gelijk klaarstaat en dat is heerlijk!⁠
⁠
Ik moet wel toegeven dat ik de laatste paar maanden vrijwel alleen maar aan de keukentafel heb zitten werken terwijl ik van mijn kantoor een grote puinhoop had gemaakt. Deur dicht en niemand die het ziet. Ik kwam er eigenlijk alleen nog voor het maken van foto
  • NIEUW! Ik heb zo zitten smullen van dit hapje. De heerlijke combinatie van geitenkaas en spek in een knapperig jasje van bladerdeeg. En ze zijn ook nog eens ontzettend snel en makkelijk gemaakt.⁠
⁠
Het recept staat vanaf vandaag online, link in mijn profiel > @laurasbakery.⁠
⁠
#bladerdeeg #borrelhapje #geitenkaas #spek
  • HANDIGE BAKTIP! Wist je dat alle genoemde oventemperaturen op Laura @laurasbakery.⁠ ⁠ #handigebaktips #madeleines #chocolatechips #oven #bakken' data-src='https://scontent-amt2-1.cdninstagram.com/v/t51.2885-15/152786066_1178239109258975_4273695511538248470_n.jpg?_nc_cat=109&ccb=3&_nc_sid=8ae9d6&_nc_ohc=ZoEeUxeMf9EAX-QqCaO&_nc_ht=scontent-amt2-1.cdninstagram.com&oh=280181179e776b9486946ff921adfe00&oe=60617437' title='HANDIGE BAKTIP! Wist je dat alle genoemde oventemperaturen op Laura's Bakery zijn bedoeld voor een oven met boven- en onderwarmte? Als je op hetelucht bakt, zet dan de temperatuur van je oven 10-20% lager dan in mijn recepten vermeld staat.⁠ ⁠ Op Laurasbakery.nl onder het kopje 'Handige Baktips' vind je nog veel meer van dit soort nuttige informatie en tips. En als je graag de chocolate chip madeleines wilt maken, zoek deze dan even via de zoekbalk op het blog. Link in mijn profiel > @laurasbakery.⁠ ⁠ #handigebaktips #madeleines #chocolatechips #oven #bakken'>

HANDIGE BAKTIPS

Genoemde oventemperaturen zijn altijd voor een oven met boven- en onderwarmte. Bak je op hetelucht? Zet de temperatuur dan 10-20% lager.

Een theelepel (tl) heeft een inhoud van 5 milliliter, een eetlepel (el) heeft een inhoud van 15 milliliter.

Met 1 ei wordt een ei van M formaat bedoeld, die weegt zonder schaal ongeveer 50 gram. Minder nodig? Kluts je ei dan en weeg af wat je nodig hebt.

Met boter wordt altijd ongezouten roomboter bedoeld, net zoals dat met suiker altijd kristalsuiker wordt bedoeld. Ik geef de voorkeur aan fijne kristalsuiker.

Je ingrediënten moeten altijd op kamertemperatuur zijn, tenzij anders vermeld.

RECEPT OMREKENEN

Naar een grotere of kleinere vorm

Populaire berichten

No bake stroopwafel cheesecake

Snelle cinnamon rolls

Biscuit recept

Basisrecept vanillecake

Volgende Post
patatas bravas

patatas bravas

Menu
  • Zoete recepten
  • Hartige recepten
  • Handige Baktips
  • Inspiratie
  • Feestdagen
Navigatie
  • Over Laura’s Bakery
  • FAQ – Veelgestelde vragen
  • Samenwerken
  • Contact
  • Disclaimer
  • Privacyverklaring
Recepten
  • Muffins
  • Pancakes
  • Schuimpjes
  • Taarten
  • Truffels & Bonbons
  • Vullingen en Toppings
  • Zonder oven
Meest recent

