Ga terug
+ servings

Kokosspijs

Speciaal voor iedereen die allergisch is voor noten of gewoon ontzettend van kokos houdt: kokosspijs, hét notenvrije alternatief voor amandelspijs.
Porties: 1 portie (375 gram)

Ingrediënten

  • 150 gram geraspte kokos
  • 150 gram fijne kristalsuiker
  • ½ ei M
  • 60 gram kokosroom dit schep je uit een blik kokosmelk*

Instructies

  • Doe de kokosrasp en de suiker in een kom en voeg het halve ei en de kokosroom toe (zie de tip hieronder). Blijf dit mengen en roeren tot je een kneedbaar geheel hebt. Voeg een klein beetje extra kokosroom toe als het te droog blijft.
  • Kneed de kokosspijs tot een blokje en verpak in vershoudfolie.
  • Voordat je de kokosspijs verwerkt in een recept kneed je nog een half ei erdoor. Dit staat eigenlijk altijd in het recept waarin je de spijs wil verwerken opgenomen.
Tips

Zet een blik kokosmelk een dag van tevoren in de koelkast. De kokosroom en het kokoswater die in het blik zitten scheiden zich op deze manier van elkaar en voor dit recept heb je enkel de room nodig. Je schept de room de volgende dag gemakkelijk met een lepel uit het blik, want de room is naar boven komen drijven. Het overgebleven kokoswater kun je bewaren voor een smoothie bijvoorbeeld.

Bewaren

Je kunt de kokosspijs 1-2 dagen bewaren in de koelkast, maar de droge kokosrasp zal steeds meer vocht opnemen. Het is mogelijk dat je naast het halve ei (zie de laatste stap) ook nog een kleine eetlepel kokosroom of een extra half ei nodig hebt om de kokosspijs werkbaar en smeuïg genoeg te maken.