Ga terug
+ servings

Amandel-speculaas muffins

In het najaar doe ik het liefst in elk baksel speculaaskruiden, ik ben er dol op. Zeker in combinatie met amandelen, daar zijn deze amandel-speculaas muffins een goed voorbeeld van.
Porties: 12 stuks

Ingrediënten

  • 120 gram fijne kristalsuiker
  • 200 gram bloem
  • 100 gram amandelmeel
  • 1 tl bakpoeder
  • 1 tl baking soda
  • snuf zout
  • 3 tl speculaaskruiden
  • 2 eieren (M)
  • 250 ml melk
  • 120 ml zonnebloemolie
  • 1-2 tl amandelextract
  • 100 gram stukjes speculaas
  • 75 gram amandelen fijngehakt
  • amandelschaafsel ter decoratie

Instructies

  • Neem een kom waarin je suiker, bloem, amandelmeel, bakpoeder, baking soda, zout en speculaaskruiden door elkaar roert.
  • In een tweede kom klop je de eieren, melk, olie en amandelextract door elkaar.
  • Giet dit bij het bloemmengsel en gebruik een spatel om er een mooi beslag van te maken, het is niet erg als dit nog een beetje klonterig is.
  • Voeg de stukjes speculaas en amandelen toe en spatel gelijkmatig door het beslag.
  • Verdeel het beslag over de vormpjes, je kunt muffins tot net iets onder de rand vullen. Strooi er ruim amandelschaafsel overheen ter decoratie.
  • Bak de muffins in 20 minuten op 200 °C (boven- en onderwarmte) gaar en goudbruin.
Tips

Wat stukjes speculaas ter decoratie over de bovenkant strooien voordat ze de oven ingaan, geeft een lekkere bite.

Bewaren

4-5 dagen in een afgesloten trommel buiten de koelkast.