Ga terug
+ servings

Pumpkin spice havermoutkoeken

Kruidige koeken op basis van havermout. Deze pumpkin spice havermoutkoeken met pecannoten zijn perfect voor het najaar.
Porties: 12 koeken

Ingrediënten

  • 100 gram ongezouten roomboter
  • 75 gram lichtbruine basterdsuiker
  • 120 gram bloem
  • 70 gram havermout
  • snuf zout
  • 1 tl vanille-extract
  • 2 tl pumpkin spice
  • 75 gram pecannoten fijngehakt

Instructies

  • Klop boter en suiker in enkele minuten romig.
  • Voeg alle andere ingrediënten toe aan dit mengsel en kneed tot een stevig koekdeeg.
  • Het moet een goed stevig deeg zijn, maar als je het té droog vindt en er geen rol van kunt maken, kun je een beetje boter of een eetlepel melk toevoegen.
  • Maak een rol van 5 cm doorsnede en verpak deze in keukenfolie. Laat minimaal 1 uur in de koelkast liggen.
  • Snijd de rol deeg met een scherp mes in plakken van ongeveer 1 cm dikte, leg ze op een met bakpapier beklede bakplaat.
  • Bak de koekjes in ongeveer 12 minuten op 190 °C (boven- en onderwarmte).
Tips

Niet alles in huis om zelf de pumpkin spice mix te maken? Dan kun je ook kiezen voor alleen kaneel.

Bewaren

In een koektrommel zeker 2 weken houdbaar.