Speculoos cake

27 februari 2021
Geitenkaas-spek bladerdeegpakketjes

Geitenkaas-spek bladerdeegpakketjes

24 februari 2021
Beschuit met muisjes baby truffels

De lekkerste geboorte traktaties

22 februari 2021
Mijn bakboeken

Het Laura's Bakery Basisbakboek

Het Laura's Bakery Bakboek

Het Borrelhapjes Bakboek

2020 | all rights reserved

Hoofd categorieën
Selecteer sub
Zoeken

Speculoos cake

door Laura Kieft-27 februari 2021-3

Het is denk ik alweer ruim een half jaar geleden dat ik deze fantastische speculoos cake bakte, maar het water loopt me nog steeds in de mond als ik er weer aan denk. Door het...

Geitenkaas-spek bladerdeegpakketjes

door Laura Kieft-24 februari 2021-1

De geitenkaas liefhebbers weten vast dat dit ingrediënt heel goed combineert met spek. Ik bedacht daarom deze geitenkaas-spek bladerdeegpakketjes. Ontzettend eenvoudig om te maken en nog lekkerder om te eten. Het makkelijkst is om zo’n...

De lekkerste geboorte traktaties

door Laura Kieft-22 februari 2021-2

Of het nu een babyshower, gender reveal of een kraamfeest is: baksel met muisjes staan in de periode rondom een baby centraal. Ik heb er zelf altijd veel plezier in om voor de babyshower van...

Klassieke kersenvlaai

door Laura Kieft-20 februari 2021-5

Voor de Bakstrijd van deze maand, met als thema vlaai, ben ik zelf natuurlijk ook aan de bak gegaan. Op het blog is al een rijstevlaai te vinden en een aardbeienvlaai, daarnaast staat er een...

Gender reveal cupcakes

door Laura Kieft-17 februari 2021-2

Er zijn veel leuke manieren om aan familie en vrienden het geslacht van je kind te onthullen, maar iets lekkers bakken is er daar zeker één van! Een tijdje terug maakte ik vrolijke piñata cupcakes...

Zelf vlaaien bakken – TIPS!

door Laura Kieft-15 februari 2021-0

Het is je vast niet ontgaan: deze maand worden er massaal vlaaien gebakken voor De Bakstrijd van februari. Voor iedereen die nog wel wat tips kan gebruiken voor het maken van deze heerlijke taart komt...

Brownies zonder chocolade (met cacao)

door Laura Kieft-13 februari 2021-15

Ik hoor je al denken: waarom zou ik brownies zonder chocolade willen maken? Nou, bijvoorbeeld omdat je geen chocolade in huis hebt, maar toch ontzettend graag brownies wilt bakken. Het is mij al vaker gebeurd....

Red velvet marmercake

door Laura Kieft-12 februari 2021-4

De eerste marmercake die ik ooit maakte (met vanille- en chocoladesmaak) deelde ik in mijn Basisbakboek. Ik zie dat de cake nog altijd erg populair is, want hij duikt regelmatig op in jullie thuisbaksels op Instagram....

Frambozen cheesecake wentelteefjes

door Laura Kieft-11 februari 2021-1

Ik ben gek op wentelteefjes. Simpel zijn met een beetje poedersuiker zijn ze al heerlijk, maar je kunt ook goed variëren met dit recept voor wentelteefjes. Zo maakte ik er rolletjes van en vulde ze...

Oreo cupcakes met aalbessen

door Laura Kieft-10 februari 2021-1

Het viel me op dat ik de laatste tijd ontzettend veel muffin-recepten hebt jullie heb gedeeld. Daar ben ik nu eenmaal dol op, maar cupcakes vind ik ook erg lekker. Deze Oreo cupcakes met aalbessen...

Red velvet poffertjes spiesjes

door Laura Kieft-09 februari 2021-0

Poffertjes zijn niet alleen ontzettend lekker om met een beetje poedersuiker en roomboter naar binnen te smikkelen, maar je kunt er nog veel meer lekkere creaties mee maken. Deze gezellige spiesjes zijn daar een mooi...

