Ga terug
–+ servings

Sinaasappel panna cotta

Deze frisse panna cotta met sinaasappel is gemaakt op basis van slagroom en kwark. Dat maakt hem wat lichter en frisser dan een traditionele panna cotta.
Porties: 4 stuks

Ingrediënten

  • 4 blaadjes gelatine
  • 150 ml slagroom
  • 50 gram fijne kristalsuiker
  • 350 gram (magere) kwark
  • 2 tl vanille-extract
  • 3-4 sinaasappels

Instructies

  • Doe de blaadjes gelatine in een schaaltje met water en laat deze minimaal 15 minuten staan weken.
  • In de tussentijd kun je de schil van de sinaasappels snijden. Snijd het vruchtvlees in kleine partjes.
  • Doe slagroom en suiker in een steelpan, zet op het vuur tot de suiker is gesmolten. Zorg dat het mengsel niet te heet wordt.
  • Eenmaal gesmolten haal je de pan van het vuur, knijp de blaadjes gelatine uit en voeg toe. Roer tot deze zijn opgenomen.
  • Giet het mengsel bij de kwark en roer goed door.
  • Verdeel (iets minder dan) de helft van de stukjes sinaasappel over de bodem van de glaasjes. Houd een paar partjes achter voor de decoratie, de rest kun je door het kwarkmengsel spatelen.
  • Verdeel dit mengsel over de glaasjes. Dek af en zet minimaal 4 uur in de koelkast.
  • De overige partjes sinaasappel bewaar je ook in een bakje in de koelkast. Wanneer je de toetjes serveert verdeel je de stukjes sinaasappel over de glaasjes.
Tips

Gebruik aardbeien en blauwe bessen voor een rood-wit-blauwe versie!

Bewaren

Afgedekt in de koelkast 3-4 dagen houdbaar.