Ga terug
+ servings

Volkoren amandel-kaneel bananenbrood muffins

Bananenbrood hoeft niet altijd in een cakeblik gebakken te worden, als muffins is een prima alternatief. Bovendien ook een heel lekker en makkelijk tussendoortje.
Porties: 12 stuks

Ingrediënten

  • 3 bananen (300-350 gram)
  • 3 eieren (M)
  • 1 tl vanille-extract
  • 100 gram amandelmeel
  • 150 gram volkorenmeel
  • 1 tl bakpoeder
  • 1 tl baking soda
  • snuf zout
  • 2 tl kaneel
  • 75 gram fijngehakte amandelen
  • ter decoratie: amandelschaafsel en grove kaneelsuiker

Instructies

  • Pureer de bananen en klop de eieren er doorheen. Voeg de rest van de ingrediënten toe en spatel tot een mooi beslag.
  • Verdeel het beslag over de muffinvormpjes, je kunt ze tot iets onder de rand vullen.
  • Strooi er ter decoratie wat amandelschaafsel en grove kaneelsuiker over, al is dit natuurlijk optioneel.
  • Bak de muffins in ongeveer 20 minuten op 180 °C (boven- en onderwarmte) gaar en goudbruin.
Tips

Vries ze per stuk in om heerlijke tussendoortjes op voorraad te hebben.

Bewaren

3-4 dagen goed verpakt en buiten de koelkast houdbaar.