Valentijn bakinspiratie met chocola

door Laura's Bakery-08 februari 2021-1

We starten met een nieuwe themaweek bij Laura’s Bakery: Valentijn! Een ideaal Valentijnsrecept bestaat uit chocola, rood fruit en natuurlijk een hoop liefde. Ik help je op weg met dit overzicht voor Valentijn bakinspiratie. Bijvoorbeeld...

Stokbrood met kruidenboter en kaas

door Laura Kieft-05 februari 2021-2

We hebben vast allemaal al eens zo’n stokbrood met kruidenboter uit de supermarkt in de oven geschoven met als resultaat sneetjes brood die doordrenkt zijn met kruidenboter. Klinkt misschien niet lekker, maar ik ben er...

Oreo botercrème

door Laura Kieft-03 februari 2021-10

Een recept voor Oreo botercrème staat al bijna 5 jaar online, maar het staat verstopt in het artikel voor Oreo taart waardoor het niet goed te vinden was. En omdat ik niemand zo’n fantastische lekkere...

De Bakstrijd: februari 2021

door Laura Kieft-01 februari 2021-1

We zijn de eerste Bakstrijd van 2021 goed begonnen! Wat een heerlijke broden heb ik voorbij zien komen, zo leuk allemaal. Ik heb er lang over na moeten denken om de twee winnaars te kiezen,...

Volkoren ontbijtkoek uit PUUR ZOET

door Laura Kieft-30 januari 2021-24

Vandaag deel ik een heerlijk recept voor volkoren ontbijtkoek uit het bewuste bakboek PUUR ZOET van Mariette met jullie. Een ongelofelijk lekkere ontbijtkoek die gemaakt is met volkorenmeel. Los van de dadels en de appelstroop...

Vegetarische mini loempia’s

door Laura Kieft-29 januari 2021-2

Perfect voor bij de zelfgemaakte sweet chili saus van vorige week: vegetarische mini loempia’s! Waar ik eerder al loempia’s uit de oven met jullie deelde, heb ik deze juist wel gefrituurd. Met een kleine aanpassing...

10 lekkere bananenbrood recepten

door Laura Kieft-25 januari 2021-0

De laatste tijd heb ik steeds vaker zin in een lekker bananenbrood als tussendoortje. Ideaal, want meestal heb ik wel een paar plakjes in de vriezer liggen! En het leukste is dat er veel variatie...

Volkoren appel-kaneel pancakes

door Laura Kieft-23 januari 2021-4

Het maken van volkoren appel-kaneel pancakes stond al zo’n 3 maanden op mijn lijst en een paar weken geleden kwam het er dan ein-de-lijk van. Het is weer een experiment om te kijken wat je...

Sweet chili saus

door Laura Kieft-22 januari 2021-4

Ik was er vroeger niet dol op, maar tegenwoordig staat er altijd een fles sweet chili saus in de kast. Sterker nog, sinds kort staat daar een fles met zelfgemaakte sweet chili saus bij. Nooit...

  • 1
  • 2
  • 3
  • …
  • 115
  • 116
No Result
View All Result
  • Inloggen
  • Registreer
  • Zoete recepten
  • Hartige recepten
  • Handige Baktips
  • Inspiratie
  • Feestdagen
  • Recepten omrekenen
  • Printables
  • Over ons
    • Over Laura’s Bakery
    • Mijn boeken
    • Het Laura’s Bakery Receptenboek
    • FAQ – veelgestelde vragen
    • Samenwerken
    • Contact

Welkom terug!

Log hieronder in op uw account

Wachtwoord vergeten Registreer

Wachtwoord opnieuw aanvragen

Voer uw gebruikersnaam of e-mailadres in om uw wachtwoord opnieuw in te stellen.

Inloggen

Geef een naam op voor je collectie



Annuleren
Maak collectie aan