Ga terug
+ servings

Kip-pesto pizza

Zelf pizza maken is heel erg lekker en ook helemaal niet zo moeilijk. Wat dacht je van deze kip-pesto pizza? Hierbij lik je je vingers gegarandeerd af. 
Porties: 2 pizza's

Ingrediënten

  • 2 keer pizzabodem (volgens het basisrecept)
  • 10 el tomatensaus
  • 1 kipfilet
  • 8 el pesto
  • 8 el ricotta
  • 2 tl citroensap
  • 10-15 cherrytomaatjes
  • handje geraspte Parmezaanse kaas
  • 2 el olijfolie
  • 2 tl Italiaanse kruiden
  • peper en zout

Instructies

  • Maak de pizzabodems volgens recept. Rol ze dun uit en leg ze op een met bakpapier beklede bakplaat of op een pizzasteen. Verdeel over elke pizzabodem 5 eetlepels tomatensaus.
  • Snijd de kip in kleine stukjes en voeg hier de olijfolie, Italiaanse kruiden, peper en zout aan toe. Roer door elkaar. Bak de kipstukjes licht aan en haal van het vuur. De kip zal verder garen in de oven.
  • Verdeel met twee theelepels de pesto over de pizza’s. Roer de citroen door de ricotta en breng op smaak met peper en zout. Verdeel het ricotta mengsel ook met een theelepel over de pizza’s.
  • Halveer de tomaatjes en verdeel ook deze en de kipstukjes over de pizza’s. Bestrooi met de Parmezaanse kaas en bak de kip-pesto pizza’s in 16 minuten in een voorverwarmde oven van 200 °C (boven- en onderwarmte) goudbruin en knapperig.

Tips

  • Bewaren: Afgedekt in de koelkast blijft de pizza nog 1-2 dagen goed. Warm eventueel opnieuw op.