Ga terug
+ servings

Speculoos cheesecake bites

Dol op cheesecake? Dan heb ik een heerlijk recept voor je! Geen grote en machtige punt cheesecake dit keer: ik ging namelijk voor cheesecake bites. Mét speculoos! En daar mag je er van mij dan best twee van nemen hoor. 
Porties: 16 stuks
voor een 20 x 20 cm bakvorm

Ingrediënten

  • 175 gram Speculoos koekjes
  • 60 gram ongezouten roomboter
  • 300 gram roomkaas
  • 90 gram fijne kristalsuiker
  • 2 eieren
  • 60 gram zure room
  • 1 tl vanille-extract
  • 10 gram bloem
  • 80 gram speculoospasta

Topping

  • 60 ml slagroom
  • 1 el vanillesuiker
  • 125 gram mascarpone
  • 8 Speculoos koekjes

Instructies

  • Maal de koekjes fijn en smelt de boter. Voeg deze twee samen en roer door elkaar. Verdeel het koekmengsel over de bodem van de met bakpapier bekleedde vorm en duw stevig aan met bijvoorbeeld een lepel.
  • Mix de roomkaas en suiker door elkaar. Voeg de eieren een voor een toe en mix tot ze zijn opgenomen. Meng de zure room, vanille-extract en bloem door het mensel tot een glad beslag.
  • Giet de cheesecakelaag over de koekbodem. Roer de speculoospasta los en verdeel kleine beetjes over de vorm met twee theelepels.
  • Bak de cheesecake in 40 minuten op 150 °C (boven- en onderwarmte). Laat deze na het bakken afkoelen in de oven. Daarna zet je de cheesecake een nachtje in de koelkast.
  • Snijd de cheesecake in 16 blokjes.
  • Maak de mascarponeroom door slagroom, mascarpone en vanillesuiker tot een stijf mengsel te kloppen.
  • Voorzie ieder stukje cheesecake van een toef en decoreer deze met een half koekje.
Tips

Cheesecake is goed als deze na het bakken nog een beetje wiebelig is, vloeibaar is echter niet goed, dan heeft de taart nog wat langer nodig.

Bewaren

3-4 dagen in afgedekt in de koelkast.