Ga terug
+ servings

Mini chocolate chip cookies voor Valentijn

Met Valentijn in aantocht maakte ik deze heerlijke kleine chocolate chip cookies. Ik gebruikte witte chocolade en decoreerde de koekjes met sprinkles. Liefde gaat door de maag nietwaar?
Porties: 25 stuks

Ingrediënten

  • 100 gram ongezouten roomboter
  • 150 gram lichtbruine basterdsuiker
  • 1 ei (M)
  • 1 tl vanille-extract
  • 200 gram bloem
  • snuf zout
  • 1 tl baking soda
  • 150 gram witte chocolate chips (of hak een reep in stukjes)
  • Valentijn sprinkles

Instructies

  • Mix boter en suiker romig.
  • Voeg het ei en vanille-extract toe en mix tot dit is opgenomen.
  • Bloem, zout en baking soda kun je tegelijk in de kom doen, kneed tot een stevig koekdeeg. Als laatst mix of kneed je de stukjes chocolade door het deeg heen.
  • Laat het deeg minimaal een uur rusten in de koelkast.
  • Draai kleine balletjes van het deeg en rol of dip deze door sprinkles naar keuze. Musketzaad is ideaal om doorheen te rollen. Bij grotere sprinkles zou ik slechts 1 kant van het deeg erin dippen.
  • Leg de koekjes met voldoende tussenruimte op de bakplaat. Je zult waarschijnlijk 2-3 bakplaten nodig hebben.
  • Bak de koekjes in 10-12 minuten op 170 °C (boven- en onderwarmte) gaar en goudbruin.
Tips

De koekjes zijn nog zacht als ze uit de oven komen. Tijdens het afkoelen worden ze steviger, al horen deze koekjes nog wel een beetje ‘chewy’ te zijn.

Bewaren

In een koektrommel 1-2 weken houdbaar.