Ongelofelijk lekker: nacho's uit de oven met BBQ pulled chicken. Hiervoor gaat je bezoek nog vaak terugkomen!
Porties: 4porties (1 bakplaat vol)
Ingrediënten
300gramkippendijfilet
1bouillonblokje
150 - 200mlbarbecuesaus
1rode ui
1zaknacho’s(ongeveer 200 gram)
100gramgeraspte cheddar kaas
1citroen1 grote of twee kleine
1bosjeverse koriander
150mlzure room
Instructies
Kook de kippendijen in 10 - 15 minuten gaar in een pan met kokend water, met daarin een bouillonblokje opgelost. Haal de kip hierna uit de pan en trek met twee vorken uit elkaar tot pulled chicken. Doe de pulled chicken en de barbecuesaus in een koelkastdoos en meng door elkaar. Laat het nu minimaal twee uur in de koelkast marineren (je kunt het marineren ook overslaan als je haast/honger hebt).
Snijd de rode ui in dunne ringen en doe in een bakje. Knijp een halve citroen erboven uit en hussel door elkaar, laat goed intrekken en hussel af en toe nog even om. Des te langer je de ui laat trekken in de citroen, hoe meer de scherpe smaak van de ui verdwijnt.
Hou enkele takjes koriander apart. Hak de rest grof en meng met de sour cream. Rasp de schil van één citroen en meng dit samen met het sap van de resterende halve citroen door de sour cream. Breng op smaak met peper en zout.
Neem een ovenschaal of bakplaat (eventueel met bakpapier), verdeel hier de nacho’s over en strooi er ook de geraspte kaas overheen. Zet de nacho’s 6-8 minuten op 200 °C in de oven, of tot de kaas gesmolten is.
Terwijl de nacho's in de oven staan bak je de pulled chicken op in een hete koekenpan met olie. Proef of je het op smaak vindt en voeg anders iets meer barbecuesaus toe.
Als de kaas gemolten is, haal je de bakplaat uit de oven. Verdeel de BBQ pulled chicken, de uienringen en de overige koriander blaadjes erover. Serveer met de sour cream dip.
Tast gelijk toe, want warm zijn ze het lekkerst.
Bewaren
De nachochips los zijn zolang te bewaren als de verpakking zegt. Na het bakken heb ik nog nooit een restantje hoeven bewaren, het ging altijd schoon op.