Ga terug
+ servings

Granola zonder noten

Deze granola zonder noten is rijk aan smaak en gevuld met lekkere pitten, kokosvlokken en gedroogde abrikozen. Een ideale notenvrije granola!
Porties: 1 flinke pot vol

Ingrediënten

  • 200 gram grove havervlokken
  • 100 gram kokosvlokken of kokossnippers
  • 75 gram pompoenpitten
  • 50 gram zonnebloempitten
  • 4 el plantaardige olie
  • 4 el honing
  • 1 vanillestokje
  • Snuf zout
  • 80 gram gedroogde abrikozen

Instructies

  • Rooster de kokosvlokken/snippers enkele minuten in de oven op 180 °C (boven- en onderwarmte), tot ze mooi lichtbruin gekleurd zijn. Zet opzij tot de granola afgebakken is.
  • Doe de grove havervlokken, pompoenpitten, zonnebloempitten, plantaardige olie, honing, het merg van het vanillestokje en de snuf zout in een kom en roer door elkaar. Stort het mengsel op een met bakpapier beklede bakplaat. 
  • Bak de granola in ongeveer 15 - 18 minuten op 180 °C (boven- en onderwarmte) lichtbruin, schep de granola halverwege even om. 
  • Laat de granola afkoelen. Snijd de gedroogde abrikozen in reepjes en meng samen met de geroosterde kokosvlokken door de granola. Bewaar de granola in een pot. 

Tips

  • Sommige stukjes gedroogde abrikozen zijn nog (te) vochtig en kun je beter even drogen in de oven, anders maken ze de granola slof. Schuif de reepjes abrikoos in de oven nadat je de granola erin hebt gebakken. Laat de oven uit, de restwarmte is voldoende om de stukjes abrikoos verder te laten drogen.
  • Je kunt de stukjes gedroogde abrikoos ook weglaten en pas vlak voor je de granola op je kom yoghurt strooit eraan toevoegen.
Bewaren

In een afgesloten pot minstens 2 weken houdbaar.