Ga terug
+ servings

Banoffee tartelettes

Gaat jouw hart sneller kloppen van karamel, bananen en slagroom? Dan zijn deze banoffee tartelettes écht wat voor jou!
Porties: 8 tartelettes
8 tartelette vormpjes (10 cm)

Ingrediënten

Instructies

  • Bak de tartelettes af volgens het recept; ik gebruikte gekartelde tartelette vormpjes van 10 cm doorsnede. Bereid ook de dulce de leche volgens het recept. Laat zowel de tartelettes bodems als de dulce de leche volledig afkoelen voordat je verder gaat.
  • Mix de roomkaas los met de vanillesuiker en de kristalsuiker. Voeg dan terwijl je blijft mixen in een dunne straal de slagroom eraan toe. Blijf mixen tot je een mooie volle room hebt. Zet daarna even in de koeling.
  • Vul elke tartelette bodem met een lekkere laag dulce de leche (tip: wees niet zuinig 😉). Leg hier vervolgens 2 lagen aan plakjes banaan overheen en schep er één tot twee eetlepels room op. Top eventueel nog af met wat geschaafde chocolade (of hagelslag).
Tips

Heb jij een andere soorten tartelettevormpjes in huis? Het maakt niet uit welke grootte je gebruikt voor de ingrediënten, maar je zult enkel een ander aantal tartelettes als resultaat krijgen.

Bewaren

De tartelettes zijn twee dagen luchtdicht te bewaren in de koelkast, maar je hebt wel kans dat de bodem wat slof wordt door de room. Ik zet ze daarom het liefst vlak voor serveren in elkaar.